ДСБ ще работят за изолиране на ДПС и БСП от местната власт

Целта на партията са 265 балотажа за общински кмет
14 мар 2015 16:32, Елка Василева
77
ДСБ ще работят за изолиране на ДПС и БСП от местната власт
Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

С резолюция на Националното си съвещание, което се провежда в  Пловдив, партия Демократи за силна България призова партньорите си от Реформаторския блок да  обединят усилия на предстоящите избори с цел изолиране на ДПС и БСП от местната власт. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след приключване на форума.

Той добави, че за това е възможно и сътрудничество с ГЕРБ, като евентуален отказ от тяхна страна за общи кандидатури в определени общини по думите му би означавало там да остане монополът и доминацията на двете опозиционни партии.

ДСБ даде много висока оценка както на министрите и вицепремиера от Реформаторския блок, така и на работата на парламентарната група на коалицията.

Призоваха партньорите си от РБ и управлението да се обединят около "радикална форма на борба с корупцията по "румънски модел" чрез създаване на независима антикорупционна специализирана прокуратура, която да не е подчинена на никоя власт и да може да разследва висшите етажи на всички власти, в това число и съдебната". Радан Кънев смята, че за разлика от северната ни съседка в България това  може да стане ако не в този мандат, то най-късно в следващия.

Според него в момента не се налага промяна на Избирателния кодекс, но допълни, че ще подкрепят предложението на Патриотичния фронт за конкретни мерки срещу купуването на гласове на местните избори.

 "Борим се за 265 балотажа за общински кмет", каза още Кънев.

Кандидатите за кметове най-напред по думите на Радан Кънев ще се съгласуват между партиите в коалицията, като на места не е изключено да се търси и по-широка подкрепа.

Националното съвещание на ДСБ е орган, в който са включени всички председатели на общинско и областно ниво, представители в изпълнителната власт и общински съветници, уточни Радан Кънев.

Форумът утре ще продължи със семинар, посветен на местните избори и подготовката на структурите и щабовете по места, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kanev ti Kakav si. Evrein hitlirist ili balgarin Tova iskasvane ne e demokrati4no provokirasch horata s uj si vaspitan i davasch Akali no ne v polsa na balgarskija narod i bG Tova e nahalstvo tesi politizi ot Bsp dps da ne sa Negri v USA te sa balgari s ti Kakav si
31
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Радане!
30
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е посоката...
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво са МУ 100-те човека на Радан за подкрепа?
28
2
 
22
 
! Отговори
Ментора преди 9 години
Както са я подкарали тия наследници на Иван Костов , човека който унищожи българската икономика , май , май ще се самоизолират за дълъг период от властта!Даже в собствената си коалиция "Реформаторски блок", продължават да търсят "решения" , които да деформират взаимните им отношения!Кънев , Кънев , много дребен и нищожен политически субект си , за да спреш някого от властта !Пак се изхвърли май? Меракът ти е голям , но възможностите ти са незабележими!
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Радане,не усещаш ли че вашия край идва.
26
3
 
15
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
Естествено, все пак 5% от гласовете на Реформаторския блок са от Касим Дал.
25
5
 
29
 
! Отговори
Скачаща гъска за 1$ преди 9 години
РАДАНЕ пиле шареноВИЕ до сега какво направихте в БЪЛГАРИЯ:1) Разбихте (разградихте) селското стопанство2) Разбихте (разградихте) заводи фабрики3) Разглобихте АЕЦ4) Построихте СИН поток в Турция5) Строите Турски поток пак в Турция6) Строите АЕЦ в Турция с реатори платени от БЪЛГАРИЯ?КОЙ НЕ СКАЧА е ЦИРКаджия?ПРОДАЖНИЦИ ....
24
5
 
20
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 9 години
ТОЗИ ДОКИХОТЧО СЕ САМОЗАБРАВИ С ПРИКАЗКИТЕ СИ ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ЩЕ Е ДЕПУТАТ НЕЕЕЕЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИ ПАРЛАМЕНТ А САМО ЩЕ ОРГАНИЗИРА 50 ДУШИ МОЖЕ И ПО МАЛКО НА МИТНГ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА - ПИТАМ ГО:РАДАНЧО КОЛКО ДУШИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ДСБ ???? СПОРЕД ТЕБ И КОЛКО ЗА ДПС И БСП ????? АКО МОЖЕШ ДА СМЯТАШ ВИЕ СТЕ КАТО СЛОН И МРАВКА КАТО ГИ СРАВНИТЕ
23
3
 
20
 
! Отговори
Учуден преди 9 години
До момента работят за да осигурят топли местенца на роднините и съдружниците си...
22
3
 
19
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Раданчо и Москов в последно време имат някои смислени изказвания, но само ще има кажа, че я подкарват доста анти-реформаторски, подкарват я по шуробаджанашки, по модела КОЙ! Как ще ме накарат да вярвам на тях, а не на другите мафиоти, защото МЕстан беше прав за това, че те също са част от мафията - приватизации, бездържавност и куп престъпления още, които натвориха менторите им!!!!
21
4
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
a be ramadan gey4eto oti se pravish na golyam faktor,ti si gazo lizec
20
3
 
15
 
! Отговори
Д(П)С преди 9 години
ЦК на БКП в лицето на Семерджиев и тяхната Държавна Сигурност изобретиха ДПС за създаване на Държавна Несигурност ! Така посткомунистическата мафия, експлоатирайки Международната харта за правата на човека от една страна и от друга - страховете и икономическата зависимост на турци, помаци, а напоследък най-вече на ***, мъти неуморно водата на България, за да може да лови с криминални приьоми своята риба в мътна вода ! Резултатът - ограбване и геноцид на целокупния български народ ! До кога ?
19
6
 
3
 
! Отговори
djigit преди 9 години
mnogo rano ste mu zasednali na tozi sait,trolove na troinata koaliciia.. az nikoga ne shte glasuvam veche za dps.minavam kam gerb, ako shte da se koalirat s kogoto i da e,no samo ne s troinata koalicia
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кал в очите .За последните 25г. никой в този свят не е навредил толкова много на България, колкото вечните, несменяеми с цветовете на дъгата безскрупулни политици.
17
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клоун, скрий се ! Жалък мишок, почти колкото Плевнелиев.
16
4
 
23
 
! Отговори
росица преди 9 години
Има и друга поговорка, която приляга на тези наглеци: "Пусни *** под одъра, тя се качва на одъра"!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
evrein------------ne iskam da mi dava pat v jivota
14
9
 
22
 
! Отговори
чочко преди 9 години
И защо електоратът на ДПС или БСП да ви предпочете, господин Плешивко? С какво сте се показали, че сте по-свестни от неговата партия? Или си въобразявате, че тази карта вече е "всичко коз"? Да е жива и здрава мишката Мишо, че пак да ви изтипоса някое процентче от Баницата!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 EUR = 1 USD