Борисов проговори за местния вот

ГЕРБ ще подкрепят Реформаторите на балотаж и обратно
Обновена: 15 мар 2015 13:21 | 15 мар 2015 12:42,
76
Борисов проговори за местния вот
Бойко Борисов в Пловдив. Снимка ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов ще забрани на всички министри да участват в предизобраната кампания за местните избори и да се появяват на събития, свързани с тях. Това съобщи самият той в Пловдив, като поясни, че е постигнал договорка за това и с коалиционните партньори. Лидерът на ГЕРБ присъства на националното съвещание на партията, а по-късно посети и съвещанието на Реформаторския блок.

„Можем да подкрепим кандидат на Реформаторския блок, ако той отиде на втори тур, а ние останем трети. Логично е и те да направят същото.”, съобщи пред журналисти премиерът.

Още по темата

По този начин той потвърди думите на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно на местните избори. „Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура.”, каза още Борисов.

Той постави като цел за предстоящия вот ГЕРБ да увеличи броя на кметовете и общинските съветници.
„Благодаря на кметовете от ГЕРБ, че за тази година и половина в опозиция, нито един от тях не се огъна и не беше купен. Никой не предаде партията, благодарение на която са станали кметове.”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов забрани да се правят чистки по места и посочи, че кабинетът се опитва да подреди държавата.
„Няма едно здраво нещо, на което да стъпим – пътища, електропроводи, водопроводи и т.н.”, каза още той.

Министър-председателят посочи, че за справяне с бедствието в Кърджали и Смолян работят над 970 машини, мобилизирани от различни места в страната. На много места има наводнения, срутища, свлачища и т.н. Това обаче ще струва десетки и стотици милиони на държавата. Затова в момента се води много сериозна битка с контрабандата. Десетилетия наред са източвани стотици милиони през енергетиката и горивата, но сега властта ще бъде  безкомпромисна към това.

"Има много бизнесмени, които говорят хубави неща пред медиите, а същевременно дължат на държавата милиони левове данъци. Това не може да продължава“, подчерта министър-председателят. Борисов припомни, че в програмата на ГЕРБ е заложено да не се вдигат данъци, за да се привлекат чужди инвеститори.

„Не мога да си представя ГЕРБ да управлява и да не строим. Ако е така, защо да съм премиер? Това, което е построено, е единственото, което остава за хората“, каза още той.

„В Народното събрание нашите партньори правят така, че ние да увиснем, така беше при гласуванията на плоския данък и предварителните отчуждения, както и за дълга. Кичат ни брошката ДПС заради тяхната абсолютна безотговорност в подобни моменти. Започвам да си мисля, че те умишлено се дърпат при важните гласувания в парламента, защото като ни откажат подкрепа, например за дълга, ние оставаме само с ДПС. Можем да търпим, но не до безкрай“, предупреди Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че правителството щеше да падне поне 3-4 пъти заради липсата на подкрепа от коалиционните партньори за ключови за кабинета законопроекти.

„Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт.”, призна премиерът. Той посочи, че отношенията на ГЕРБ с ДПС са такива, каквито са и с БСП.

„Никой няма да запомни Радан, Валери Симеонов или Каракачанов ако стане етнически конфликт. Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат „правителството на генерал Борисов го направи“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Следобед премиерът Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев ще посетят авиобаза „Крумово”, където ще се срещнат с военните, участвали в спасителните мисии в снежните региони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
33
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не ме интересуват бойко костов.радан или доган а най вече да се обиденят десните и извадят ако могат държавата от кризата иначе разрухата отново ще ни върне назад в историята и СМЪРТА
52
9
 
33
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Това е справедливо решение за достоен коалиционен партнъор!
51
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОШО - ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ ,ЛИКВИДАТОРА КОСТОВ ПАК ВИ УПРАВЛЯВАняма лошо тошо. Костов знае и може да вдига на крака България
50
10
 
36
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 9 години
До Честито РБ фенчета ! : ЧЕ ,ТИ ДА НЕ СИ ЗАБРАВИЛ МЪДРОСТТА ,КОЯТО СЕ ПОЯВИ НА ЕДНИ ОТ ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ,КОЯТО ГЛАСЕШЕ : "ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО , ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ " -ТОВА Е ! РЕФОРМАТОРИТЕ / ЛИКВИДАТОРИТЕ / СА ТЕЗИ -НА КОСТОВ!
49
9
 
37
 
! Отговори
ТОШО преди 9 години
ГЕНЕРАЛ ЛИ КАЗА ? ТИ СИ ЕДИН ПОСЛУШКО НА ИВАН КОСТОВ ,НИЩО ДРУГО ! ЗАТОВА ПОТВЪРЖДАВАШ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ВЗАИМНО ЗАМЕНЯТЕ С РЕФОРМАТОРСКИЯ / ЛИКВИДАТОРСКИЯ / БЛОК НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ! КАЗАНОТО " ГЛАСУВАШ ЗА БОРИСОВ , ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ " Е В ПЪЛНА СИЛА ! ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ ,ЛИКВИДАТОРА КОСТОВ ПАК ВИ УПРАВЛЯВА !
48
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре чее ГЕРБ иначе гаргите 6тени изядът.Апък ако нее Боико Сидеров 6тее фуурер ако ра6ан ни налапа.
47
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България вече 25 години няма производители. Само търговци и крадци. Социализма какво построи-това беше. Измине ли му времето - и него няма да го има. За четвърт век затрихте една 1300 годишна държава. Това което демокрацията стори вековете робство и войни не успяха. Факт
46
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политолог - "...и да не забравите какво ви поръча вашия овчар 1 в държавата бай ви Тошо - снишаване му е майката..."Не бе ше ли сношаване
45
12
 
44
 
! Отговори
тити преди 9 години
*** ТИКВО И ЗА *** НЕ СТАВАШ.
44
9
 
44
 
! Отговори
777 преди 9 години
Павлова на съд да си понесе отговорноста както си е по Закон
43
9
 
36
 
! Отговори
Hajvanko преди 9 години
Varnenci sa nay-zabludenite indianci-goneha Vozda s kamani zimata, na lqtoto pak go izbraha.
42
14
 
33
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Вижте червения *** от 46 какви железни аргументи има за работата на правителството . Затова на изборите никой не иска да гласува за БСП .
41
9
 
42
 
! Отговори
Честито РБ фенчета ! преди 9 години
РБ официално са патерица на момченцето от Банкя :)
40
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това природно недоразумение е много просто но и много хитро. То имаше възможност при първия мандат да направи така, че да се развие икономиката, бизнеса, науката и т.н. Той крадеше нагло и безмилостно като натрупа милиарди, наши, народни пари. Изрита го народа но с откраднатите пари си купи изборите и се избра отново. Сега ще купи и другите избори. От 16 милиарда също ще открадне. Програма за развитие на икономиката няма. Важното е да избутат мандата. Вярвайте му! Ще разберете къде с-ат гладните
39
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го ли разбрахте, че простият човек може само да обещава защото друго не може. Може само да си пълни сметките и да се подсигурява да бяга когато дойде време да се търси отговорност, че е лъгал и мамил. Че е нанесъл непоправими щети на един ограбен и измъчен народ.
38
17
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Ние сме в НАТО.По-добре учения на американската армия,отколкото на руската.По добре със запада, но никога срещу Русия.За съжаление *** като теб и волен *** искате да сме колония на Русия, за да сме бедни и мизерстващи като Беларус и Украйна и да може да продължавате да ни крадете както през последните 70 години.Ами няма да стане.Простите комунисти пенсионери се топят всеки изминал ден, а децата ви ходят по бригади в САЩ и Англия и искат да живеят като американци, не като руснац
37
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицето което рушеше и крадеше от всичко и всички сега ще съгражда!?!?! Хубави думи....слушали сме ги с години и резултата е бедност, отчаяние и никаква переспектива. За да се изпълни една задача трябва да има можещи хора, честни и умни. Да не крадат и лъжат. Къде ги виждате такива в ГЕРБ и другите партии? Само Сретан може да помогне!!!
36
13
 
41
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Костов, Шлифера и Доган това е управляващата коалиция.
35
16
 
51
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
БОРИСОВ ТИ СИ НАЙ- ГОЛЕМИЯ *** !!!!!!!!!!!!!!!! ДОЛЕН *** !!!!!!!!!!!!!!
34
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари червени и много ама много злобни *** , вие сте няколко души , които псувате и плюете като хамали и от вас нищо не зависи. Народа избра Премиер да бъде Б.Борисов....--------------------------------За разлика от бащицата ти , аз нямам партийна червена книжка. Нито съм червен, нито съм ***.Изтърка се тая плоча герберасти. Много поздрави на Лилето, наследствената шумкарка.Ти санира ли се, между другото?