ДСБ ще работят за изолиране на ДПС и БСП от местната власт

Целта на партията са 265 балотажа за общински кмет
14 мар 2015 16:32, Елка Василева
77
ДСБ ще работят за изолиране на ДПС и БСП от местната власт
Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

С резолюция на Националното си съвещание, което се провежда в  Пловдив, партия Демократи за силна България призова партньорите си от Реформаторския блок да  обединят усилия на предстоящите избори с цел изолиране на ДПС и БСП от местната власт. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след приключване на форума.

Той добави, че за това е възможно и сътрудничество с ГЕРБ, като евентуален отказ от тяхна страна за общи кандидатури в определени общини по думите му би означавало там да остане монополът и доминацията на двете опозиционни партии.

ДСБ даде много висока оценка както на министрите и вицепремиера от Реформаторския блок, така и на работата на парламентарната група на коалицията.

Призоваха партньорите си от РБ и управлението да се обединят около "радикална форма на борба с корупцията по "румънски модел" чрез създаване на независима антикорупционна специализирана прокуратура, която да не е подчинена на никоя власт и да може да разследва висшите етажи на всички власти, в това число и съдебната". Радан Кънев смята, че за разлика от северната ни съседка в България това  може да стане ако не в този мандат, то най-късно в следващия.

Според него в момента не се налага промяна на Избирателния кодекс, но допълни, че ще подкрепят предложението на Патриотичния фронт за конкретни мерки срещу купуването на гласове на местните избори.

 "Борим се за 265 балотажа за общински кмет", каза още Кънев.

Кандидатите за кметове най-напред по думите на Радан Кънев ще се съгласуват между партиите в коалицията, като на места не е изключено да се търси и по-широка подкрепа.

Националното съвещание на ДСБ е орган, в който са включени всички председатели на общинско и областно ниво, представители в изпълнителната власт и общински съветници, уточни Радан Кънев.

Форумът утре ще продължи със семинар, посветен на местните избори и подготовката на структурите и щабовете по места, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
lutenica преди 9 години
davai, majete se obilno, masajiraite se non stop:-)
11
7
 
27
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ТОЗИ ПАК НАВИРИ НОС, НО ЗАБРАВЯ ПОГОВОРКАТА"ТЕ НЕ ГО ИСКАТ В СЕЛОТО, ТО ПИТА ЗА ПОПОВАТА КЪЩА"
10
6
 
22
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Един на дванадесетия конгрес заяви че страната ще единна нация и последсвията го знаем. Сега тези приватизатори същото пожелават като вземат цялата власт и сигурно ще се борят пак за единна нация. Кънев не знам потеклото но късно си се родил бил си едеален за соц управлението. Ментора ви причини най големите поразии на държавата сега вашия ред. Първия построи ,,Син поток" сега вие ще строите ,,Турски поток" и обвинявайте пак ДПС.
9
3
 
14
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Az sam za vsichki na BESILOTO ili LOVO V GlAVATA
8
1
 
11
 
! Отговори
Mehmed преди 9 години
Te nali kazaha che ako ne sluchi sadebnata reforma v tozi mandat shte se ottegliat ot vlasta ..Sega q otlagat za drugia mandat .Kakvo stana sas zadaljitelnoto glasuvane ?Vsichki obeshtanie leka poleka zatihvat.Nikoi niama interes da se sazdate nezavisima antikorupcionna prokuratuta po rumanskia model ,poneje mnogo politici shte se ozovat v zatvora.Shte ima do gonim dalgo vreme romuncite dokato gi nastignem.
7
6
 
15
 
! Отговори
депесар преди 9 години
Раданчо ти можеш да изолира топките на наш Местан Ага с бузките на за....ка, но неможеш изолира ДПС от кметствата... вервай ми..
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да гласувам за РБ след като подкрепяте безусловно ГЕРБ? Защо да не гласувам директно за ГЕРБ? Нека видим какви кандидат-кметове ще изкарате, но ако е пак някой слабак, то определено ще гласувам за някой от националистите.
5
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Тези сякаш щяха да видят властчица ако не бяха "хванали Б.Б. за ..шлифера".Не разбраха ,че в политиката не може с "анти ", не може с омраза. Големи "ястреби" го дават ,но са "ястреби с меки китки".Гарантирам ,че няма да спечелят и едно кметско място.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До избирател-безпартиенВъв властта не трябва да има никакви кадри, всички трябва да са професионалисти и това е смисъла на административната реформа, която трябва да се проведе! В момента искат да заменят едни с други без да има значение, дали тези които сменяме са професионалисти и какви кадри назначаваме, това е поредния път, в който ще започнем от начало!
3
24
 
11
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Каквото и да става всички кадри на БСП и ДПС трябва да изчезнат от властта. Да си правят частни фирми и да си работят .
2
9
 
26
 
! Отговори
Шилер преди 9 години
Джуджето пак се изказа неподготвен и не на място.
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ще ви изиграе лоша шега, защото по-меките привърженици вече няма да ви подкрепят, особено след заявяването и подкрепянето на ГЕРБ! Жалко, имах надежда, че ще проведете една нормална и позитивна кампания, а вие от сега започвате с антито. Крайно време е всеки да предлага политики и да защитава идеи, а не да говори против, явно още сте в пубертета си и най-вероятно няма да излезете от там. Сбогом.