Миков пита: Защо теглим заем, след като приходите скачат?

Обикновеният човек ще се докосне ли до тези пари, чуди се той
26 мар 2015 10:16, Анисия Иванова
58
Миков пита: Защо теглим заем, след като приходите скачат?
Архив: Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков недоумява защо след като правителството отчита приходи от над 820 милиона лв. е поискало да вземе и заем в размер от 16 млрд. лева. В свой коментар във Facebook той коментира вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, с което той обяснява, че в хазната са влезли повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година.

Според лидера на столетницата правителството е обсебено от идеята да застава на пътя на големите пари, но не е толкова усърдно в усилията си да направи с тях живота на всички българи по-добър и достоен.

Още по темата

"Ако тези пари наистина съществуват като приход в бюджета, а не са еквилибристика на цифри, то тогава те или са се появили внезапно през последните две седмици, или пък някой не си е направил достатъчно добре сметките, когато задължи страната ни със заема от 16 млрд. лева", коментира Миков.

Всички с основание се чудим какво ли е обяснението за многомилиардния заем при наличието на толкова добри приходи в бюджета, продължава лидерът на левицата и недоумява защо е било необходимо при тази рекламирана ефективност на държавата правителството да отнеме по 408 лв. от 272 000 души, които получават минимална работна заплата.

"Премиерът казва: "за всички е ясно, че ако не бяхме застанали на пътя на тези пари, 820 милиона в днешния ден щяха да са си пак там, където са били миналата година". Аз поне се чудя дали заставането на правителството на пътя на тези пари е добра новина за хората или е добра новина само за правителството. Дали и обикновеният човек ще се докосне до тези 820 млн. или пък до 16-те милиарда, на чийто път застана същото правителството преди няколко седмици?", пита лидерът на столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
АМИ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ КРАДЕ. НЕ СЕ ЗНАЕ СЪДБАТА НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. НЯМА ВРЕМЕ. МОЖЕ ДО ЕСЕНТА ДА ПАДНЕ. ДО ТОГАВА ТРЯБВА ДА СА СЕ НАГРАБИЛИ И ДА СА ОСТАВИЛИ ГОЛЕМИТЕ ДЪЛГОВЕ ДА ГИ ПЛАЩА НАРОДА.
50
0
 
2
 
! Отговори
Дтиб преди 9 години
ДО 11 - Бойко може да увеличи приходите само с бухалка
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да се пукат душманите /бсп/!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Изтегли се заради неработещата икономика, заради малкото средства от ЕС, които няма как да си разделят министър- председателят и управляващите. Заемът се изтегли защото никой от господата и дамите от ГЕРБ и управляващата коалиция няма да го връща. Взеха го защото обикновеният българин ще ги измизерства тези пари докато някои празнуват пореден милиард...
47
1
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
как защо се тегли заемът? За да може Борисов и заобикалящите го подлизурковци да си вземат комисионните
46
1
 
0
 
! Отговори
saxophon преди 9 години
v koia banka/banki se prizemiha izteglenite 16 miliarda bg leva krediti?
45
2
 
1
 
! Отговори
отговор преди 9 години
Другарю Миков ти защо пиеш уиски,а не кулска ракия?Миналата година бая ракия се изпече в кулският край,ат все вносно дириш!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път е МНОГО прав
43
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
От следенето на "опозицията и гражданските организации" при предното си управление Бойко изхарчи 4 милиарда от фискалния резерв. Колко ще са сега, можеш ли да отгатнеш? Аз залагам пак на 4 милиарда (но в евро) от взетия заем над това, което беше нужно за плащане по стари дългове.
42
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Работа на опозицията и гражданските организации е да следят как се харчат парите, а не да се плюе предварително, ***.
41
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Цар си да говориш лъжи и глупости, признавам те, навярно си Старши ***, или групив отговорник...
40
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "Иво": Ти, ако трябва да върнеш 100 лева и ги нямаш, колко ще вземеш като заем - 100 или 200? Това са елементарни сметки, първо ги направи за себе си, ако ще обясняваш нещо на другите. Тези допълнителни 4 милиарда евро ще ги плаща целия български народ, към който би трябвало да принадлежиш и ти. За това ли според теб трябва да викаме "Да живее бат'Бойко" а т.н. комунисти (каквито отдавна няма) да са виновни за всичко.
39
1
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
На Сидеров повече отива да демагогства по този начин. Но то май вече няма разлика между БСП и АТАКА.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е как защо бе др.Миков,да ги открадне тиквочов
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вниманието на всичката политическа ***,гавреща се с народа и управляваща БГ след 1989г : Другарката М.Татчър за СССР,соц-а и демокрацията- реч в Хюстън- ноември 1991г : през гугъла : " Захаров Как ликвидировали СССР "
36
4
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Приходите са по-малко от задълженията, в които ни вкараха комунистите, затова се тегли заема, ама не четете.Приходите от данъци варират, не са константа, за съжаление могат да паднат.Приходите се прогнозират и така се прави бюджета.Какво ви обяснявам, *** продажни!
35
3
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Истината е една.Управлява ни клептокрация. Или ти сериозно мислиш, че има разлика между: Доган- Сидеров и Симеонов, Борисов и Станишев, Костов и Радан....и още знайни и незнайни БГ " герои"....
34
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "антикомунист": Като ще пишеш тук, първо реши за себе си: или Миков е прав, че заема в такива размери не е бил необходим, или не. Не може "кликата на Борисов да яде и пие" с тия пари, които всички ще плащаме, а Миков да е говорил за дълга "лъжа, простотия и алкохолни изпарения".
33
5
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Миков, да не падаш от Марс?Много добре знаеш, че заема се тегли за да се вземат комисионните, или най-просто казано, за да се украде.
32
4
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Увеличението на приходи те дразни, а?От вашите фирми вече вземат и данъци, както е редно, по закон.Мишо, известен си като пиянде, не се излагай повече, моля те ;)Извикай Румен Водката, дето като се напиеше и пикаеше във фонтана в центъра на Плевен, па се довършете с бутилка "Столичная", нали е руска ;)Ама и ти пиеш Финландия, *** !