Парламентът сложи спирачки "Цацаров" пред идните Галеви

Мярката "подписка" ще означава и забрана за напускане на местоживеенето
Обновена: 25 мар 2015 14:06 | 25 мар 2015 12:03,
27
Парламентът сложи спирачки "Цацаров" пред идните Галеви
Снимка, архив БТА

Парламентът сложи куп нови ограничения пред обвиняемите, за да не се повтарят случаите, в които осъдени вече престъпници успяват да избягат и да се укрият от правосъдието. Това стана с промени на първо четене в НПК, които бяха предложени от главния прокурор Сотир Цацаров и внесени от депутати от ГЕРБ.

В емблема на избягалите осъдени се превърнаха братя Галеви, които първи поставиха началото на скандалната практика. След това те бяха последвани от убиеца от "Соло" Илиян Тодоров, убийците на студента Стоян Балтов, Евелин Банев – Брендо и други.

С новите текстове, предложени от Цацаров, най-леката мярка за неотклонение "подписка” вече ще се дефинира като забрана за обвиняемия да напуска местоживеенето си без разрешението на съда. Ще се въведе и система за контрол за спазване на тази забрана чрез изискването за периодична регистрация в службите на МВР.

С измененията депутатите задължиха съда при вземане на мярка за неотклонение "домашен арест" да определя и адреса, на който тя ще се изпълнява. На лицата, на които е наложена забрана за напускане на страната, ще се отнемат документите и ще се издават заместващи.

Въвежда се и възможност за изменение на мярката за неотклонение в по-тежка след постановяване на присъдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ 2 преди 9 години
ПРОЦЕДУРАТАПРИ АРЕСТ Е ОБЬРКАНА---У НАС ГИ ,,АРЕСТУВАТ,,СЛЕД ДОКАЗАНО ОБВИНЕНИЕ----В РУМЬНИЯ ИТАЛИЯ И ДР ДЬРЖАВИ ---НЕ КОЛОНИИ КАТО БЬЛГАРИЯ---АРЕСТУВАНИТЕ ТРЯБВА ДА ДОКАЖАТ ЧЕ НЕ СА ВИНОВНИ НО СА В ЗАТВОРА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ
18
0
 
2
 
! Отговори
Kristko преди 9 години
Та значи,,Без разрешение на Съда не може да се напуска страната!"че,то и днес съдебните лица ги пускат!Пълни глупости на тъпите ,,управляващи"престъпници!Заврете си тия закони на едно място под кръста!
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Smechnici...imitirat deinost...dokato grob e na vlast taka che e..zamrazeni dohodi hora rovechi v bokluka alovi zakoni i kuorficheci...narode narode tezi che ni unichogat
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости!А кога ще се предвиди възможност за съдебен контрол на прокурорски постановления, с които се отказва образуване на досъдебно производство?Щото бая прокурор ходи на работа само, за да си вземе заплатката и не желае да се разправя с намирането на достатъчно основания за образуване на досъдебно производство или казано на български - не им се бачка на прокурорчетата
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Въвежда се и възможност за изменение на мярката за неотклонение в по-тежка след постановяване на присъдата"А след като Цветанов е ОСЪДЕН на втора инстанция с ефективна присъда ЗАЩО не е в ареста???ЗАЩО БЕ??
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе онзи ден имаше предаване за румънски прокурори бе, гледайте г-н Цаца и се учете, па се засрамете, не ни ги пробутвайте тези пълни безмислици!!!!Докато се правят, че работят, а ние, че им верваме и кучетата ще се изнесат от тая кална локва тука!
13
0
 
14
 
! Отговори
гочо преди 9 години
При присъда :подписка:,какво ми пречи още същия ден да духна.
12
0
 
5
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Пчеличките си градят килийките,наште хора техните!Природа,майна!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното доказателство, че от БГ парламент, прокуратура, съд и МВР полза никаква.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви пикам на мутренските закони!Без разрешение на съда,обвиняемият не можел да напуска местоживеенето си...ЗАКОНИ ИЗМИСЛЕНИ И ГЛАСУВАНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 9 години
Парламентът сложи спирачки "Цацаров" пред идните Галеви Това са си мислили, че правят!Дефакто не са направили нищо, гореспоменатите мерки са абсолютно нищожни и нищо няма да променят укриването на който кЪдет си иска. Предлагам име на статията :Общо взето в НС кипи безмислен труд :)
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са кухи работи!!Някакви административни задължения и забрани за подсъдимия, които той въобще няма да спазва.Не си ли ги следите вие г-н прокурор, чакайте някой да ви се обажда къде ходи и какво прави!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Mijai da te lajem
6
3
 
19
 
! Отговори
Нема такава държава преди 9 години
Четейки НК , едвам се удържам да не извърша престъпление. Ами , че то повече се набляга на правата на обвиняемия в последствие на осъдения , отколкото на жертвите на престъпление.
5
0
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
ПРАНГИ, ПРАНГИИИИИ...
4
8
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
А ЦвЦв кога?
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без гривни няма да стане
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още една промяна, която няма да работи.То и в момента, при подписка, има забрана за напускане на страната.Ако човек иска да напусне страната, дали ще го спре изискването да не напуска местожителството- града??!!
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ли гледай ти, аз пък ако съм престъпник първо ще офейкам пък вие ме търсете да се подписвам и да ми издавате документи.