Бъчварова се разкри като шахматната царица на Борисов

Според МВР шефа полицаите работят под стрес заради честата смяна на министри
16 мар 2015 19:42,
70
Бъчварова се разкри като шахматната царица на Борисов
Снимка: архив БТА

Царицата на Бойко – така наричали новата МВР-шефка Румяна Бъчварова в групата на ГЕРБ в парламента. Това стана ясно в предаването „Още от деня” по БНТ. Самата Бъчварова не отрече това. „Не зная дали така се говори точно в парламентарната група, но го разбирам в смисъла на шахматната фигура”, уточни вътрешният министър.

Още по темата
Тя припомни, че с премиера Борисов винаги са работили добре -  както в миналия, така и от началото на този мандат. Тя обясни, че това ще се отрази и в предстоящата й работа като вътрешен министър. Бъчварова обаче отхвърли упреците на БСП, че не тя, а Борисов ще управлява МВР.

„Опозицията е длъжна да каже нещо срещу решението на управляващите. Нашето правителство, винаги е работило по този начин и аз не мога да си представя хората, които излизат с такава теза, какво си представят, като алтернатива - че ще дойде някоя личност, която е тотално различна, която няма връзка с премиера или с останалите”, попита министърът.

Бъчварова потвърди, че ще продължи политиката на Веселин Вучков в МВР. „Запазвам зам.-министрите, началникът на кабинета. Това ще избегне евентуален трус”, каза министърът. Тя обясни, че ще продължи работата по започнатите реформи и проекти. „Уважавам министър Вучков и одобрявам нещата, които започна. Нямам никакви основания да се откажа от тях”, каза Румяна Бъчварова.

Тя припомни и че новият главен секретар на МВР й е бил препоръчан от предшественика й.

За заварената ситуация в полицията тя призна, че има някои проблеми и дори я нарече стресова.

„В ситуация, в която се променят законите и след кризата, която беше през последните 2 години с едни доста драстични мерки, като преструктурирането, при което ГДБОП се премести в ДАНС и сега се връща обратно, това е една по-стресова ситуация. Ситуацията, в която системата работи за две години с шестима министри, не може да бъде наречена спокойна”, каза тя.

Накрая новата министърка призна, че не харесва Веселин Маринов, който беше любимец на друг вътрешен министър от ГЕРБ - сегашния шеф на депутатите Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
20
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Тая па.... редовия полицай го боли кой е министър!!! Само един лаик може да избълва такава тъпотия, защото ако знаеше какво е на улицата и при какви условия се работи, нямаше да си отвори устата.... та камо ли да се изказва неподготвена!Но то пък как да се изкаже подготвена, като е виждала районно само като си е вадила лична карта!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... хм, рИформи на думи... залива ни лавина от думата "реформа"... то не е у медиите, не е у мрежата... на лЕгане и ставане - рИформа произнася ту тоА, ту оня... И 'сичко т'ва, са приема с голЕма безкритичноС от "гражданското общество".
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почна се с лаладжийството. Вместо да работи върху гражданите, по-добре да накара полицаите да работят. Това с приказки не става, а с голямата метла в това министерство.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм голям оптимист за мандата на г-жа Бъчварова. Огромна, ненужна структура, произвеждаща 70 години властови интриги и безкрайно голям щат от тарикати, навързани в схеми за крадене от гориво до енергетика. При това, поле за сблъсък на поне 100 гербаджии, начело с макс и мориц. Трудна работа...нужни са млади, свестни и лоялни хора. Няма да стане с чистка. Иска изриване изоснови. Няма нито една случайна калинка.
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само на мен ли ми се струва, че по времето на Орешарски нямаше 500 села без ток, нямаше пребити с пръти по улиците и изнасилени и убити момичета. Това се случва единствено при мегакадърното управление на фалшивия генерал Борисов.
2
2
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Царица, пешка, фриц ....ша *** топа накрая
1
28
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Борисов е ДЪРЖАВНИК... - другите са просто политици...