Точка! Точкова ще е главен съдебен инспектор

195 народни представители подкрепиха кандидатурата й
Обновена: 2 апр 2015 14:02 | 2 апр 2015 10:05, Камелия Цветанова
6
Точка! Точкова ще е главен съдебен инспектор
Теодора Точкова. Снимка: архив Булфото

Парламентът успя да избере нов главен съдебен инспектор след няколко поредни провала.

Постът беше овакантен през октомври 2013 г., когато Ана Караиванова депозира оставката си пред Народното събрание (НС), а мандатът й беше изтекъл още в началото на същата година.

Още по темата

На практика почти година и половина два поредни парламента не успяха с процедурата за избор на главен съдебен инспектор, защото е нужно мнозинство от 2/3, но най-накрая днес депутатите избраха Теодора Точкова.

Тя е председател на Административния съд в Хасково и получи подкрепата на 195 народни представители. Само 1 беше против и един се въдържа при гласуването.

Другата кандидатура беше на Вера Чочкова, съдия в наказателно отделение на Софийски градски съд. Зад нея обаче застанаха една 35 народни представители.

По конституция ВСС е органът, който налага дисциплинарно наказание на магистратите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До анонимник 3. Така е като нямаш никакви сериозни аргументи - получава се ***, безличен коментар. А това, че година и половина при жалките *** не се случи? Защо "великите" домати не успяха да си изберат негерберски кандидат, бе ***?
3
0
 
3
 
! Отговори
Bahura преди 9 години
Тъпо заглавие. Точка.
2
3
 
4
 
! Отговори
Kolqak преди 9 години
До Анонимен 1То това да беше само грешката в тая статия."получи подкрепата на 195 народни представители. Само 1 беше против и един се въдържа при гласуването." От което следва че вероятно са липсвали 43 депутата. После гледам в статията пише: "една 35 народни представители." Прадполагам не една а едва са имали пред вид. Но с тия 35 народни представители липспсващите 43 не излизат, следва, че явно липсват само 8. Направо статията е каша!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има грешка. Не се пише "Точка!", трябва да бъде или "Точка." или "Удивителен знак!".