Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов

В кабинета сме в синхрон, НС е друга работа - конкурират се кой ще води
Обновена: 3 апр 2015 14:19 | 3 апр 2015 14:17, Веселина Йорданова
227
Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани след няколко месеца "румънците отново да бъдат зад нас".

"Преди година и половина, когато бях премиер, за Румъния имаше на всеки шест месеца мониторингов доклад, а за България на година и половина. Румънците ни догонваха и ние искахме да бъдем отделени от тях за Шенген. Сега какво се случи – да ни дават Румъния, с цялото ми уважение към тях, за пример", коментира той във Варна на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център.

Още по темата

Борисов коментира и внасянето на промени в Закона за съдебната власт от депутати от ГЕРБ, начело с Цветан Цветанов, който беше възприет като бламиране на правосъдния министър и на МС. "Мислех, че ще бъдат дори четири", заяви Борисов в отговор на въпрос за двата законопроекта.

"Аз отговарям пряко за правителството и гарантирам, че то работи в изключителен синхрон, комфорт, разбирателство, толерантност и дисциплина. Ние сме перфектен екип и ни е радостно да се видим, не го правим по принуда", разясни премиерът, цитиран от "Фокус".

Бойко Борисов обаче даде да се разбере, че "парламентът е друга работа".

"В тази сложна коалиция, която беше създадена трудно, ще има нужда от баланс, особено преди местните избори, където всяка партия ще си гони своите цели. Ние решихме министрите, включително и аз, да не участваме в предизборната кампания. Аз агитирам за ГЕРБ, министър Москов за ДСБ, но сега само със свършената работа - всяка една партия иска да покаже, че при нея са най-добрите експерти и в един момент става конкуренция и в парламентарните групи кой ще доминира в парламента", обобщи премиерът.

Борисов отново заяви, че с правосъдния министър Христо Иванов работят всеки ден след работно време по законопроекта за съдебна реформа, като цялата група, която работи по тези проблеми, е от около 40 души.

"Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат закона", обясни премиерът.

По думите му правителството ще продължи да ремонтира пътищата, мостовете, естакадите, театрите и болниците, които от 70-те години не са ремонтирани.

"До две години Варна ще върне стария си блясък", обеща премиерът и уточни, че това ще стане с "докарването" на магистрала "Хемус" до града, с основното преасфалтиране на булевардите.

Премиерът смята, че новият онкоцентър с медицинската апаратура в университетската болница "Св.Марина" ще доведе и чужденци, и ще дори ще има опашка както в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво Баце !
95
11
 
0
 
! Отговори
художника преди 9 години
Браво СТРАНДЖА! Добре ги "храниш" тъпите *** . Ха ха ха ха :):):)
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще взема да имигрирам в Румъния,поне е близо.35...Тази торба с ла/*** не мога повече да я гледам.
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румъния преживя няколко тежки и гладни години преди 1989-та. Устискаха и излязохо с нулев външен дълг.Вярно че политическата им класа беше не по-малко прогнила от нашата,но като цяло преди гладните години,бяха много,много по-добре от нас.
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога бе младеж.........?
91
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Румъния Чеушеско беше осъден и разстрелян, в България на бившия 1-ви му направиха паметник и избраха телохранителя му за премиер
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рядко някой българин получава 400 евро, това са заплати за градове като Бургас, София и няколко големи компании във Варна и Пловдив могат да дадат средна заплата в този порядък. В страната се проявяват малцинствени проблеми, свързани с кражбата на ток, неплащането на данъци, такси и забележете . Вода.
89
0
 
22
 
! Отговори
Мария Хуана преди 9 години
Като гледам оптимизма и действията на първите мъже в държавата все повече се убеждавам,че вземат тревица за медицински нужди.
88
0
 
12
 
! Отговори
2 преди 9 години
Всички чужденци в чехия, които допринасят за икономиката изнасят 729млн, което означава, че на месец веригите магазини изнасят толкова пари, че да можем да плащаме на чужденци работещи в 12 Чехии. При заплати 620 евро. Слепите прогледнаха само тъпите НЕ.
87
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ВярващА сети ли се за Тихия дон и Как се каляваше стоманата... - пълно с *** тука...
86
3
 
1
 
! Отговори
Bel преди 9 години
До Анонимен"НЕ ЗНАЕШ" е ОТДЕЛНА ДУМА. Научи се на правопис, после изказвай мнения !!!
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Била, Лидъл, Карфур и Кауфланд убиват българските производители, Гигантите не инвестират почти нищо в България. Всеки месец изнасят от страната ни до 700 млн. Евро.Сравнете:Чужденците, работещи в Чешката република, редовно изпращат една пета от припечеленото на своите семейства в родината си. Това се равнява на около 20 милиарда крони (около 729 млн. евро) за миналата година, съобщи чешкият сайт Praguepost. Българите в Чехия = ?620 заплата
84
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплатите са им с 15-20% по-високи, съдебната им система работи, ежемесечно вкарват или бивши министри в панделата или олигарси,идете в Букурещ та даже се разходете в крайните квартали да ги сравните с Дружба и Надежда, да видите как са си оправили инфраструктурата дори в междублоковуте пространства в крайните квартали, не като тук където съм близо до центъра на София и е като строителна площадка навън, бързата им помощ е модернизирана, една служителка там каза че взимала 1000евро.А ние ......
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАдобре, че големите градове имат свестни кметове ,но не всички гербери са такива за пример в това е кмета на Варна и понеже висшисти са гласоподавателите на герб България е цъфнала и вързала в мизерно съществуване
82
0
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
А дано поне румънците те подгонят, както са почнали да ги вкарват в затвора там да прескочат и у нас. Иначе нашата прокуратура с твоите престъпления отказва да се занимава.
81
22
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Два мандата на ГЕРБ и ще станем Швейцария на Балканите... - но комунистите не искат просперитет, не искат напредък и магистрали... - искат тесни кози, партизански пътеки - така им е по-изгодно - затова няма да видят повече власт...
80
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ САМО ЩЕ ГИ ГОНИТЕ АМИ И НЕЩО ДРУГО ЩЕ ИМ ПРАВИТЕ. МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ КОГА ЩЕ ИМ Я СТИГНЕТЕ НА РУМЪНЦИТЕ? И СЛЕД 100 ГОДИНИ НЯМА ДА ГИ СТИГНЕТЕ. ЗНАЕШ ЛИ КАКВИ СА ИМ ЦЕНИТЕ НА ПРОДУКТИТЕ В РУМЪНИЯ? НЕЗНАЕШ. АМИ ЩЕ ТИ КАЖА. 3 ПЪТИ ПО НИСКИ ЦЕНИ ИМАТ НА ВСИЧКО И 3 ПЪТИ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. САМО ЧЕ ТАМ НЕ УПРАВЛЯВАТ МУТРИ А РУМЪНЕЦ ОТ НЕМСКИ ПРОИЗХОД. КАТО ГИ СТИГНЕТЕ ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ СЕ СПЪНЕТЕ И ДА ПАДНЕТЕ.
79
1
 
11
 
! Отговори
Вярващ преди 9 години
Щом прочетах заглавието , веднага се сетих за заглавието на един съветски филм- "Москва не вярва на сълзи".Та ние Сумалия не можем да изпреварим.
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както сме я подкарали догодина ше се пънем да настигаме Албания :)
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЙ НЕ СЕ ЧУВА КАКВО ГОВОРИ! ИМА НУЖДА ОТ СПЕЦИАЛИСТ, УШИ НОС ГЪРЛО.ДА МУ ПРОДУХАТ УШИТЕ!!!!