Мъж, жена, безполово същество... Колко пола има?

В НС смаяни: Какво ни пробутват?
Обновена: 19 мар 2015 15:53 | 19 мар 2015 15:00,
156
Мъж, жена, безполово същество... Колко пола има?
Снимка: архив, БулФото

Колко пола съществуват, се чудеха депутатите в парламента, докато разглеждаха на второ четене промените в Закона за дискриминацията. С един от текстовете правителството предлага защита от дискриминация да се дава и на хората, сменили пола си.

Още по темата
Управляващите обаче изненадващо се противопоставиха на тази поправка, която кабинетът внася с мотива, че е евроизискване.

Срещу беше и водещата комисия по вероизповеданията и правата на човека, чийто председател е един от доверените хора на Бойко Борисов в ГЕРБ Красимир Велчев.

„Някой се опитва да ни откаже от традиционни християнски ценности, пробутват ни се неща като уж европейско законодателство“, скочи от трибуната реформаторът Мартин Димитров.

Колегата му Петър Славов пък припомни, че в момента има защита от дискриминация по пол.

„Като има смяна на пол, пак има пол. След операцията безполово същество ли е“, каза той, обяснявайки защо не трябва в закона да се вкарват специално и сменилите пола си.

Дарин Димитров от ГЕРБ, който е лекар, обаче защити правото на хората, които сменят пола си, да влязат в закона.

Той обясни, че практиката е родителите да определят пола на детето си след раждането му, но с развитието му понякога се оказва, че полът му е друг. „Затова има две виждания – дали полът да се определя след раждането или по-късно“, каза Димитров и попита: „Колко пола има?“.

Преди да изброи медицинските отговори обаче, той беше прекъснат от председателя на парламента Цецка Цачева. Въпреки това Димитров използва времето си, за да припомни, че в България смяната на пола е узаконена.

От трибуната се изказа и зам.-социалният министър Лазар Лазаров, който се опита да убеди мнозинството, че поправката наистина е европейска директива и трябва да бъде приета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: НСЛазар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
2
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 години
ВИЕ,ГОВОРИТЕ ЗА ЖЕНА ВЛЯЗЛА В КЛИМАКС А НЕ ЗА ПРИРОДНА АНОМАЛИЯ,КАКТО Е ПРИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИТЕ И ТРАВЕТСТИТИТЕ.НЕКА ДА ПРАВИМ РАЗЛИКА!!!!
109
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има транс хора, които се идентифицират единствено като мъже или жени, други, които не се собразяват с половите стереотипи, но не се възприемат като транс, трети, които се причисляват и към двата пола, и четвърти - към нито един. Нито това, нито транссексуалносста като такава имат нещо общо с каквито и да е "операции". Аз съм биологична жена, не искам да имам ***, нито смяна на името, но съм на тестостерон. И това с какво точно ви пречи?
108
2
 
7
 
! Отговори
генетик преди 9 години
Явно ГЕРБ са силно заинтересовани от половата принадлежност.Техния вожд е от третия пол и сега,когато свободата на словото и печата е свободно няма с какво да се защитават ако ги обидят и най-лесно е да осъдиш някой за думата ***........л.Циркаджии дошли от планетата на маймуните със три пола,както е при животните,те понеже не разбират от генетика и се оплождат както им дойде и от там се получават хромонални нарушения.Явно в парламента има много от тази планета и са решили на Земята да се опазят
107
9
 
4
 
! Отговори
тираджия преди 9 години
То половината български мъже са третополови бе аванаци - денем мъже, нощем жени! И след туй българките ми се редят на опашка пред камиона ми!
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичката Мара втасала...Да е.......честито на умните и ентилигентните!Сега остава да ги признаят за малцинство и да почнат да им дават пари ,като на *** . Честито ,умни и красиви,червеноГербери!Сега отава и да се построй ,,най-голямата джамия ня Балканският полуостров и то непременно в Кърджали .,,
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демокрацията както и комунизмът/социализмът върви в пакет с всичко и не е концерт по желание. Питам се тогава, къде точно е разликата. Тъжно е. Преди 25 години на друго се надявахме.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен119 Демокрацията произлиза от мнозинството, принадлежи на мнозинството,и служи на мнозинството.Всичко друго е лицемерие , демагогия и клишета в името на демокрацията,зад която се крият най-вредните за човешката цивилизация ***-днес първи демократи.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твърдо против съм безпричинни смени на пола, но има реални медицински състояния на двуполовост. Мъжки външни белези със скрити яйчници; врастнал мъжки полов член; женски външни белези със скрити тестиси. В повечето от тези случаи полът се определя физически (а и психически) в средата на пубертета. Познавам родители на такова детенце, на всеки може да се случи, да пази господ. Моля не приемайте нещата първосигнално.
102
0
 
16
 
! Отговори
116 преди 9 години
До 117 За съжаление ще се окажеш прав. Ако не искаме доброволно "европейските ценности" , то същите ще ни бъдат наложени. При демокрацията няма "не искам" няма "не дей"
101
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престанете да се гаврите с българският народ ,бе предатели.Народът умря от глад ,недоимък,депресиио и рак,вие ще ми разисквате въпроса за безполовият трети вид.Няма ли един истински мъж горе на върха да каже на тези безумци,че за момента този въпрос не е от голяма важност пред разрушена,унищожена България.Що за нагло поведение.И ние ви даваме парите си за да взимате заплати.Не ви е срам.***.*** ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТА.
100
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 116Няма как да приемете от демокрацията това, което на вас ви харесва. Селективно да си избирате. Демокрацията е западна иновация (а вие сте избрали прозападната ориентация) и всичко върви в пакет. Демокрация+пазарна икономика+частна собственост и банки+многопартийна система+пълен комплект от гарантирани човешки права за всеки (малцинства, различна сексуална ориентация, "трети" пол и др). Всичко това приемате "ам блок" или изобщо не приемате демокрацията.
99
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 116Няма начин българите да останат "непрогресивни" и "недемократични" и колкото се може по-далеч от новите "европейски ценности"!!!Който е казал А ще трябва да каже Бе, а после В,Г и цялата азбука до Я. ИСКАМ ЕДНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ от моите сънародници. ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е КОНЦЕРТ ПО ЖЕЛАНИЕ. ТЯ ВЪРВИ В ПАКЕТ с всичко. Тъй както комунизмът вървеше ам блок с плановата икономика, държавната собственост и еднопартийната система. По същия начин демокрацията я приемате цялата или не я приема
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работя в една западно европейска държава вече почти 2 години и вярвайте ми, доста често като срещна по улицата някого, се питам: това какво е точно, мъж или жена. Трудно е да се определи от пръв поглед. От тези безполови същества направо ме втриса. Искрено се надявам, че българите ще си останат "непрогресивни" и "недемократични" и колкото се може по-далеч от новите "европейски ценности"л
97
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 109 аа и ти си от нас не се крий :)
96
1
 
2
 
! Отговори
американска подлога преди 9 години
Кво пък, аз съм доволен и на това...
95
0
 
10
 
! Отговори
Архангел до 100 преди 9 години
До 100 - А кой е казал, че след нашата цивилизация няма да има друга? Точно за това иде реч - че Апокалипсис е край на една цивилизация, а не, че е край на вселената, например!
94
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Samo da vi kaja che povecheto tuk ste mn prosti.. :) Takiva turtei kato vas triabva da gi trepiat deto po cial den sedite i pishete niakakvi zlobni komentari. Ako rabotehte tolkova kolkoto drunkate baba vi shteshe da vzima poveche pensia.. Sigurno na jivo ste super mishki ... :):):):)
93
8
 
2
 
! Отговори
ТОВА Е СТАР НОМЕР преди 9 години
НЯМА ТАКИВА ДИРЕКТИВИ ОТ ЕВРОПА И БРЮКСЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е НЕСКОПОСАН ОПИТ--ЗА ЗЛЕПОСТАВЯНЕ НА ЕВРО--ЗАКОНИТЕ НА ЕС!!!!!ЧЕРВЕНИ РУСКИ САБОТЬОРИ!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ДПС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
92
1
 
4
 
! Отговори
Иху преди 9 години
Той Тя и То/неопределен/! Хахах!
91
0
 
2
 
! Отговори
ZAKONA E: преди 9 години
Koito legne s MAJ kato s jena i izvarshat nepozvolenoto-da badat ubiti-KRAVTA IM DA E VARHU TIAH.