Борисов готов с новия шеф на ДАНС, казва го в сряда

Премиерът получил добро предложение от Кунева
Обновена: 13 мар 2015 15:51 | 13 мар 2015 14:47, Веселина Йорданова
31
Борисов готов с новия шеф на ДАНС, казва го в сряда
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов обяви, че има готовност да съобщи името на председателя на ДАНС в сряда на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Той каза още, че е получил днес сутринта предложение от вицепремиера Меглена Кунева за поста, което смятал за добро. Борисов коментира, че ГЕРБ и Реформаторският блок имат ясни отношения. Там, където партиите имат добри кадри, не ги броим дали са повече или по-малко, нямаме формула с коефициенти, допълни Борисов.

Постът беше овакантен, след като премиерът поиска оставката на Владимир Писанчев заедно с тази на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Премиерът благодари на партиите в парламента, които работят по законови промени, с които да бъде назначен синдик на КТБ.

Борисов коментира, че председателят на ВАС Георги Колев е казал, че разбира, че това дело не е като всички дела, защото става въпрос за 3,6 млрд. държавни пари.

„Април месец вече ще може да има много дела, но те са безсмислени“, каза премиерът по повод ангажимента делото за лиценза на КТБ да влезе в съда до средата на април.

„Михаил Миков завчера, когато се видяхме, ми каза, че би могло да си назначим и по сега действащия закон синдик. Веднага предложихме и видяхте как ме отрязаха съдиите", оплака се министър-председателят.

По негови данни от банката вече били ограбени 800 млн. лева.

Квесторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) разпространиха изявление, че работят в рамките на предвидените от закона правомощия и при стриктно спазване на нормативните разпоредби.

В изявлението, цитирано от БТА, се посочва, че не са извършвани никакви разпоредителни действия с имущество на банката от квесторите, не са разглеждани цесии на вземания срещу банката, постъпили в деловодството на банката след 6 ноември 2014 г. (денят на отнемане на банковия лиценз), не са извършвани погашения на кредити чрез прихващания, постъпили в деловодството на банката след законодателните изменения на чл. 59 от Закона за банковата несъстоятелност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Бойко БорисовМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.