Борисов отказа 12-годишно уиски за полетите на властта

Спира обществената поръчка: Кетъринг няма да има
124
Борисов отказа 12-годишно уиски за полетите на властта
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов спира обществената поръчка за кетъринг в самолетите на властта.

Още по темата
„Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна“, пише Борисов в социалната мрежа Facebook.

За една година кетърингът на първите във властта излиза до 48 хил. лева, става ясно от обявената обществена поръчка.

Тя беше за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на двата самолета и трите хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.

Предвиждаше се ползващите услугите на "Авиоотряд 28" да консумират предимно леки основни ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси - октопод, калмари и омар. Имаше и вегетарианско меню, не беше забравен и десертът - торти, тирамису, плодове.

Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“.

Премиерът настоява занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант.

Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има, отсича Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
А ако не се бяха разсмърдяли от НОВА,пак ли щеше да откажеш а Бибитко ?Щото преди си ги ползвал тези услуги?Или си забравил?А да те сетя,без разследване, що не слезеш от скъпите лимузини?Без да има предаване ,а ?
7
18
 
5
 
! Отговори
знайко преди 9 години
браво батка!!!те тва е мъжка дума.
6
4
 
25
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
Що така бе,Боче??? Ааааа идат избори тая година,верно.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече ще си носят домашна ракия, а Кундева ще играе безплатен кючек на борда. Това било летяща кръчма и чалготека. Браво.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз викам -нека си пие ,ама да върне милиардите,дето ги окраде и предишния,и сегашния мандат,пък ще му опростим 12 годишното уиски
3
3
 
23
 
! Отговори
анал-лиз преди 9 години
Ето! Заради него сега ще фалират фирмите за кетъринг.Те ще завлекат кредиторите си. Ще започбе нова банкова криза. Този път, това ще се отрази на цялата икономика и малкото останало окончателно ще рухне.Виждате ли накъде ни води Бойко?! Не му пука за българската индустрия, важното е той да е добре!Само щото не обичал уиски, дай да съсипем цяла България!
2
10
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Велик манипулатор,заслужаващ Оскар.***,*** но нагъл и безпардонен.Докога ще му се радваме на глуупостите.Чувствам се омерзен от такъв човек,който и ми е министър председател на всичко отгоре.Няма ли кой да му каже да спре да плещи глупости,няма ли закони в тази държава които трябва да се спазват,а не един *** да ни манипулира по телевизиите.Що за държава станахме-селски мегдан!!!!!!!
1
1
 
24
 
! Отговори
наздраве преди 9 години
Ако заредиш с дива козъ или блек рам шътъ признаем