БСП и ДПС vs. президента: Консенсус? Умора от приказки!

Народът е жаден за справедливост, произнесе се Миков
Обновена: 19 мар 2015 12:59 | 19 мар 2015 11:11,
36
БСП и ДПС vs. президента: Консенсус? Умора от приказки!
Лидерът на левицата Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

БСП и ДПС разкритикуваха остро президента Росен Плевнелиев заради тезите в обръщението му пред парламента.

Още по темата
Соцлидерът Михаил Миков обвини държавния глава, че говори за консенсус, когато обществото е разделено от бедност и несправедливост.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък съобщи, че обществото отдавна е уморено от приказки за добри намерения.

Малко по-рано от трибуната на парламента президентът Росен Плевнелиев направи традиционното си обръщение към депутатите, в което обяви, че по много от важните теми има консенсус, и набеляза целите, които стоят пред България.

„Какъв консенсус? Народът е жаден за справедливост“, каза шефът на БСП в декларация, след като Плевнелиев си тръгна. Миков обясни също, че предстои децата да бъдат разделени на такива, чиито родители могат да плащат за училище, и такива, които не могат.

„Чухме много добри намерения, кой друг ще зареди обществото с необходимата доза оптимизъм. Но оставяме с впечатление, че българското общество отдавна е уморено от приказки, с които се изразява добро намерение“, каза след него и лидерът на ДПС.

Миков настоя, е консенсуса е изтрита марка на прехода, която увеличава неравенството. Той уличи президента в лъжа, казвайки, че има съгласие за провеждане на референдум с местните избори.

„От страна на БСП няма консенсус. Обещанието, заблудите, са част от постоянно генерираното недоверие към политическата система“, каза лидерът на социалистите.

Той нарече абсурдни думите за растеж от 1 или 2% при дефицити от 2 милиарда годишно, които се покриват от нови дългове.

Местан пък обвини управлението, че обезсмисля смисъла на реформите, като цитира речниковия смисъл на сумата „ реформа“, която означавала да се преустрои нещо или да се повиши ефективността на съществуващото.

Според него предстои до края на мандата обществото да се насити на говорене за реформи без реформи.

Лидерът на ДПС също разкритикува думите на президента за съществуващо съгласие, оставило в миналото противопостаняването.

„Това е минимум неточно, езикът на политическия диалог, зададен от две от партиите в кабинета, е всичко друго, но не и политическо съгласие“, каза той.

Местан обвини тези две формации в мнозинството, че използват езика на омразата, и се зачуди защо президентът не е засегнал тази тема. „По отиваше на президента да издигне глас срещу езика на омразата", каза лидерът на ДПС.

Той предупреди и че има диктаторски режими в света, които са избрани чрез избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За6то толкоз сме нагли и долни Българите,за които и 6те дае 6те изберем някои и после 6те храчим по него.Това ние във кръвта.Това ни издава че сме по калпави и от Руснаците ето търпът гн Путин 15 години а ние неможем да изтърпим гн Плевнелиев 5 години.За това сме на това дереже за6тото не обичамеси себеси което сме направили.От Българина по мръсен няма.Само гледа на ком6ията да му мине жената даго окрадне даму вземе работата даго предаде,и когато чуе чее умрял ком6иятаму които муе помагал цял живот и се наспива и се напива.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми айде справедливост тогава. Миков и Местан през прокуратурата, съда и (ха дано) в затвора.
31
0
 
4
 
! Отговори
коментар преди 9 години
Намерил се кой да оценява президента.Точно тези които и преди 1989г.и след 1989г.са на власт. 20г.и постоянно ни ограбват а това са БКП и ДПС а сега и Атака им осигуряват време за кражбите с кворуми.
30
4
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Вън мушмурока Плевнелиев и слуга на Борисов от политиката
29
1
 
2
 
! Отговори
Брйло преди 9 години
Гласуваме за хора които се предлагат на народа и не дават път на други,затова са едни и същи докато мутрясат и ошишкавеят с много пари,яхти,земи,имоти,банки,острови,цели плажове и т.н.Като много знаете хайде изгонете ги,една гражданска война какво ще ни докара,разруха нии и така нямаме нищо изградено като хората , всичко е износено и остаряло от татово време ,малкото което се прави е с пари от ЕС и то с голям зор,БСП и това не правеха
28
5
 
2
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Целият народ трябва да излезе срещу пожарникаропоклонника госпожица Плевнелиев. Той не е президент на България. Той е слуга на корпоративни интереси обслужващ определен кръг от хора и определени страни. Вън продажниците от политиката и управлението
27
1
 
3
 
! Отговори
Велизар преди 9 години
Всички сме уморени от празни приказки и малко работа,а трябва да е точно обратното.Има много,много мъдри български поговорки които са произлезли от житейските неволи на българина,че ,,който много приказва дела от такъв не чакай".Сега в уж съвременна България таочно това се случва с изключение на ГЕРБ които попаднали в батака сътворен от БСП и ДПС се мъчат да ни извадят което ще е много ,много трудно сами да го постигнем.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Naroda e jadem ama spravedlivos nama tap narod slaba darjava glasuva sa Mutri mutresi sa agenti 4ingets a posle plue naroda i glasuva gerb sa bivschite komunagi ot bkp prebojadisvane SDS Baha saschtite i naroda glasuva ba4varova sa kakvo e Minister da sluscha boiko i zz plevneliev i zvetanov zAzarov sa kombina mili Hora nama spravedlivos tap narod slaba bG prodaljsvaite da glasuvame bes da mislite a posle dersaite i psuvaite
25
0
 
9
 
! Отговори
Петьо преди 9 години
Нито сме глупави нито слепи ,всичко знаем без дори да си признаят истината за така дългия,безкраен преход на който и до ден днешен не му се видя краят,защото някой сметна че бавничко ,без трусове ще вкарат държавата в правилната посока.Ако да отнемеш земята на хората,да сринеш заводи,да ги лишиш от образование ,от спокойствие е правилно то сега го изпитваме на гърба си този така правилен подход.Алчни за власт и пари малки човечета създадоха голям и необратим проблем за държавата.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков в действие след Москва
23
2
 
5
 
! Отговори
Симо преди 9 години
Илия Павлов си го убиха те комунистите защото преяде с народни пари и започна да пречи на създателите си както Луканов,Кюлев банкера ,всички са жертви на БСП и ДПС.Те имаха смелостта да въртят на пръста си стари и новоизлюпилите се политици синове на бащите си комунисти,това не се хареса на големите акули и един по един сиги очистиха.Това е истинатОстаналата е камофлаж,уж търсят убииците,уж виновни са руски килари ,уж
22
1
 
8
 
! Отговори
кк преди 9 години
До ЧЕСТЕН:Луканов беше убит на 04.10.1994 г.11 г. след него, защо никой не закри МУЛТИГРУП????Отговор: Защото МУЛТИГРУП беше създадена и поддържана от ВСИЧКИ мафиоти от ВСИЧКИ партии.Чрез тази групировка ТЕ се обогатиха, ОСИРОМАШАВАЙКИ народа, след което групировката /октопода/ са разпадна на части. Ограбените пари изчезнаха, понеже тези, които ги окрадоха, не знаеха какво да правят с тях. И няма никакви следи от тях.Остана само СИРОМАШИЯТА на 90% от народа на РБ!!!!
21
2
 
11
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Да, народът е жаден да види ръководствата на БСП и ДПС в затвора.
20
1
 
7
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Някои са жадни за справедливост,а други за водка.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOOGOO BEDNII 95%MNOOGOO BOGATI KRADZI 5%DOBRO NACALO ZA KONSENSUS MISTER PLUNCO-PREZIDENT
18
3
 
11
 
! Отговори
Валя преди 9 години
Да жадни сме за справедливост и несправедливоста ще я потърсим първо от БСП и ДПС,защото справедливо ли е да изтичат пари от бюджета при 25г ви управление и пропорционално с това да има много бедни и свръх богати,защо не се следяха парите ни в чии джобове се вливат.Справедливо ли е да нарушавате една от 10 божии заповеди да не лъжете а непрекъснато това правехте,съзнателно грешахте и подвеждахте българският народ.Да не изреждам несправедливостите които са безкрани няма да ми стигне мястото
17
5
 
10
 
! Отговори
?!? преди 9 години
И Местан и Миков имат един проблем Борисов ги би! Сега Борисов обединява нацията, която ДПС толкова много иска да раздели на Българи и турци а Микофф на бедни и богати. За това ревът на умряло не могат да си прокарват демагогията!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
миков ти ли говориш че народа е уморен от приказки?тогава затвори устата на Мая Манолова
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо все на приказка всичко е много добре и хубаво, а на дела пълен батлак и винаги тотално противоположно.
14
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕСТЕН преди 9 години
ЛУКАНОВ СЪЗДАДЕ МУЛТИГРУП !!!