Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик

Борисов обеща износ на животни за Турция "без тормоз и рекет"
Обновена: 27 мар 2015 12:44 | 27 мар 2015 12:25, Веселина Йорданова
276
Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Агнетата и телетата ни са най-добри, нямаме спор с никого. Така премиерът Бойко Борисов похвали българските фермери след разговор със земеделския министър Десислава Танева и председателите на няколко браншови организации на животновъдите и тютюнопроизводителите.

На брифинга след срещата стана ясно, че пазарът на Турция ще се отвори за живи животни и други продукти на български производители. Това е станало възможно след посещението на Танева в Турция и проведени разговори там.

"Едно теле или агне има свойството да расте, и ако не се изнесе навреме, в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да го правят", коментира Борисов.

Премиерът посочи още, че са проведени разговори с представители на Катар и на емирствата. Надявам се в рамките на април да възстановим парите в Българската банка за развитие и да започне износ и за тези платежни пазари, заяви Борисов.

По думите му в момента производителите ни изнасят само за Албания и то на най-ниската цена в света - 3 лв.

Премиерът коментира, че турският пазар е изключително важен за нас.

"Това е едната страна, другата обаче е тоталният тормоз по границата, затова сме се разбрали, и при разговора ни с президента Ердоган, двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко да става бързо и да няма тормоз и рекет", допълни премиерът.

Снощи са преведени средствата за националните доплащания за тютюн, които са близо 105 млн. лв. за около 40 500 производители, съобщи Десислава Танева. Според нея е откроен ясно социалният елемент, като израз на това е по-високата ставка за по-дребните производители.

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов отбеляза, че 30% от тези средства са в Кърджалийска област, 20% са в Благоевградска и др.

„Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тютюнопроизводителите. Не сме ги делили нито на мюсюлмани и християни, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ“, заяви Борисов, като посочи, че парите са жизнено необходими за хората в тези райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо нали оттам ги внасяме
145
3
 
15
 
! Отговори
ДИЯН преди 9 години
ТИ СИ БИЛ ЗАПЪРТЪК НА БКП И СЕГА ПРАВИШ ПОЛАЦИ
144
2
 
35
 
! Отговори
MRAWKA преди 9 години
БОРИСОВ,А В БЪЛГАРИЯ ДО КОГА ЩЕ ЯДЕМ ***?ПРЕДЛАГА НИ СЕ ПОДОБИЕ НА МЕСО КОЕТО ПРИ ГОТВЕНЕ МИРИШЕ НА ***.СПОМНЯМ СИ ПРЕДИ 1987ГГ СВИНСКОТО КАТО ГО ПЪРЖИШ МИРИШЕ НА ХУБАВО И БЕ ВКУСНО.ПРЕДИ ДНИ СИ КУПИХ СВИНСКО ОТ СЪРБИЯ И ТО БЕ КАТО БЪЛГАРСКОТО ОТ ПРЕДИ 1987Г.ВИЕ БОРИСОВ И ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТА ОТ КУДЕ СИ КУПУВАТЕ МЕСО И КОЛБАСИ?СЪС СИГУРНОСТ НЕ ОТ БИЛА И КАУФЛАНД.
143
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 202Високата самооценка е присъща на хора с нисък интелект.
142
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 197Обществото си избра Премиер! Вие сте малцинство, стари сте за възпроизвеждане и сте на доизживяване.
141
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Бойко да се маха! Развали ни рахатлъка!
140
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 193Красивите изразни средства са комунистически патент. Странно защо на Българина му писнаот красиви словоизлияния и взе да харесва хората, които вършат работа?!?
139
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя майка не го е раждала. Да биеш 10 пъти поред с нокаути БСП е нечовешко.Ще се съвземе ли Партията ни Любима, или е поела към небитието? :D
138
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво "виртуозно" образно сравнение на г-н Борисов, какво "брилянтно отиграване" на изразните средства във "фамозната реч" на българския премиер! Какъв "гениален" политически изказ на Бойко, който отново прояви "ораторския си талант"! Така би коментирал вероятно Алекси Сокачев тази реч! А "гербаджийте" биха се прехласнали възторжено: "Цицерон пасти да яде" сравнен с "великият" Борисов!" Мнозинството от разумни и политически грамотни българи биха възкликнали за тези хвалби: "еййй, какви лаици?!"
137
3
 
23
 
! Отговори
Огнян преди 9 години
Тоз пак мучи!
136
25
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До Щирлиц 189Гьонсуратлък е да не признаваш, че това е най-успешният ни политик. Разбирам, че ви е крив, но това е положението!
135
29
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Бойко Борисов е роден Победител. Откакто е в политиката, друг избори не е печелил.Доверявам се на Победители. Аутсайдерите са си... аутсайдери.
134
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sw. Ти си неграмотен бе, братко.
133
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За него съм гласувал и пак за него ще гласувам. Щом комунистите пищят като че ги колят, такъв човек ни трябва.
132
3
 
12
 
! Отговори
sw. преди 9 години
titana na glupostta seизказа,тоя е синвол тъпотата в цялото е величие и блясък,прос,та чак вдлъбнат,и на всичко отгоре е и премиер-водач на една гнила мафиотска и предателска партия!!!!!!!!!!!!!!!!айде да не обиждаме телетата с него,че поне с тях се храним от време на време!бел ден да не види!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
131
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте го в очите и слушайте какво ви казва! Последните 70 години по-умен политик от него не сме имали.
130
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резна главето на БКП-то! Ха-хаааааааа!!!
129
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-умният! Намери цаката на комунистите! Сега освен да опищяват форумите, друго не могат!
128
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пак пикаят газ! :D
127
2
 
24
 
! Отговори
Галфон преди 9 години
Зачудих се, чии ли са тези премъдри слова а пък те... на Боко умника....