ЕС ни чу, че искаме пари за бежанците, доволен е Митов

Ще има нова стратегия за имиграционна политика, радва се той
11
ЕС ни чу, че искаме пари за бежанците, доволен е Митов
Даниел Митов. Снимка: МВнР

Доволен съм от факта, че нашият глас, както и гласът на другите държави членки, които са външни граници на ЕС, се чу и практически в момента Европейският съюз изгражда нова стратегия за имиграционна политика, която не беше актуализирана вече 10 години.

Още по темата
Това каза министърът на външните работи Даниел Митов, след заседание на парламентарната външна комисия, цитиран от БТА.

Отправените към него депутатски въпроси са били насочени основно към последните събития и дебата в Съвета "Външни работи", включително и частта за засиления миграционен и бежански натиск.

Ние систематично и методично поставяме въпроса и той вече се превърна в част от дневния ред на ЕС, коментира Митов. Разбира се, бежанският и миграционният натиск не засяга само България, а всички държави членки и трябва много по-солидарен подход към нас, които сме външни граници, посочи той.

Поставили сме въпроса за това подписаното с Турция споразумение за реадмисия да започне да се изпълнява възможно най-бързо, както и да бъде подписан двустранен протокол между България и Турция за съвместен контрол върху границите, и тристранния с Гърция по същия въпрос, допълни министърът.

Митов каза, че както е бил чут гласът ни да поставим миграционния натиск в дневния ред на Съвета, така се чува и призивът ни за много по-сериозна солидарност във финансово отношение по посока България, тъй като ние сме държавата с едни от най-многото молби за убежища, а по отношение на солидарния фонд сме доста надолу.

Това непрекъснато го поставяме като въпрос, в тази ситуация са и други държави, външни граници на ЕС, и мисля, че с координиран подход ще постигнем резултат, коментира министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
31
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
И тоя мухъл вече ужасно досажда... Европа трябва да чуе, че НЕ ИСКАМЕ бежанци!
7
0
 
36
 
! Отговори
АА преди 9 години
ТУКА СА НАЙ КАЛПАВИТЕ, НАЙ ПРОСТИТЕ И БЕДНИ ,НЕЗАКОННО ПУСНАТИ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА ПОПОВИ ЛЪЖИЧКИ .ЗАЩО ДРУГИТЕ НЕ ИДВАТ???
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но Европа не ни чу, че не искаме натрапените ни "бежанци". Не искаме пари за тях, тях не ги искаме!!! Защото не са никакви бежанци! И всичките до един сунити! А, де?! Но Америка има интерес от слаба вътрешнополитически Европа, с разнороден човешки материал подходящ за противопоставяне и манипулиране. Мултиетническия модел е пълно фиаско. Въпросът е как да се отървем от новите порции "бежанци", които със сигурност вече са селектирани в южната ни съседка и чакат пролетното затопляне.
5
10
 
32
 
! Отговори
до говедото преди 9 години
Тези бежанци не идват от хубаво тук ***.Те ако имаха избор нямаше да изберът най-бедната и *** държава в Европа.
4
0
 
44
 
! Отговори
Говедо преди 9 години
Имаме едни "бежанци" дошли 13 век от индийският полуостров.Тях все още не можем да интегрираме.Вече 7 века.В момента грабят и трепят (спр.Велико Търново) !!!
3
2
 
42
 
! Отговори
Говедо преди 9 години
Пластмасовият ибрик да си взима де що тарамбука има .Да вземаи парите от оиропата и да си ги интегрира дето иска.Но не тук !!!!
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIE NE ISKAME PARI,---BALGARITE NE ISKAT CUGDENZITE V BALGARIA
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех колко много пари са 10 мил. лв. отпуснати от тях, за колко време е издръжката на бежанците, това?