НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук

Координационният център ще заработи до края на годината
Обновена: 20 мар 2015 14:01 | 20 мар 2015 10:23,
147
НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук
Снимка: архив, Reuters

Български военни вече ще могат да служат в международни организации и формирования на наша територия. Сред тях ще е и командно-контролния център на НАТО, който ще заработи у нас. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за отбраната.

Още по темата
„Изменението има отношение не само към контролния център на НАТО. Досега нямахме възможност да комплектоваме и командироваме български военнослужещи в каквито и да са международни организации“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той разясни, че координационният център ще заработи в една от сградите на военното министерство до края на годината. Той вероятно ще бъде готов за експлоатация през юни или юли.

В управляваща коалиция няма проблеми около кандидатурата на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов за ръководител на "Военна информация", увери по-късно пред журналисти военният министър. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на групата на АБВ Михо Михов вече обявиха, че не са съгласни цивилен да оглави военното разузнаване.

Промяната в Закона за отбраната беше приета без дебати. При гласуването й на първо четене в пленарна зала обаче почти се стигна до бой.

Тогава депутати от Патриотичния фронт и от „Атака“ направиха скандал на парламентарната трибуна. Лидерът на националистите Волен Сидеров обвини управляващите, че с измененията предават суверенитета на държавата и дават възможност на чужди генерали да се разпореждат с българската армия. Патритотите му отвърнаха с цитати от негова статия от 1991 година и се стигна почти до физическа саморазправа.

Заради скандала ръководството на парламента наказа Десислав Чуколов от „Атака“ и Димитър Байрактаров от ПФ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: НАТОцентървоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Прост народ преди 9 години
За доброто на българската нацията е АТАКА да е в парламента, защото ако болния не е там ние болните му поддръжници ще излезем и ще ви спретнем такава гражданска война че жална ви майка на всички соросчета *** турчета и т.н. дето нямате култура ценности и чакате всичко наготово. Безплатен обяд няма българи стегнете се и си заработете хляба всеки чужденец е дошъл да Ви яде хляба не да ви го осигури! Америка за рециклиране трябват перилни препарати да изплакнем миризмата им от Нас!
69
1
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 9 години
Напълно очаквано действие. Шефа на Стратфор (цру в сянка), Джордж Фридман открито си го е казал, войната (за сега тихата) срещу Русия е обявена и ще започне от такива пуделчета като Полша, Румъния и Бандерщат.Е, и естествено Молдова, къде без нея. Така че напълно естественно, *** са решили да подпалят Русия окончателно. На тях какво им пука, те са на хиляди километри, а еуропката, нея да я видим. Ще и стигне ли акъла да не настъпва на една и съща мотика. А дано, ама надали...за съжаление!!!
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако може някой атакист да ни каже поне едно заведено дело или друго законово действие което да е в обществена полза и да е извършено от партия Атака или нейни съмишленици!!!Ако има заведени дела в съдът, приемете моите извинения, но ако няма то изводът е логичен!Яне Янев поне внасяше разни папки в прокуратурата, от кумува срама и театралничене , макар веднъж да направи шах!и после лапна парата! Дела господа, къде са ви делата или те са само на думи!!!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е казал, че Волен ни е забатачил? Нали е патриот, родолюбец и опозиционер?До сега не е хванал гората и не води чети, нал' тъй? Ами защо тогава до сега не е завел нито едно дело в съда в защита на населението? Нали човек се съди по делата? Качеството на работата се оценява според резултата! Когато е нулев значи нищо не е вършено!
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен не ни е забатачил с тази официална яростна антируска политика. Както винаги, само негативите са за нас, а всички изгоди за "наставниците" ни и новите братя... С тази компрадорска управляваща класа едно е сигурно: Ликвидацията на нацията.
65
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакистчета колкото и да ревете вашият Болен лидер се провали ТОТАЛНО !! За последно е в парламента и ще си останете мишоци само по форумите в сайтовете :)
64
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже атакистите тук са много ербаб, та да ги попитам - що вашата партия нищо не прави?Що само говорите без да действате? Що няма нито едно заведено дело от вас в защита на държавността? Що ли?
63
2
 
15
 
! Отговори
Ганьо от Европата преди 9 години
"България е полигон за изпробване на съвършено непознат механизъм за претопяване на цял един народ и разграждане на държавността му със съдействието на самия този народ и основните му институции,които работят от един момент под чужда програма,без видимо нарушение на нито един от основните принципи на Конституцията и демокрацията.По-кратичко казано,обреченият на бесене насапунисва сам въжето,слага си примката на шията и сам изритва бурето под себе си". великият Николай Хайтов
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойна техника е прехвърлена преди няколко дни в Румъния, а от там в Молдова!? Четах в чужд сайт, а има и видео в тубата. Ако напишете в гугъла эшелон НАТО в Румънии ще го видите. Някой да знае нещо по въпроса!?
61
0
 
13
 
! Отговори
АнтиФа преди 9 години
Само на мен ли ми се стори, че изображението в центъра на знамето леко така напомня пречупен кръст?
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриот е, душа дава!Но не свойта душа брате,а душата на народа!Честито на всички Бъргари! Сега вече ще плащаме от джоба си, за да може натрапниците от НАТО да ни вкарат в шамарите, като пламне войната с Русия.Тогава те бързичко, ще се изнесат на 2000 км на запад, а на нас ще ни падат ядрените ракети точно на главите.Плюнката и др. USA прислужници естествено ще възират първи.Подписалите дупедавци явно не четат Ботев.Те сигурно четат само заповедите, които им пращат от USA посолството.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно съм съгласен с 12 - защо предизвикаме Русия. Но този път дано да пострадат тези ,които ни изложиха на този риск.Да не забравяме бомбардировките над София през 1945г.Всичко се повтаря.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пребоядисаните болшевики и ченгесари отново окупираха България и я превърнаха в една тоталитарна диктатура, този път западна.
57
12
 
4
 
! Отговори
все тая преди 9 години
Гледах един филм за ''чистките'' 37-39 година в СССР. Да не дава Господ, избили са 2 млн човека, военния си елит, собствените си комунисти, изселвали са цели народи и са ги обричали на глад и смърт. А през 44- 45, понеже им е отесняла държавата, са давали акъл, как и другите народи останали под съетски ботуш, да се саморазправят с цвета на нацията си, лекари, банкери, военни и въобще всичко, което може да носи прогрес ! И сега берем плодовете на тази доктрина ..
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взривете тоя координационният център.
55
4
 
12
 
! Отговори
ХМ !! преди 9 години
Само вижте снимката от статията и ще ви се изясни всичко:Задраскана тълпа от хора ;) от край до край ...
54
0
 
17
 
! Отговори
*/* преди 9 години
До Кво толкова ,бе...Бил съм в казармата през1982 год. и вярвай ми жив руснак не съм виждал(тия на плажа не се броят)
53
5
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До ЗАБРАВИ!Той и Принц Кирил е имал твоите заблуди...
52
5
 
24
 
! Отговори
:) преди 9 години
Значи вече натовец може да нареди на български офицер да речем да застреля майка си ?!!Честито народа, последното нещо което ни правеше държава вече е под чуждо командване, отдавана ни измиха ценностите и езиковото единство, отдавна енергетиката и комуникациите са чужди .. Днес е последния пирон в ковчега на България! Поредното предателство замотона в уж някакви козметични промени в някакво законче, за някаква си сигурност ... СЪБУДЕТЕ СЕ ЕЙ !!!
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с пускането на бългаски военни в центъра, който е в България добре. А ще могат ли да ходят до тоалетна самоволно, или и там ще трябва да ги пускат?!