Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов

В кабинета сме в синхрон, НС е друга работа - конкурират се кой ще води
Обновена: 3 апр 2015 14:19 | 3 апр 2015 14:17, Веселина Йорданова
227
Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани след няколко месеца "румънците отново да бъдат зад нас".

"Преди година и половина, когато бях премиер, за Румъния имаше на всеки шест месеца мониторингов доклад, а за България на година и половина. Румънците ни догонваха и ние искахме да бъдем отделени от тях за Шенген. Сега какво се случи – да ни дават Румъния, с цялото ми уважение към тях, за пример", коментира той във Варна на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център.

Още по темата

Борисов коментира и внасянето на промени в Закона за съдебната власт от депутати от ГЕРБ, начело с Цветан Цветанов, който беше възприет като бламиране на правосъдния министър и на МС. "Мислех, че ще бъдат дори четири", заяви Борисов в отговор на въпрос за двата законопроекта.

"Аз отговарям пряко за правителството и гарантирам, че то работи в изключителен синхрон, комфорт, разбирателство, толерантност и дисциплина. Ние сме перфектен екип и ни е радостно да се видим, не го правим по принуда", разясни премиерът, цитиран от "Фокус".

Бойко Борисов обаче даде да се разбере, че "парламентът е друга работа".

"В тази сложна коалиция, която беше създадена трудно, ще има нужда от баланс, особено преди местните избори, където всяка партия ще си гони своите цели. Ние решихме министрите, включително и аз, да не участваме в предизборната кампания. Аз агитирам за ГЕРБ, министър Москов за ДСБ, но сега само със свършената работа - всяка една партия иска да покаже, че при нея са най-добрите експерти и в един момент става конкуренция и в парламентарните групи кой ще доминира в парламента", обобщи премиерът.

Борисов отново заяви, че с правосъдния министър Христо Иванов работят всеки ден след работно време по законопроекта за съдебна реформа, като цялата група, която работи по тези проблеми, е от около 40 души.

"Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат закона", обясни премиерът.

По думите му правителството ще продължи да ремонтира пътищата, мостовете, естакадите, театрите и болниците, които от 70-те години не са ремонтирани.

"До две години Варна ще върне стария си блясък", обеща премиерът и уточни, че това ще стане с "докарването" на магистрала "Хемус" до града, с основното преасфалтиране на булевардите.

Премиерът смята, че новият онкоцентър с медицинската апаратура в университетската болница "Св.Марина" ще доведе и чужденци, и ще дори ще има опашка както в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес ББ има отново принос към медицината."Сега като видят съвременния облик, модерната техника и толкова готини министри, веднага ще оздравеят,се пошегува премиерът Борисов с онкоболните във Варна.Вече започнаха да се мислят за богове.
115
18
 
3
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Браво бате Бойко! Народа е с теб и те обича и подкрепя! Всички избори от 2005 година насам го потвърждават категорично! Бог да те пази, за благото на България!
114
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Първо трябва да превключат на задна... иначе и да искат, няма как да ни "гонят".
113
3
 
16
 
! Отговори
antiES преди 9 години
Тиквуне ,поне да беше тарикат като Бай Тошо,Всички щяхме да си траем
112
3
 
17
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Социолозите нямат ли методика с която да определят рейтинга на мутрата от коментарите за неговата всеобхватна простотия а не да правят социологически съчинения по политическа поръчка и медийна пропаганда??
111
4
 
10
 
! Отговори
ivo преди 9 години
SMESHINK SI PALEN borisov
110
2
 
15
 
! Отговори
vinetu преди 9 години
Аман от обещанията на тоя!!!!!!!!Ако си спомняте той обеща,че през 2011г. София ще има завод за преработка на ***!Сега сме 2015г. завод няма!
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не му се връзвайте на Бацето. Всичко е плод на холестерола от младите години когато е ял филиите с мас. Ще ги става и по-зле...просто природа.
108
1
 
18
 
! Отговори
55 преди 9 години
Ново "напъване"!Борисов ,само не говориш за икономика.Кого мислиш,че баламосваш!По какво ще ги изпревариш?Явно,отново някой те е дръпнал за шлифера!
107
4
 
2
 
! Отговори
Mehmed преди 9 години
Balkanskite darjavi mogat se prevarnat v novata fabrika na Evropa ,a zashto ne i na sveta .Vsicko koeto tribva da napravqt e da se nauchat da rabot zaedno.Edinna danachna politika,transporni vrazki,eftina rabotna raka i razbira se varhovenstvo na zakona.Koi investitor niama da iska da investira togava .
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат закона"Аз пък си мислех че е народа що така съм се объркал...
105
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ РУМЪНСКИЯ МОДЕЛ ЗА СЪД НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ И РАЗГРАБВАНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО И ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ С ВЛАСТ И НАРОДНИ ПАРИ???? КОЙ? АМИ ТОЙ - ТОЯ ОТ СНИМКАТА. И НИКОГА НЕ СА НИ ДОГОНВАЛИ РУМЪНЦИТЕ. ОТКЪДЕ ПАК ГО РЕШИ ТОЯ УМНИК. С ТАЗИ ПОЛИТИКА СЕГА РУМЪНИЯ ЩЕ ДРЪПНЕ РЯЗКО НАПРЕД, А НИЕ ЩЕ ДОГОНВАМЕ ...МИХАЛЯ, АКО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ Б.Б. С ГОЛЕМИТЕ "БОМБИ".
104
7
 
1
 
! Отговори
ЕКА преди 9 години
В основното ми училище по природно ориентиране знаех на компаса четирите посоки на света:Изток,Запад,Север,Юг.В друг смисъл на думата северната ни съседка по териториални границикакто всяко самостоятелно "семейство" има своите идентичности,които с времето се развиват постоянно и в правилната насока.Случващото се в правителството е поредното доказателство как професионално обединени министрите работят за развитие на техните ведомства и това е успешната програма за страната ни.
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ша ти гонят шлифера Боко!
102
0
 
10
 
! Отговори
до 106 странджата преди 9 години
Днес пак не сте си взели хапчетата, това може да доведе до дълбоки увреждания на вашата психика.
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bosnakИ затова Костов се постара да разкаже играта на БГ икономиката. А царчето крадец я довърши. Сега това недоразумение на снимката ще я затвори тази държава. Пука му на него. Що не каже колко милиарда еврака кешира за първия мандат и колко сега.
100
0
 
27
 
! Отговори
Еволюция на целите преди 9 години
1989г - щяхме да стигаме американците. 1999г - след като подписахме споразумението за начало на преговорите за присъединяване към ЕС, щяхме да ставаме Швейцария на Балканите.2009г - щяхме да надминем Гърция след като те едва не стигнаха до дефолт, но бяха спасени от ЕСднес - ще надминаваме Румънияутре - ще надминаваме Албания или МолдоваНе знам на мен ли така ми се струва, но като че ли се движим в грешната посока...
99
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румънският парламент одобри бюджета на страната за 2015 година, в който е заложено увеличаване на минималната работна заплата на два етапал От (393 лева) тя ще стане на (759 лева), съобщи Ройтерс.
98
1
 
9
 
! Отговори
bosnak преди 9 години
Буда лъже, единствено при Костов бяхме пред Румъния, а при неговото правителство заковахме яко я сега се връщаме
97
1
 
22
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
То се вижда кой кого е изпреварил. Има много да тичаме подир Румъния. Та ние сме по зле и от третия свят. Кви ги приказва тоя. Дали си вярва или маже очите на народа.