Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик

Борисов обеща износ на животни за Турция "без тормоз и рекет"
Обновена: 27 мар 2015 12:44 | 27 мар 2015 12:25, Веселина Йорданова
276
Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Агнетата и телетата ни са най-добри, нямаме спор с никого. Така премиерът Бойко Борисов похвали българските фермери след разговор със земеделския министър Десислава Танева и председателите на няколко браншови организации на животновъдите и тютюнопроизводителите.

На брифинга след срещата стана ясно, че пазарът на Турция ще се отвори за живи животни и други продукти на български производители. Това е станало възможно след посещението на Танева в Турция и проведени разговори там.

"Едно теле или агне има свойството да расте, и ако не се изнесе навреме, в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да го правят", коментира Борисов.

Премиерът посочи още, че са проведени разговори с представители на Катар и на емирствата. Надявам се в рамките на април да възстановим парите в Българската банка за развитие и да започне износ и за тези платежни пазари, заяви Борисов.

По думите му в момента производителите ни изнасят само за Албания и то на най-ниската цена в света - 3 лв.

Премиерът коментира, че турският пазар е изключително важен за нас.

"Това е едната страна, другата обаче е тоталният тормоз по границата, затова сме се разбрали, и при разговора ни с президента Ердоган, двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко да става бързо и да няма тормоз и рекет", допълни премиерът.

Снощи са преведени средствата за националните доплащания за тютюн, които са близо 105 млн. лв. за около 40 500 производители, съобщи Десислава Танева. Според нея е откроен ясно социалният елемент, като израз на това е по-високата ставка за по-дребните производители.

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов отбеляза, че 30% от тези средства са в Кърджалийска област, 20% са в Благоевградска и др.

„Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тютюнопроизводителите. Не сме ги делили нито на мюсюлмани и християни, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ“, заяви Борисов, като посочи, че парите са жизнено необходими за хората в тези райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
36
 
! Отговори
:) :) :) преди 9 години
"Едно теле има свойството да расте, ако не се изнесе навреме..."Автобиографично ми звучи :) А чухте ли какво сравнение е направил Мъдреца? За БГ енергетиката, тенЖурата, котлона и краставата жаба... КЛАСИК !!!! Всяка дума излизаща от устата на Вожда и Учителя е върховно постижение на човешката логика и интелект... от района на Банкя :) :) :) ПОКЛОНННННН !!!!!
5
3
 
53
 
! Отговори
мз преди 9 години
Телето от снимката е готово за износ.
4
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква гениална мисъл. ....
3
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Титан на мисълта...Аристотел и Сократ в едно!...Съжалявам и още си блъскам главата от яд че не гласувах за този корифей! Ако до края на годината дръпне още 20 милиарда кредит ще стане моя идол за всички времена!
2
5
 
41
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Господ да ни е на помощ!
1
5
 
43
 
! Отговори
И де ги тез телета? преди 9 години
То телета само в парламента има! Борисов давай, почвайте да се изнасяте за Турция.