Депутатска секира: 200 лв. глоба, паркираш ли на тротоара

Сега ниските глоби се плащали и пак се газели правилата
1 апр 2015 20:47,
103
Депутатска секира: 200 лв. глоба, паркираш ли на тротоара
Снимка: архив Булфото

Глобата за неправилно паркиране е на път да стане 200 лева. Такава поправка вече мина през комисията по транспорт в парламента, съобщи „Дарик”. В момента глобата е десет пъти по-малка.

Още по темата
Мотивите за шоковото увеличение е, че в момента тя е прекалено ниска и няма дисциплиниращ ефект. Според депутатите нарушителите плащали наказанието и продължавали да паркират неправилно по паркове, градинки и тротоари.

„Предлагаме промяна на глобите при паркиране в паркове, градини, тротоари и детски площадки. 20-30 лева, предвидени в закона, нямат необходимото въздействие върху водачите и тези нарушения продължават да бъдат ежедневие. Предлагаме глобата за всички тези нарушения да бъде 200 лева”, обясни Христов.

Според депутата Георги Свиленски обаче 200 лева е прекалено висока сума. „Мисля, че ще е по-добре ако сложим диапазон на тази глоба и запишем, че тя се определя с решение на местните общински съвети. Защото 200 лева за София може би е резонна глоба, но 200 лева за Ихтиман сигурно няма да е глоба, която може да бъде платена и която отговаря на нарушението, което ще бъде извършено”, коментира Свиленски. 

Депутатите от транспортната комисия отхвърлиха друго предложение за промени в Закона за движението по пътищата, а именно да се разреши завой на дясно при червен сигнал на светофара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
край преди 9 години
Ако смятате че трябва да паркирате на тротоар иницираите референдум -да се премахнат тротоарите. Няма смисъл да се правят и после трошат с колите. Българинът е страна птица -за него колата е по важна от децата, маиките с колички, възрастните и инвалидите. Може да реши да няма тротоари. Ако се гласува да има -кола на тротоара -глоба 500лв.
20
9
 
12
 
! Отговори
42 преди 9 години
АМИ ДА ОСИГУРЯТ И МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ОСОБЕНО В ЦЕНТРАЛНИТЕ ЧАСТИ. НЕ СТИГА ЧЕ ПЛАЩАМЕ СКЪП ДАНЪК СГРАДИ И ТАКСА СМЕТ, СКЪПИ ДАНЪЦИ ЗА АВТОМОБИЛИ И НАКРАЯ БЕЗ МЯСТО ЗА ПАРКИРАНЕ И ПОЛОВИН ЗАПЛАТА ГЛОБА- СРАМОТА.
19
6
 
16
 
! Отговори
нели преди 9 години
А колко паргинга направиха? Идеята на синята зона не беше ли да се съберат пари и да се направят паркинзи? Сега пак целта е да се съберат някакви пари и после всяко чудо за три дни.
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** кой ще глобявате -помислете за повече места за паркиране и ако успеете да ги направите тогава глобявайте.
17
0
 
8
 
! Отговори
men преди 9 години
Ех днес.бг,пак неподходяща снимка. На този тротоар е разрешено паркирането!!!!
16
2
 
10
 
! Отговори
BIKE преди 9 години
Аз съм с колело и ми дреме на каската!
15
1
 
19
 
! Отговори
krai преди 9 години
Коли на тротоар, дтска площадка,градинка не трябва да има безусловно. Глоби паяци но мястото на колите е на планото. Когато няма място не се паркира. И в Истанбул няма и вБелград няма и Букорещ няма удобни безплатни места за всички. Няма извинение за кола на тротоара
14
5
 
16
 
! Отговори
Войвода преди 9 години
Стигаааа бре,стигааа сте мислили нови глоби и ограничения,концентрирайте цялата си управляваща власт само и единствено върху повишаване на доходите и стандарта на живот.После всичко само ще си дойде на мястото!!!!!!!!!
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA MU MISLI BEDNIYAT SHOFYOR SHTE MU VZEMAT I GASHTITE !
12
4
 
15
 
! Отговори
. преди 9 години
това е начин..родният *** разбира от дума,само когато му бръкнеш в джоба..на запад са го направили най - правилно..глобата според това,което продължаваш..българина носи на бой..носи на присъди..но на глоби..не :))))
11
4
 
25
 
! Отговори
Армагедон преди 9 години
Пред Инфекциозна болница в София отидете и вижте какво става на самия тротоар. Безумие и селяния тресе злобния *** българин с автомобил. Не можеш да се разминеш. Хубава идея от 200 кинта глоба за тия *** и селяни с коли.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За някакви 200 лв няма защо да се хабят силите на администрацията ,и умните депутати да да измислят нови "умности".Направо да се конфискуват возилата и за скраб барабар с багажа и вещите ,без право на каквито и да било възражения.Виж,синя и зелена зона върху тротоари и плочки МОЖЕ.Това е друго нещо,държавна работа.Те,управниците си знаят работата.А предлагащият г-н Христов ако не се е къпал 2 пъти на ден,не си е сменил бельото или говори по GSM в пленарнара зала направо да бъде заточен в някое родопско село без право на свиждане.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано сега да почнат и да ги събират.
8
10
 
27
 
! Отговори
500 лева да стане ! преди 9 години
Най-накрая нещо умно да роди и депутатската глава в България. Крайно време е булгаристанското теле да разбере, че има ред.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дреме ми на дскомунизомилиционерскя крадлив шмайзер. Тази глоба ще ме събори,ако живея хиляда години и ме глобяват по пет пъти в секунда,постоянно, през целият ми живот. Да се гърчат тез дето в 21 век бачкат кат гламави за 200 евро.
6
3
 
33
 
! Отговори
дас преди 9 години
Правилно,и със събраните пари да оправят разбитите тротоари,и задължително колчета.Тези тротоари не ги разбиха пешеходците,а тези с колите.Глоби,глоби и още по високи.Той и немеца ще паркира на тротоар,ама го е страх от глобота
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добавка:Алинея 4: За Татяна Дончева глобата е двойна - 400 лева.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицемери, а миналата година чак прекъснаха заседание на Народното събрание и изхвърчаха навън, когато паяк вдигна 15 неправилно паркирали депутатски коли.
3
32
 
3
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Само един закон е нужен: смотаняците с трошките да нямат право да се завират по шосетата. Ако искат по тротоарите да ходят, на мен ми е все тая.Ние, със скъпите коли, оставите ли ни шосетата само за нас, ще се оправим сами.
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остава и да измислят къде да се паркира...