Борисов проговори за местния вот

ГЕРБ ще подкрепят Реформаторите на балотаж и обратно
Обновена: 15 мар 2015 13:21 | 15 мар 2015 12:42,
76
Борисов проговори за местния вот
Бойко Борисов в Пловдив. Снимка ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов ще забрани на всички министри да участват в предизобраната кампания за местните избори и да се появяват на събития, свързани с тях. Това съобщи самият той в Пловдив, като поясни, че е постигнал договорка за това и с коалиционните партньори. Лидерът на ГЕРБ присъства на националното съвещание на партията, а по-късно посети и съвещанието на Реформаторския блок.

„Можем да подкрепим кандидат на Реформаторския блок, ако той отиде на втори тур, а ние останем трети. Логично е и те да направят същото.”, съобщи пред журналисти премиерът.

Още по темата

По този начин той потвърди думите на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно на местните избори. „Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура.”, каза още Борисов.

Той постави като цел за предстоящия вот ГЕРБ да увеличи броя на кметовете и общинските съветници.
„Благодаря на кметовете от ГЕРБ, че за тази година и половина в опозиция, нито един от тях не се огъна и не беше купен. Никой не предаде партията, благодарение на която са станали кметове.”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов забрани да се правят чистки по места и посочи, че кабинетът се опитва да подреди държавата.
„Няма едно здраво нещо, на което да стъпим – пътища, електропроводи, водопроводи и т.н.”, каза още той.

Министър-председателят посочи, че за справяне с бедствието в Кърджали и Смолян работят над 970 машини, мобилизирани от различни места в страната. На много места има наводнения, срутища, свлачища и т.н. Това обаче ще струва десетки и стотици милиони на държавата. Затова в момента се води много сериозна битка с контрабандата. Десетилетия наред са източвани стотици милиони през енергетиката и горивата, но сега властта ще бъде  безкомпромисна към това.

"Има много бизнесмени, които говорят хубави неща пред медиите, а същевременно дължат на държавата милиони левове данъци. Това не може да продължава“, подчерта министър-председателят. Борисов припомни, че в програмата на ГЕРБ е заложено да не се вдигат данъци, за да се привлекат чужди инвеститори.

„Не мога да си представя ГЕРБ да управлява и да не строим. Ако е така, защо да съм премиер? Това, което е построено, е единственото, което остава за хората“, каза още той.

„В Народното събрание нашите партньори правят така, че ние да увиснем, така беше при гласуванията на плоския данък и предварителните отчуждения, както и за дълга. Кичат ни брошката ДПС заради тяхната абсолютна безотговорност в подобни моменти. Започвам да си мисля, че те умишлено се дърпат при важните гласувания в парламента, защото като ни откажат подкрепа, например за дълга, ние оставаме само с ДПС. Можем да търпим, но не до безкрай“, предупреди Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че правителството щеше да падне поне 3-4 пъти заради липсата на подкрепа от коалиционните партньори за ключови за кабинета законопроекти.

„Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт.”, призна премиерът. Той посочи, че отношенията на ГЕРБ с ДПС са такива, каквито са и с БСП.

„Никой няма да запомни Радан, Валери Симеонов или Каракачанов ако стане етнически конфликт. Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат „правителството на генерал Борисов го направи“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Следобед премиерът Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев ще посетят авиобаза „Крумово”, където ще се срещнат с военните, участвали в спасителните мисии в снежните региони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
35
 
! Отговори
художника преди 9 години
До пинчерПич, трябваше да му обясниш на тоА "Руснак", че Комунизмът в БЪЛГАРИЯ свърши и трябва да се бачка здраво, за да ги стигнем другите. Мързелът и авантата СВЪРШИХА.ПАРТИЯТА вече я няма, за да мисли вместо него. Това им липсва на чукундурите, че вече няма кой да им казва к`во да правят и трябва да решават САМИ, което пък не им се отдава и затова всички са им виновни и най-вече Бойко. ..."Свободата Санчо, свободата не е в салама"...
12
8
 
40
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
За да няма етнически конфликт > " РАВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ЕДВА СЛЕД ТОВА РАВНИ ПРАВА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, НО САМО НА ИНДИВИДУАЛНА ОСНОВА "И ПЪРВАТА СТЪПКА РАЗБИРА СЕ Е ПРЕМАХВАНЕ НА АБСУРДНИЯ, ПРОТИВО-КОНСТИТУЦИОНЕН и РАСИСТКИ АНТИ-БЯЛ ПРАГ от 350 лв. БРУТО
11
15
 
37
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Червените *** полудяват като видят Б.Борисов. Така е другари вие нямате ръководител от ранга на Борисов . Вашите Миков , Мая Манолова или всички Дъбовци са жалки картинки пред Борисов . Затова на всички избори губите от ГЕРБ и вече имате подкрепа равна или по малка от ДПС . Смешници .
10
14
 
52
 
! Отговори
extremist преди 9 години
Тоя не е направил нищо за България. Само пълни джобовете на поставените му фирми и хора.Направил бил "Тракия" = Давам ви 1 лев + Вземам в 16 000 000 000 .Да не забравяме все пак че фалита на КТБ е с неговата задкулисна помощ господа глупави наивници.
9
14
 
37
 
! Отговори
... преди 9 години
az pove4e niama da glasuvam
8
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако и тия избориса като предишните българина щепродължава да мизерува
7
15
 
37
 
! Отговори
пинчер преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !а България да живее ли? повече от Русия или Русия да живее повече? откъде изпълзяхте бе
6
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само не слагайте крадци кметове
5
15
 
49
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До предложениеАми, направо преименувайте България в Тикволандия !Какво ще си играете с имената на магистрали и други дребни обекти ? ... :)
4
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 4 щото мисли за хората зотова пенсията е 150лв и минималната заплата е 340лвБРАВО!
3
16
 
52
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Как точно се грижи Бойко за хората ?Изтегли 16 000 000 000 заем на гърба на същите тези хора !
2
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
отчайващо е положението на общините ако и тоя път се назначат само крадливи кметовеГ-н Борисов ако спрете кражбите и набезите на кметове и общинари ще ви признаем за политик иначе и тези избори са бесмислени
1
20
 
60
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Държавата е в бедствено положение, а този говори за избори ...В същото време започват мащабни учения на американската армия в България ...Накъде ни тикат тези *** ?Българино, докога ще гледаш тъпо и ще мълчиш ????