БСП и ДПС vs. президента: Консенсус? Умора от приказки!

Народът е жаден за справедливост, произнесе се Миков
Обновена: 19 мар 2015 12:59 | 19 мар 2015 11:11,
36
БСП и ДПС vs. президента: Консенсус? Умора от приказки!
Лидерът на левицата Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

БСП и ДПС разкритикуваха остро президента Росен Плевнелиев заради тезите в обръщението му пред парламента.

Още по темата
Соцлидерът Михаил Миков обвини държавния глава, че говори за консенсус, когато обществото е разделено от бедност и несправедливост.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък съобщи, че обществото отдавна е уморено от приказки за добри намерения.

Малко по-рано от трибуната на парламента президентът Росен Плевнелиев направи традиционното си обръщение към депутатите, в което обяви, че по много от важните теми има консенсус, и набеляза целите, които стоят пред България.

„Какъв консенсус? Народът е жаден за справедливост“, каза шефът на БСП в декларация, след като Плевнелиев си тръгна. Миков обясни също, че предстои децата да бъдат разделени на такива, чиито родители могат да плащат за училище, и такива, които не могат.

„Чухме много добри намерения, кой друг ще зареди обществото с необходимата доза оптимизъм. Но оставяме с впечатление, че българското общество отдавна е уморено от приказки, с които се изразява добро намерение“, каза след него и лидерът на ДПС.

Миков настоя, е консенсуса е изтрита марка на прехода, която увеличава неравенството. Той уличи президента в лъжа, казвайки, че има съгласие за провеждане на референдум с местните избори.

„От страна на БСП няма консенсус. Обещанието, заблудите, са част от постоянно генерираното недоверие към политическата система“, каза лидерът на социалистите.

Той нарече абсурдни думите за растеж от 1 или 2% при дефицити от 2 милиарда годишно, които се покриват от нови дългове.

Местан пък обвини управлението, че обезсмисля смисъла на реформите, като цитира речниковия смисъл на сумата „ реформа“, която означавала да се преустрои нещо или да се повиши ефективността на съществуващото.

Според него предстои до края на мандата обществото да се насити на говорене за реформи без реформи.

Лидерът на ДПС също разкритикува думите на президента за съществуващо съгласие, оставило в миналото противопостаняването.

„Това е минимум неточно, езикът на политическия диалог, зададен от две от партиите в кабинета, е всичко друго, но не и политическо съгласие“, каза той.

Местан обвини тези две формации в мнозинството, че използват езика на омразата, и се зачуди защо президентът не е засегнал тази тема. „По отиваше на президента да издигне глас срещу езика на омразата", каза лидерът на ДПС.

Той предупреди и че има диктаторски режими в света, които са избрани чрез избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 12 те 25 год не спряха да ревът значи до сега все на прав път ли сме били?
12
1
 
22
 
! Отговори
ops преди 9 години
Прав е Миков! Народа е жаден за справедлливост. Време е да видим в затвора 1 Хидроинжинера, 2 СтаниШеф, 3 Р.Овч..... и много други ваши съратници и другари!
11
5
 
14
 
! Отговори
Аха преди 9 години
Щом тия реват, значи сме на прав път! Като чуят референдум и подивяват! Що така бе, нека си каже народа какво иска!
10
1
 
8
 
! Отговори
С преди 9 години
МУТРАТА СЛАВИ ТРИФОНОВ !!!!!!!!!
9
1
 
12
 
! Отговори
Мм преди 9 години
ДПС и Доган - партия създадена от МултигрупАТАКА и Волен - партия създадена от Мултигруп ( ВОЛЕН, АКО СИ СПОНЯТЕ БЕШЕ ГОВОРИТЕЛ НА МУЛТИГРУП )Слави Трифонов - Проект на Мултигруп ( Павлова сега е в журито на България търси талант !)ЕЕЕ КАКВОТО И ДА СПЕЧЕЛИХТЕ, ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ КАКТО НАКАЗА И ИЛИЯ !!!!!!!!!!!
8
4
 
9
 
! Отговори
Браво на ... преди 9 години
... Миков! Нищо освен празни приказки! Ако не искаш да свършиш нищо и не искаш да ти пречат, говориш за консенсус.
7
3
 
12
 
! Отговори
HA преди 9 години
МИКОВ, КВО СТАВА.... БУТНА ЛИ ПУТИН НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ПИЯЧКА !?
6
4
 
22
 
! Отговори
andros преди 9 години
Миков се върна с опорните точки от Русия, където се подиграват с България и започна да сее мозък.
5
4
 
27
 
! Отговори
Бостан е жив и помни преди 9 години
Лидерите на БСП и ДПС да говорят за бедност е все едно педофил да иска да стане детски учител . Довчера бяха на власт и какво направиха за хората , нищо но от сърце . Никога повече тройната банда на власт .
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обществото се умори от вас, другари назначени за капиталисти! Уморихме се от бандитския преход, уморихме се от това че ваши хора разпродадоха заводите, уморихме се от това че ваши хора създадоха мутрите, беззаконието, хаоса, групировките. Уморихме се, че излъгахте поне три пъти че ще строите АЕЦ Белене. Най-добре БСП и създадената от ДС - ДПС да бъдат закрити със постановление!
3
5
 
23
 
! Отговори
Мен преди 9 години
"Соцлидерът Михаил Миков обвини държавния глава, че говори за консенсус, когато обществото е разделено от бедност и несправедливост."И кой го докара до там бе, Миков ? Нали вие и акраните ви от ДПС.
2
1
 
18
 
! Отговори
г преди 9 години
Боже, боже този говори за справедливост. Тези амнезия ли имат? Защо не си спомнат за Петърчо Корнезов? Дъщеричката му Десиславка възстанови в реални граници имат в ж.к.Младост-1 , до посолствата и той включваше асфалтов път, канализация, водопровод улична касетка на енергото/т.н. захранване на няколко блока заедно с кабелите и т.н. /до бл.70 /
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моля ,напуснете народното събрание доброволновие вътре дето сте, сте срам и позор за България