Бареков мисли дали да не претендира за кметски стол

ББЦ ще играе и в битката за София на местния вот
Обновена: 22 мар 2015 18:17 | 22 мар 2015 18:07, Камелия Цветанова
46
Бареков мисли дали да не претендира за кметски стол
Снимка: ББЦ

Лидерът на ББЦ Николай Бареков определи БДЦ в Народното събрание като злополучна парламентарна група.

„Няма да бъдат признати от управляващите като равностоен партньор. Г-н Ковачки няма как да прикрие, че има група в парламента. От тук нататък е въпрос на време кой какви постове ще вземе“, каза той пред делегатите на
разширено заседание на партията си в Бургас.

На срещата не дойдоха отцепниците от партията, които трябваше да дадат отчет за гласуванията си в 43-тото Народно събрание и да отговорят защо се превърнаха в патерица на ГЕРБ и ДПС, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

„Това беше техният избор. "България без цензура" е партия, която не може да бъде погълната. Тези хора са вредни за имиджа на нашата партия. Гласуваха за правителството на Бойко Борисов, за състава на правителството и за програмата. Там не фигурираше нито едно от предизборните обещания на ББЦ. Въпреки че имахме споразумение да се гласува "въздържал се", те отидоха и подкрепиха Борисов. 16-те млрд лв. външен дълг, национализирането на пенсионните фондове, промените в Закона за МВР - това са само част от гласуванията в подкрепа на управляващите. БДЦ се превърна в безсмислена патерица на ГЕРБ и ДПС, изневери на нашите избиратели“, каза Бареков.

„С Борисов сме политически опоненти. Никога няма влезем във взаимни уговорки. Никога няма да отида да го целуна на негов конгрес“, заяви лидерът на ББЦ.

За да спаси авторитета на партията и собствения си имидж, Бареков посочи, че е оттеглил доверието си към БДЦ.

„Клевети няма да отправям. Освен Мартин Иванов, няма депутат, който да не е влязъл в колаборация с управляващите. Нямаме лични конфликти, конфликтът е чисто политически. Не може да си купиш цяла парламентарна група пред очите на хората“, отсече Бареков.

Според него управлението не е стабилно, нито реформаторско.

Поради тази причина Бареков го оцени със „Слаб 2“.

ББЦ ще влезе в битката за местния вот и няма да изневери на избирателите си.

Целите пред ББЦ за местния вот са 30 общински кмета, 3 областни кмета и присъствие в 200 общински съвети на територията на страната.

„Колелото ще се завърти в наша полза. Има градове, в които се очаква да победим още на първи тур. Пожелавам успех на всички и вярвам, че ще успеем заедно“, допълни Бареков.

Лидерът на ББЦ призна, че е допуснал грешка като политически кадровик.

„Разочарован съм от предателството в парламента. Това беше истински удар по моето достойнство. Искрено вярвах на някои хора и не можех да повярвам, че ще предадат мен като лидер и партията. Никой не трябва да очаква, че точно в този момент, аз, Николай Бареков ще направя крачка назад. От тук нататък, единственият ми ход е само напред. Политиката е дълъг боксов мач. Аз няма да правя крачка назад. В политиката няма лесни победи. Молбата ми е, да простите за тази моя доверчивост, граничеща с наивност. Това са хора, които излъгаха вас, после и мен“, заяви Бареков пред партийните дейци.

Беше взето решение на 26-ти април да се проведе Национален съвет на регионите, а на 1-ви май ще се сформира Националният предизборен щаб. Николай Бареков обяви, че е готов да поеме отговорността като национален председател на предизборния щаб.

ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София. „Да, кандидатурата ще бъде изключително интересна. Отива човек, който е изключително популярен, неопетнен с качествата, които е известен в медийното пространство. Нашият кмет ще бъде в тройката“, каза още Бареков. Той призна, че кандидатът е участвал в протестите и е свързан с „Протестна мрежа“.

Бареков не изключи възможността да бъде сред кандидатите за кметския пост в Пловдив.

„Аз обмислям как да се включа в кампанията за местните избори. Ако желая, мога да го направя в последния момент“, завърши Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие толкова *** народ ли сте, че това са ви елитните народни избранници ?
25
0
 
5
 
! Отговори
koko преди 9 години
pulen smeshnik
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков мисли ??? !!!Ох ,това е интересно да се види...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че то само с мислене не става! трябва и акъл!
22
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Бареков тотално е исперкал ,за Баракова повече филибета ще гласуват от колкото за него ?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направо да подава оставка като евродепутат и да идва да кандидатства! и без това, като не знае английски, не знае за какво гласува в европарламента!
20
1
 
19
 
! Отговори
смях в залата преди 9 години
Най добре е кампанията му да е на Английски поне го знае перфектно както видяхме и чухме.
19
1
 
23
 
! Отговори
Гарван преди 9 години
Те в селото не го щът,а той за попа пита .Наивник
18
22
 
3
 
! Отговори
Бареков е ... преди 9 години
... много по-добре отколкото неграмотниците от ГЕРП.
17
25
 
3
 
! Отговори
до 19 зевзек преди 9 години
Аз ще гласувам за него.
16
29
 
4
 
! Отговори
След като... преди 9 години
... бизнесмен като Плевнелиев и неграмотници като Борисов и осъдения ефективно престъпник Цветанов го могат, защо и Бареков да не го може! Момчето е в пъти по-ерудирано и -интелигентно от тримата.
15
1
 
36
 
! Отговори
зевзек преди 9 години
АБЕ ЕЙ ДУДУК ТИ МАЙ НАИСТИНА СЕ ИЗПЕРКАЛ,КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ БЕ
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
давай Кольо,никой няма да гласува за тебе
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фен на ббц:)))) и медицинска сестра и секретарка и бояджия и майка и поп и китаец и ....:))) много е лесно да си *** щото си мислиш че можеш и знаеш всичко и нямаш никакви грижи в главата !колкото човек е по-интелигентен ,толкова повече се съмнява в себе си !
12
0
 
24
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Не знам хората, които му повярваха и тръгнаха след наго / независимо от причините/, дали знаят, кой финансира техния лидер. Също като Волен Сидеров и той не смее да каже, кой го засили в политиката. И там е цялата мръсотия! То се знае, че в политиката няма нищо чисто, ама тия двамата юнаци са върха на сладоледа !
11
1
 
16
 
! Отговори
... преди 9 години
Бареков да не пробута някоя сестра или братовчедка на Баракова за кандидат кмет :)
10
1
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
О-о,г,син Бюреков-Боклуков,"добре дошли" отново в рофината! Ще гласуваме за теб и то да си в Общината-там имат вопиюща нужда от ... глашатай,а на теб тая работа ти иде "от ръки". Е, няма да си в един офис с г-жа Фандъкова,а там нейде около конюшните.Ти си знаеш,де, колко то повече лъжеш и обещаваш,колкото повече празни приказки приказваш,толкова повече кал, пардон,хвърляш на гърба си...И хем да биеш тъпана яко,брей,чуеш ли?!Иначе всуе замърсяваш София...Видяла жабата,че подковават вола,та и ти
9
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствено господин Бареков работи за страната неуморно и самоотвержено. Бареков Премиер!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков не е причина, а просто симптом ... на целия УЖАС в БГ.На това как хората продават гласа си и съдбата си за едно кебапче. За достойнство не говорим - такова просто нямат.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков, колкото и кебабчета да раздава по махалите, няма повече да влезе в политиката!