Близнашки "за" референдума, щастлив от "Борисов 2"

Посъветва коалицията да има общи кандидатури за местния вот
26 мар 2015 09:26,
9
Близнашки "за" референдума, щастлив от "Борисов 2"
Георги Близнашки. Снимка: архив, Булфото

Последният служебен премиер Георги Близнашки не изключи вероятността от провеждането на предсрочни парламентарни избори, при условие, че различията между коалиционните партньори не се изгладят.

Пред bTV той препоръча това да не се случва и управляващите да излязат с общи кандидатури на предстоящите местни избори.

"Щастлив съм, че България има това правителство, давам му положителна оценка досега", каза още Близнашки и посъветва да се изчистят механизмите при вземането на решения между коалиционните партньори.

По думите му, трябва да се променят правилата за избор на депутати, затова той посочи, че ако инициираният от президента Росен Плевнелиев референдум за изборните правила бъде успешен, задължително ще се върви и към промяна на Конституцията, за да бъдат узаконени исканията на суверена.

Още по темата

"Не вярвам да се намери български политик, който да оспори народния глас при успешен референдум и да не гласува за тези промени", посочи той.

Според него, задължителното гласуване е нещо добро, защото ще ограничи влиянието на други фактори, сред които и купуването на вот.

"Не можем да оставим новите поколения да станат отчуждени от политиката на страната", настоя той, допълвайки, че затова е нужно и задължителното гласуване – поне 10-12 години, за да се създаде усещане за отговорност.

По думите му, политиците трябва да си дадат сметка, че гражданите са ентусиазирани и очакват подобно общественото допитване.

"За "Белене" референдумът не беше успешен, защото хората не излязоха", подчерта той и допълни, че сега ситуацията е коренно различна.

"Крайно време е да имаме позитивен референдум, обществените нагласи са такива", заключи Георги Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Никой никога и никъде не обича предателите, *** и подлизурковците Близнашки... Ти си г- н никой вече за да даваш оценки и коментари
6
4
 
14
 
! Отговори
НЛО преди 9 години
Гошо,Гошо,Г,ошо,Гошо,някаква *** този Гошо скочи лошо .........
5
4
 
19
 
! Отговори
ЛИЗАШКИ преди 9 години
ближи ТИКВИ и КРАТУНИ, че народната "любов" скоро ще те сполети. Нито ОФШОРКОВ, нито УСА амбасадата ще те спасят
4
3
 
24
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Бях студент, когато Близнашки бе асистент. Отвратителен, с огромно самочувствие, с едни смешни тикове и движения, като постоянното въртене на химикалка през пръстите. Човек на БКП, използващ връзки за постигане на целите си, но критикуващ всички други които го правят. Лицемер и подмазвач. Дали се е променил след 25 години...едва ли!
3
1
 
22
 
! Отговори
44 преди 9 години
Мернах го снощи за секунда този плазмодий и щях да повърна.Същата самодоволна,подхилена,гнусна физиономия на самовлюбен самохвалко.Кошмар!
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За краткият си престой разчисти пътя на Борисов.Това е вторият политик след Софиянски,който се хили непрекъснато.Референдум трябваше на има за НАТО и ЕС.Шепа национални предатели ни вкараха в тия структури без да ни питат.Но от тлъстите пачки,които им дадоха не не отпуснаха нищо,та и ние да кяриме.Ако имаше референдум за най-важните въпроси за ЕС и НАТО и народа беше се произнесъл ЗА,щяхме да се примирим.
1
2
 
16
 
! Отговори
adenauer преди 9 години
Не се обаждай, комунист!