За "нула лева" МОН влиза във Facebook

Заповедта за страницата е разписана от министър Тодор Танев
30 мар 2015 15:17,
8
За "нула лева" МОН влиза във Facebook
Министър Танев. Снимка: Булфото

Министерството на образованието и науката ще има своя страница във Facebook, обяви днес министър Тодор Танев.

"Социалните мрежи са една от медиите, чрез които хората получават различни модели на поведение, а като цяло българското общество не е добре запознато с практиките в МОН и в различните му звена", заяви Георги Станков - съветник в политическия кабинет на министъра.

Затова, за да се покажат добрите практики и успешната работа във всички звена на МОН, и да се увеличи публичността и прозрачността на министерството, министър Танев взе решение за създаването на тази страница на МОН, обясни Станков.

По думите му целта е чрез страницата да се показват всички добри практики в образованието и науката в цялата страна, като това ще включва всичките форми на формалното и неформалното образование.

Ще се публикуват също материали за иновационни методологии, за работата на учители и специалисти, различни образователни инициативи и събития.

На страницата във Facebook на МОН ще се отразяват и журналистически материали, интервюта и представяния на личности, свързани с образованието.

Ще може също така на страницата всички български граждани да споделят информация и примери за образованието на техните деца, както и да отправят предложения за номиниране на изтъкнати преподаватели и иновативни училища, въвели новости в образованието, обясни Георги Станков.

Той заяви, че тази "нова страница ще струва нула лева", защото ще се поддържа от екипа на МОН, с помощта на студенти от различни университети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как българската държавна администрация правят реклама безплатна на един ционистки Сайт.. Всички във Фейсбук за да му е по лесно на ЦРУ да ви подслушва..
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на държавния служител срещу пари му е трудно да работи, а пък за 0 лева ...или това е легален начин да намериш оправдание, защо на служител на МОН му трябва достъп до FBняма безплатен обяд, страница във FB за 0 лева ще изглежда като кръгла 0.Един човек би могъл да се справи с някоя малка фирмена страничка, но тук ... абсурдХубава инициатива, но изказването буди потрес.
4
0
 
4
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Един служител ще се заеме с това.Един човек, който знае какво прави може спокойно да работи това.
3
2
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Първо научете учениците да пишат грамотно, а после правете страница във ФейсбукОбразованието ни е под всякаква критика !
2
1
 
9
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Доколкото знам Facebook е безплатен.Колко му е от време анвреме някой да поства нещо в някаква страница?Не виждам какво сложно има в това, че говорим за пари. Един човек може да се справи с тази задача.
1
1
 
10
 
! Отговори
Internetlumpen преди 9 години
Няма лошо! Да се учат!