Мъж, жена, безполово същество... Колко пола има?

В НС смаяни: Какво ни пробутват?
Обновена: 19 мар 2015 15:53 | 19 мар 2015 15:00,
156
Мъж, жена, безполово същество... Колко пола има?
Снимка: архив, БулФото

Колко пола съществуват, се чудеха депутатите в парламента, докато разглеждаха на второ четене промените в Закона за дискриминацията. С един от текстовете правителството предлага защита от дискриминация да се дава и на хората, сменили пола си.

Още по темата
Управляващите обаче изненадващо се противопоставиха на тази поправка, която кабинетът внася с мотива, че е евроизискване.

Срещу беше и водещата комисия по вероизповеданията и правата на човека, чийто председател е един от доверените хора на Бойко Борисов в ГЕРБ Красимир Велчев.

„Някой се опитва да ни откаже от традиционни християнски ценности, пробутват ни се неща като уж европейско законодателство“, скочи от трибуната реформаторът Мартин Димитров.

Колегата му Петър Славов пък припомни, че в момента има защита от дискриминация по пол.

„Като има смяна на пол, пак има пол. След операцията безполово същество ли е“, каза той, обяснявайки защо не трябва в закона да се вкарват специално и сменилите пола си.

Дарин Димитров от ГЕРБ, който е лекар, обаче защити правото на хората, които сменят пола си, да влязат в закона.

Той обясни, че практиката е родителите да определят пола на детето си след раждането му, но с развитието му понякога се оказва, че полът му е друг. „Затова има две виждания – дали полът да се определя след раждането или по-късно“, каза Димитров и попита: „Колко пола има?“.

Преди да изброи медицинските отговори обаче, той беше прекъснат от председателя на парламента Цецка Цачева. Въпреки това Димитров използва времето си, за да припомни, че в България смяната на пола е узаконена.

От трибуната се изказа и зам.-социалният министър Лазар Лазаров, който се опита да убеди мнозинството, че поправката наистина е европейска директива и трябва да бъде приета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: нсЛазар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
2
 
! Отговори
Архангел до веско02 преди 9 години
Двуногото същество веско пирамидално интервенира името на Руския президент в настоящия форум. Констатирам, че двуногото е зомбирано от либертарианската и сатанистка медиакрация и неминуемо му е нужна хоспитализация :)
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗНАМЕНИЕ, ли е това?!? Сякаш Архангел, проговори, на ангелски език! И трудно, му се разбира.
88
1
 
1
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 100 преди 9 години
Познат ми е Азирафел :) ! Но реалността не е творение на Тери Пратчет/Бог да го прости/! Милиони персони още отъждествяват неолибералната глобализация с "край на историята", а според "Библия", историята има един финал и той е именуван "апокалипсис"! Парадоксално е, че дори и класическите апологети на атеизма и либерализма - неодарвинисти и неоеволюционисти, също нямат адекватно и унифицирано отношение към джендърните трансформации.
87
11
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Странно,Путиновите привърженици са големи полови експерти
86
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами те в еврогея са триполови затова ги натискатда приемат закон. Защото след смяна на пола стават триполови.
85
2
 
6
 
! Отговори
Гей-Люсак преди 9 години
Ще ви призная, една публична тайна. И РоКси Плевлю, И СТРАНДЖАТА. Се намират в лоното на, нашият левоцентриски обряд.
84
2
 
7
 
! Отговори
/ преди 9 години
.."поправката е европейска директива"...ПОПРАВКАТА НЕ Е ЕВРОПЕЙСКА ДИРЕКТИВА НО САТАНИСТКА ДИРЕКТИВА,А ТЕЗИ СЛЕДВАЩИ САТАНИСТКИТЕ ДИРЕКТИВИ СА СЛУЖИТЕЛИ НА САТАНАТА.
83
0
 
6
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Трансджендърите са еманация на суисидната поанта в западните социуми. Неолибералната и постмодерна парадигми водят до дивергенция между индивидите и до неминуем финал на цивилизацията
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин прегърна християнството с две ръце.Днес виждате, как САВЕЛ СТАВА ПАВЕЛ.Няма да пиша, какви ще бъдат последствията от това. Беден ми е речника. Да не споменавам, че повечето, дори няма да разберат смисъла на написаното."САВЛЕ! Савле,защо ме гониш?"
81
0
 
8
 
! Отговори
/ преди 9 години
Антихриста и слугите му действат чрез измама дадена от духовния им баща сатаната,Исус няма изцяло да се отречче защото е невъзможно,но Новия завет ще бъде"интерпретиран"за да се измамят хората,така като религията на една група вече не е Стария завет,а окултизма на "интерпретаторите му",същото се цели за Новия завет,само който не знае какво пише там ще бъде най -лесно измамен.
80
3
 
9
 
! Отговори
.. преди 9 години
Във Великобритания вече е одобрен закон който да разрешава трима души да бъдат родители на дете чрез сатанистките лабораторни методи.Семейството в бъдеще ще бъде унищожено като единица,то вече става ,а слугите на сатаната преследват за "дискриминация"тези,които защитават Божия ред,така утре ще се ПРЕСЛЕДВАТ ИСТИНСКИТЕ ХРИСТИЯНИ(НЕ ТЕЗИ,ПОКРЪСТЕНИ КАТО БЕБЕТА И НИКОГА НЕ ОТВАРЯЛИ НОВИЯ ЗАВЕТ),които казват истината написана от апостолите.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен91 Хермафродита е просто-"то"!
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хермафродита не е безполово същество.
77
0
 
2
 
! Отговори
Do 83 преди 9 години
Te vsichki darjavi imat ogromni dalgove...nai golemiq vapros e kam koi?shepa hora finansirat celiq svqt!zashto li nikoi ne se zapita kak i otkade?otgovora e mnogo prost!
76
3
 
1
 
! Отговори
& преди 9 години
В света цари информационно затъмнение и лъжи показващо колко близо е завръщането на Исус Господ.Но първо временно ще се даде време на антихриста и слугите му за да се пресеят тези,които ще изберат Бог и което ни е обещал,пред сатаната и слугите му ,които се познават по ЛЪЖИТЕ,ЗАЗЕНАТА ИМ МАРКА.Истината е в Новия завет и доспехите ни срещу лъжите са думите на Господ Исус и особено в Ефесяни 6:10-18 на апостол Павел.
75
3
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Става въпрос за хемафродитите. Има ги и е удобно да не се причисляват към някой пол, както е до сега.
74
1
 
7
 
! Отговори
бай оня преди 9 години
В началото на 90те нас учениците ни водеха под строй на театър-постановката беше с креативното и провокативно заглавие"Тревата на мама е най-добра"-провинциална боза...сега подозирам че в крак с времето сегашните ще ги водят на нещо от сорта "Мъките на татко в 9ия месец"или нещо по фентъзи-"Реинкарнацията на бабиния хАй след 30 години"
73
3
 
3
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Джендърните трансформации са релевантна реверберация на викторичния триумф на транасцедентната субстанция, аксиоматично номинирана за титлата император на запада, а именно - сатана! Диаболичната бифуркация на трансджендърните индивиди верифицира конектността им с инферното дори докато са тленни!
72
2
 
2
 
! Отговори
Nqkoi преди 9 години
Useshtate li kak ot ES ni polzvat darjavata za opitno zaiche s novite si derektivi i zakoncheta,koito dori te ne sa prieli da razberat dali i kak shte rabotqt! Vreme e za naroden sad,ama istinski a ne kato sled 44 do 89 ta!na ploshtada i raztrel,a deca i vnuci na tiq *** nikoga v parlamenta!
71
2
 
5
 
! Отговори
! преди 9 години
Забравяте ли,че святото име на Господ Исус се хули публично,но има закони,които преследват хората искащи честен исторически диалог за т.нар.холокост,въпреки,че има десетки холокости на милиони хора по света,само една група е самоизбрала са за по-визша.Молитвата ни дадена лично от Господ Исус(Отче наш...)ще бъде премахната и заменена с друга от сатанистите,викаща за сатанистко царство на земята ,което ще наричат"Божие",ще бъдат учени сатанистки доктрини на прераждане,безсмъртие на душата(която Бог може да унищожи),премахване на всичко свързано с реда на Новия завет.