ГЕРБ отказа на Патриотите облекчения за родители

Били "за", но трябвали пари, пък и бюджетът бил под риск
1 апр 2015 12:19,
30
 ГЕРБ отказа на Патриотите облекчения за родители
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ и РБ отказаха подкрепа за проект на партньорите си от Патриотичния фронт, с който да се въведат данъчни облекчения за родители, които не получават детски добавки.

Депутатите на Каракачанов и Симеонов вкараха искането си за обсъждане днес, възползвайки се от правото на всяка партия да има свое предложение за дебат в зала в първия ден на месеца.

С проекта си за промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица Патриотите предлагаха облекчения за родителите в семейства с доходи над 350 лв. на човек на месец.

Това е прагът, над който не се получават детски надбавки. ПФ настояваше от данъчната основа на тези родители да бъдат приспадани по 2 400 лева за първо дете, 4 800 за второ дете и 6 000 лева за трето и всяко следващо дете.

По изчисления на Патриотите поправката ще засегне родителите на 400 000 от всичките 1,2 млн. малчугани у нас.

"Настояваме за данъчни облекчения за най-коректните семейства – тези, които пълнят хазната с данъците си, които са отговорни към децата си, полагат грижи децата им да ходят на училище", обясни депутатът Димитър Байрактаров. От ГЕРБ настояха, че за промяната ще са нужни още 260 млн. лв. в бюджета, което ще постави изпълнението му под риск.

В същото време шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че ГЕРБ подкрепят философията на проекта за отговорното родителство. В краяна сметка ГЕРБ, РБ и ДПС гласуваха "въздържал се" и поправката не мина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
38
 
! Отговори
БХК преди 9 години
До Веско Не може така ,това е расизъм.
3
8
 
53
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Оставяш детето си в дом,плащаш на държавата за издръжката му.
2
10
 
46
 
! Отговори
Dino преди 9 години
Vsi4ki ZA Patriotite!Ostanalite sa Antibalgari.
1
8
 
65
 
! Отговори
Х преди 9 години
Когато държавата започне да спира пари за издръжката на безотговорни родители,които оставят децата си за отглеждане в социални домове,ще има пари да се дадат на отговорните родители които сами отглеждат децата си.