Кампанията за местния вот ще е безмилостно жестока!

Дикме прогнозира изненадващи коалиции в смесените райони
Обновена: 17 мар 2015 10:32 | 17 мар 2015 10:31, Веселина Йорданова
10
Кампанията за местния вот ще е безмилостно жестока!
Снимка: архив, БулФото

На частичните избори в новата община Сърница се даде сериозен знак, че кампанията за местна власт през есента ще бъде безмилостно жестока и свързана с много пари, коментира бившият земеделски министър Мехмед Дикме пред bTV.

Още по темата
По думите му подаръците, които се раздават сега на частичния вот - месеци преди местните избори, показват, че борбата между всички политически формации ще е много сериозна.

Мехмед Дикме коментира още, че борбата не е да спечели конкретен кандидат, а за големите пари от еврофондовете по оперативните програми – милиарди евро, които отиват директно в общините и се разпределят от кметовете.

„В случая ДПС не е в централната власт и не успя да окаже такъв натиск през горските служители, но депутати и други представители на партията, както и духовенството, присъстваха в Сърница. Надявам се, че хората ще проявят разум и ще изберат човека, който най-добре ги представлява", допълни Дикме.

Той прогнозира, че на местните избори ще има коалиции в смесените райони, от които много хора ще се изненадват.

„Идват изборите за местна власт и всеки ще използва етническата карта за спечелване или противопоставяне. ДПС най-много се консолидира преди избори, когато се използва етническата карта, Възродителният процес“, коментира той. Според него обаче на преден план излизат кадровите проблеми - „Ние сме турци и затова не ни назначават“.

Той даде пример с Ардино, където по думите му хората са настръхнали срещу ГЕРБ заради политическото назначение на човек, доведен от друга община, на пост, на който преди имало професионалист.

„Ако така продължават, Борисов и Цветанов ще гледат Ардино през крив макарон", добави той.

Дикме заяви още, че Лютви Местан "трябва да ходи да се прегледа", когато говори, че турците са евреите на Балканите. Според него хората в смесените райони живеят нормално, а проблемите в отношенията им идват от политиците.

Той прогнозира, че правителството може да завърши мандата си, макар и трудно, защото властта в момента зависи от ГЕРБ и от ДПС и липсва алтернатива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Мехмед Дикме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
reformator преди 9 години
Dikme e hubav chovek.no sega govori a 4 godini kat ministar dogan mu beshe hubav.kato gi izrita ot hranilkata vsichki stavat disidenti.yapma be kardeshim.i na neprosvetenite dikme si w bash pomak .da ne se draznim.hayde evalla.
7
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Толкова алчни хора !!! Искат само власт и пари !!!
6
0
 
2
 
! Отговори
кк преди 9 години
"По думите му подаръците, които се раздават сега на частичния вот - месеци преди местните избори, показват, че борбата между всички политически формации ще е много сериозна".Няма ли един умен политик в тази държава, който да говори политически правилно.Анализа на горния израз красноречиво доказва, че не може изобщо да става въпрос за "сериозна борба". Това е подлост, недопускана по закон. Сериозна борба става с реални програми, които обединяват хората за изтеглянето на страната от блатото
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замазват очите на простолюдието ,че са врагове ДПС И ГЕРБ , ноооо *** в едно гърне
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките са от един дол дренки....
3
0
 
3
 
! Отговори
! преди 9 години
Хиени.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO- DOBRE S 20-30 LEVA V DGOBA,OTKOLKOTO NISHTO--AZ PRODAVAM MOIAT GLAS.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако пак се назначат крадливи кметове и общинари значи и тия избори ще са безсмислени