В БСП скептични за новия шеф на ДАНС, ДПС и РБ – доволни

Той ще изпълнява личната воля на премиера, смята Красимир Янков
11
В БСП скептични за новия шеф на ДАНС, ДПС и РБ – доволни
Красимир Янков. Снимка: БСП

БСП са скептични относно номинацията на Димитър Георгиев за шеф на ДАНС, ДПС смятат, че това е добър избор, а пък РБ видяха в негово лице безспорен авторитет.

Според социалиста Красимир Янков решението за кандидатурата е лично на премиера Бойко Борисов и отговорността е само негова. “Такъв е случаят с всички назначения в сектор "Сигурност", смята той.

Още по темата
Янков добави, че не познава Георгиев, но "каквито и качества да има, той е в нова среда, с нови шефове и ще трябва да изпълнява личната воля на премиера".

"Новата политическа среда, начинът по който се управлява държавата ще се отрази на сектор "Сигурност", убеден е депутатът.

Камен Костадинов от ДПС смята, че номинацията на Георгиев е добър избор, защото той има нужните професионални качества и капацитет.

"Много пъти сме казвали, че националната сигурност не е тема за проявяване на партийни пристрастия, а трябва да се търсят решения, които да са подкрепяни от всички политически сили“, отбеляза той. В същото време депутатът от ДПС призна, че се надява Георгиев да успее да опази ДАНС от "опитите за партийно обяздване каквито се наблюдават напоследък“.

Найден Заленогорски от РБ беше най- щедър в похвалите. „Аз съм доволен. Ние смятаме, че човекът, който е предложен, е почтен и голям професионалисти, нямаме никакви опасения за агенцията“, призна той.

Според него доброто функциониране на ДАНС е от изключително значение заради разрастването на „Ислямска държава“, тероризмът, който заплашва Европа, както и събитията в Украйна.

"Ние имахме аргументи за нефункционирането на ДАНС и заради източването на КТБ“, припомни Зеленогорски искането на РБ за оставката на Владимир Писанчев.

Кандидатурата на Георгиев първоначално беше предложение на РБ, но според Зеленогорски има „случай, в които човекът е толкова качествен, че е безсмислено да се каже това е номинация само на РБ, или на ГЕРБ, или на управляващото мнозинство“.

"В случая става дума за безспорен авторитет и той ще се справи по безупречен начин", заключи реформаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Някой да знае шефа на МИ 6. Тоз доволен друг не. От много разбиране сме на това положение. Трябва ли при всяка смяна на правителството да се сменят и директори на ключови звена. Щом се прави така значи някои имат интереси по важни от държавните. Продажници. Накрая няма виномвни.
7
3
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
Добре, след като ГЕРБ искаха въвеждане на задължителен вот, защо като се върнаха на власт и много бързо си промениха мнението? Досега да са го въвели този задължителен вот, но те не искат.
6
2
 
10
 
! Отговори
.... преди 9 години
До ЙорданЗа това трябва да се приобщят .... Много турци мразят ДПС защото знаят истината ... За това трябва да направят задължителен вот за да се махне ДПС от властта ... затова се съгласят с ГЕРБ,те бяха първите които искаха този вот :)
5
6
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
Как няма да са доволни братята ДПС и РБ, нали са все етнически партии, заставащи зад турско-*** малцинство. Някой ако си мисли, че като гласува за РБ е гласувал за дясна българска коалиция, се е излъгал много, защото точно в коалицията РБ има и етническа партия подобна на ДПС и произлизаща от там. Така че гласуваш за РБ - получаваш малкото ДПС, а именно протурската партия НПСД с вождовете Касим Дал и Корман Исмаилов. Не се чудете защо са на едно мнение с ДПС, вече ви казах.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOVOLEN LI E MESTAN IASNA E RABOTATA PO IZBORA MU.
3
1
 
13
 
! Отговори
шутминау преди 9 години
Щом ДПС са доволни, значи имаме проблем !
2
3
 
16
 
! Отговори
Илия в пак тия преди 9 години
Новият шеф на ДАНС като очакваният нов шеф на КЕВР-ДКЕВР. Предмет на споразумение между мафиотски босове.Не разчитам нито за сигурност, нито за справедливи цени на ток и вода на тази клика от клептомани с престъпно самосъзнание.
1
1
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Тоя невротик носещ звучната фамилия Янков........ е осветлен от действията на станишеф.......