Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов

В кабинета сме в синхрон, НС е друга работа - конкурират се кой ще води
Обновена: 3 апр 2015 14:19 | 3 апр 2015 14:17, Веселина Йорданова
227
Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани след няколко месеца "румънците отново да бъдат зад нас".

"Преди година и половина, когато бях премиер, за Румъния имаше на всеки шест месеца мониторингов доклад, а за България на година и половина. Румънците ни догонваха и ние искахме да бъдем отделени от тях за Шенген. Сега какво се случи – да ни дават Румъния, с цялото ми уважение към тях, за пример", коментира той във Варна на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център.

Още по темата

Борисов коментира и внасянето на промени в Закона за съдебната власт от депутати от ГЕРБ, начело с Цветан Цветанов, който беше възприет като бламиране на правосъдния министър и на МС. "Мислех, че ще бъдат дори четири", заяви Борисов в отговор на въпрос за двата законопроекта.

"Аз отговарям пряко за правителството и гарантирам, че то работи в изключителен синхрон, комфорт, разбирателство, толерантност и дисциплина. Ние сме перфектен екип и ни е радостно да се видим, не го правим по принуда", разясни премиерът, цитиран от "Фокус".

Бойко Борисов обаче даде да се разбере, че "парламентът е друга работа".

"В тази сложна коалиция, която беше създадена трудно, ще има нужда от баланс, особено преди местните избори, където всяка партия ще си гони своите цели. Ние решихме министрите, включително и аз, да не участваме в предизборната кампания. Аз агитирам за ГЕРБ, министър Москов за ДСБ, но сега само със свършената работа - всяка една партия иска да покаже, че при нея са най-добрите експерти и в един момент става конкуренция и в парламентарните групи кой ще доминира в парламента", обобщи премиерът.

Борисов отново заяви, че с правосъдния министър Христо Иванов работят всеки ден след работно време по законопроекта за съдебна реформа, като цялата група, която работи по тези проблеми, е от около 40 души.

"Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат закона", обясни премиерът.

По думите му правителството ще продължи да ремонтира пътищата, мостовете, естакадите, театрите и болниците, които от 70-те години не са ремонтирани.

"До две години Варна ще върне стария си блясък", обеща премиерът и уточни, че това ще стане с "докарването" на магистрала "Хемус" до града, с основното преасфалтиране на булевардите.

Премиерът смята, че новият онкоцентър с медицинската апаратура в университетската болница "Св.Марина" ще доведе и чужденци, и ще дори ще има опашка както в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
12
 
! Отговори
petiletki преди 9 години
личи си закалката от социализма и кумирите от това време, когато за една година преизпълняваха пет, така че по този почин на герб за 2 години ще минем и германия, така се прави модерна политика, не като румънците едва кретат след нас
135
12
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Какво стана с падането на правителството, бе червенушковци, нали щеше да е още през зимата? Тя вече мина, а и няма никакви изгледи за падане. Или не сте уточнили годината.
134
5
 
30
 
! Отговори
Голяма цензура тук преди 9 години
Този шут, подвизаващ се под агентурното име Bobby boy често дегизиран с фанелка на ФБР, разбирай ЦРУ, най-целенасочено унищожи всички мега-проекти (Белене, ЮП, Александропулис, и др) и ги замени с военни бази и командни пунктове. Вместо стратегически играч сега сме глуха линия. Съседите ни днес проектират Турския поток (ria.ru/economy/20150403/1056414878.html), но без нас. И тоя шут иска да си мерим п*шките с румънците. Няма ли кой да му обясни, че такива като него те отдавна натикаха в затвора.
133
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 156На въпросите на слабоумен човек, няма отговор!
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санкция се отнася за периода 29 април 2011 15 октомври 2013 година, което случайно съвпада с целия предходен мандат на настоящия шеф на ДФЗ Румен Порожанов, който бе назначен за директор на Държавен фонд Земеделие" на 1 април 2011 година и освободен на 30 август 2013 г.Към момента заради Порожанов официално са потвърдени санкции за над 500 000 000 евро, повече от 1 милиард лева. В момента е отново шеф на ДФЗ.
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще повярвам на Борисов когато излезе и каже за нещата във фонд Земеделие.На България се налага глоба от 28 831 832,78 евро по мярка 311 и 312 поради за проектите, свързани с изграждането на възобновяеми енергийни източници. В момента тече втора помирителна процедура, но ЕК е отхвърлила доводите от българската страна и предстои налагане на втора глоба от 68 000 000 евро, отново за проектите за изграждане на възобновяеми енергийни мощности.Дотук глобите за този период по темата зелена енергия са около 100 000 000 евро за държавния бюджет.
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 156 Отговорих ти какво работи Борисов, но два пъти ми го изтриват. Значи съм познал.
129
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, какво работи Борисов???
128
0
 
18
 
! Отговори
Вярвам в това преди 9 години
И аз съм съгласен да ни гонят румънците, но когото хванат да го съди румънски съд. И съм сигурен, че ще хванат когото трябва. И те ще са много.
127
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам редовно затъпелите гербери пляскат минуси ахахахахВие сериозно ли сте толкова прости да се вържете на басните на Вожда? Как точно си представяте да минем Румъния за няколко месеца бе вие в час ли сте бе ахаххахахаВ Румъния съдят висши политици, а у нас Цецо, който е осъден на 4 години затвор прокарва промени в Закона за съдебната власт, алоооо слезте на земята.
126
3
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
125
4
 
19
 
! Отговори
Х преди 9 години
Като му гледам физиономията и той не си вярва.Но то си личеше още като не искаше да смени Лазаров и Писанчев,чеДоган го държи с нещо.
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра на думи, но на практика няма да стане! Защо никоя антикорупционна комисия до сега нищо не е направила, защо никой политик не е осъждан? Всички наши политици са обвързани едни с други и никога няма да приемат закони, ограничаващи тяхната жажда за пари! Например да премахнат или ограничат субсидиите за партиите!
123
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този издържа 1,5 да не се изказва и не устоя на нарцистичната си натура. Всеки ден само този индивид ни го навирате с дебелашкото му държане и приказки. Стига толкова. Имайте малко милост към нормалните хора.
122
5
 
24
 
! Отговори
Бе да ..... преди 9 години
Ба си наглеца. То бива безочие и простащина ама това *** минава всякакви граници.
121
5
 
32
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Тоя от снимката не знае какво говори! Срамувам се, че имам такъв премиер и президент! А какво да говорим за интелектуалното ниво на избирателите им? Струва ми се, че всячески се опитват да закрият държавата. Днес родителите на децата с увреждания стачкуват, утре се стачкува срещу НАТО, в други ден лекаритеса на протест. И какво от това? Все едно, че нищо не се случва!
120
6
 
16
 
! Отговори
FBI преди 9 години
България никога няма да стигне Румъния поради простата причина че Румъния застреля Чаушеску като уличен пес а България остави Тодор Живков като Ал Капоне да си почива в Сараите в Правец
119
4
 
26
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Хептен на прости ни прави.В Румъния заплатите са двойни на нашите.Няма безработица.И бандитите политици са в затвора.
118
4
 
14
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Тоя *** ли е,или тъй ми се струва?!...
117
3
 
16
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Мен румънец никога не ме е гонил а ти Боцо бягай силно защото Сретан .......?????