Партия без апетит към властта? Нездравословна е

Бъчварова разчита на екипа на Вучков, съветва се с Борисов
Обновена: 22 мар 2015 20:49 | 22 мар 2015 20:40, Камелия Цветанова
39
Партия без апетит към властта? Нездравословна е
Снимка: Булфото, архив

Новият вътрешен министър Румяна Бъчварова се доверява на екипа на предишния МВР шеф Веселин Вучков, а в трудните ситуации се обръща към премиера Бойко Борисов. Това призна самата тя  в предаването „120 минути” по bTV.

Още по темата
По думите й няма лесни решения и лесен път.

Бъчварова заяви, че двамата с министър-председателя са се сработили добре и познават логиката, по която мислят и работят.

Вътрешният министър каза, над 1000 осъдени не са влезли в затвора, защото има законов срок това да стане и ситуацията крие опасности.

Тя допълни, че по този въпрос е имала вече среща с главния прокурор и са набелязали съвместни мерки. Бъчварова гарантира, че предстоят законодателни промени.

По повод критиките на АБВ, че „реформаторите” са преяли с власт, Бъчварова заяви, че в момента не може да се каже, че има такова съотношение на силите в кабинета, защото партиите са много.

По думите й липсата на апетит към властта означава, че дадената политическа формация не е здрава.

„Това е основният мотив на всяка политическа сила за влизане във властта – да реализира идеите си”, коментира Бъчварова.

Това, че ДПС подкрепя в Народното събрание някои от предложенията на правителството, не означава, че влиза в управлението, категорична бе тя.

На въпрос дали предстоят нови рокади в кабинета, Бъчварова отговори: „Съдейки по опита от предишния ни мандат, рокадите не са изключение, а са отговор на конкретни проблеми, които са се появили. Към момента няма някаква зона на напрежение, за която мога да кажа, но във всеки един момент може да се появи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne se mesia v politi4eski temi s li4no mnenie
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая може спокойно на не ходи на работа, освен за заплата. Борко и Цецо са на линия.
16
1
 
12
 
! Отговори
Фоки преди 9 години
Много смешни работи стават в нашата държава.Все едно строителен инженер, да стане хирург, и на другия ден да му дадат скалпела !!Госпожата може да е добра, но хал хабер си няма за какво иде реч, в новото и министерство.Не че нещо ще зависи от нея там, той Баце си знае работата....
15
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-учените американци за възникването и характера на "честните управляващи елити" в СССР и другите соц.страни след Сталин: през гугъла:Киран Роджер, Кении Томас ПРОДАВШИЕ СОЦИАЛИЗМ. ТЕНЕВАЯ ЭКОНОМИКА В СССР
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДЪРТА КУРТИЗАНКА 22Коментарът ти отвращава. Заради такива като теб, ГЕРБ ще продължават да печелят избори.Ако имаш аргумент, извади го, или предложи нещо. Левите партии вече се определят като партии на безидейните и псуващите. Арогантноста и безсилието са губещи.
13
13
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До Винаги се... 12Никога не си имал възможност да се зарадваш. Откакто е създадена, партия ГЕРБ е спечелила всички избори. Неграмотния си ти, защото партията е ГЕРБ, а не ГЕРП.
12
4
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До Съгласна 14Кадровика са изборите. Вие коя сте?
11
6
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До Колко може...Каквото каже Б.Борисов, това става в Държавата. Ти кой си? :D
10
2
 
12
 
! Отговори
пън преди 9 години
докато такива като женицата от снимката говорят за "власт" вместо за управление и държавност, все ще сме една изтормозена провинция. тя дори не осъзнава колко е назадничава и неадекватна.
9
6
 
11
 
! Отговори
Съгласна преди 9 години
Съгласна към с госпожата. Само ще добавя, че това е реализирано, ако Партията имаше кадри. А кадрите са изучени хора, хора, които имат икономическо и юридическо образование и които не са събирани по пътища и паланки. ГЕРБ не разполага с такива. Време е да си го приднаят и да местят пионките от една дъска на друга.
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъчварова ти си най слабия министър в това управление заедно с Кунева все говорите за реформи и стратегии дето все не се случват, абе ти какво разбираш изобщо от МВР
7
6
 
18
 
! Отговори
Винаги се... преди 9 години
... радвам, когато неграмотниците от ГЕРП губят.
6
2
 
16
 
! Отговори
Видя се, че ... преди 9 години
... Борисов и ДПС са едно. Всички важни решения, като кражбата на 16 милиарда лева нов външен дълг с 10% годишна ефективна лихва (при положение, че основната лихва на ЕЦБ е 0%), които Пролетариатът ще плаща, се правят с гласовете на ДПС.
5
2
 
16
 
! Отговори
Борисов е... преди 9 години
... креатура на Доган. Доган го вкара в политиката, Доган го направи главен секретар на МВР, Доган го направи генерал-лейтенант. Борисов и ДПС разиграват театър пред простия електорат на ГЕРП.
4
2
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ 2 преди 9 години
До ХА-ХА-ХА ! НИЩО СМЕШНО ГЕРБ ИЛИ ДПС Е ЕДНО И СЬЩО
3
2
 
11
 
! Отговори
Веско преди 9 години
"Партия без апетит към властта?"Ами да-Бирената партия.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакаме новата партия ,като СИРИЗА в България.ЧАКАМЕ.
1
1
 
14
 
! Отговори
Колко може... преди 9 години
... да е закъсал човек, за да се "съветва" с неграмотника Борисов?