Опъват спешно граничната мрежа с Турция

Към съществуващите 33 км трябва да се доизградят още 82
4 апр 2015 20:12,
73
Опъват спешно граничната мрежа с Турция
Снимка: архив, Булфото

"Надявам се до края на годината да бъде изградена останалата част от съоръжението по границата ни с Турция. До месец и половина трябва да приключи неговото проектиране и да започне строителството".

Това заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на граничния пункт "Лесово", след проверка на охраната по границата ни с Турция.

Така към вече съществуващите 33 км трябва да се доизградят още 82 км.

Според нея през март миграционният натиск е нараснал и е съпоставим с този от септември, но се очаква да се засили през следващите месец.

Бъчварова заяви, че в момента текат конкурси за назначаването на 100 гранични полицаи, които ще работят на зелена граница. Очаква се те да започнат да изпълняват служебните си задължения през ноември, след приключване на процедурите по назначаването им и задължителното обучение по европейските стандарти.

На въпрос за възможностите за успешно противопоставяне на нарастващата миграционна вълна, Милен Пенев, директор на Главната дирекция "Гранична полиция", отговори, че се търси по-тясно сътрудничество и провеждане на съвместни операции с международната организация ФРОНТЕКС.

"Ще се въведе разчупена охрана със смяна на местата на граничарите, до края на юни трябва да бъде завършена интегрираната система за опазване на цялата граница с Турция с използване на полицейски хеликоптери", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
10
 
! Отговори
Нека преди 9 години
да има ограда- едно време си беше добре с нея.Сега има и болести и какво ли не ,по-добре да има, дроновете не са решение, сега никой не стреля на месо -води се убийство.Но с оградата си е друго и САЩ имат такава с Мексико.
35
2
 
23
 
! Отговори
Къцко преди 9 години
Иначе не е лошо парите за новата ограда да ги потърсят от онези, дето с комсомолски плам събориха старата, дето комунистите бяха строили! Те се знаят кои са - и сега техните се мотот из властта като сбиртък под името Реформаторски блок.
34
1
 
10
 
! Отговори
кали преди 9 години
За мен лично това е доста нередно . Аз съм на мнение че този пост на вътрешен министър трябва да да се поеме от мъж с достойнство и истински качества .
33
1
 
15
 
! Отговори
Къцко преди 9 години
До елементарно.***, те и сега знаят къде да ги чакат! Въпросът е, като ги дочакат, какво да ги правят?! Щото сега алтернативите са две - или да ги гощават с баница още на браздата, или с пълно меню в центъра за настаняване...Иначе от много дронове и технологии и най-вече, от умници като тебе Европа стана инкубатор на ислямисти, а бъдещето й е като провинция на Ислямска държава!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално ли е да се преминава границата без никакъв отпор?То е ясно че турция си разиграва коня, ама ние чак пък толкова да спим?!
31
2
 
23
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Ако идваха само сирийци добре никой не знае и с българия какво ще стане още повече сирия беше една от светските държави и там не живееха само мюсулмани араби но и асирийци християни въпроса е че от африка и азия също се мъкнат уж бежанци и че нашите американски благодетели разпалиха пожара а сега ние го отнасяме
30
2
 
16
 
! Отговори
елементарно. преди 9 години
Един дрон със камера за нощно наблюдение и безжична връзка струва 20 000 евро в Германия. лети дълго и може да прихване групи със инфрачервена камера от над 10 км. а през деня радиуса му на действие е много по голям.Ако имат дронове Граничните ще знаят къде да чакат направо евентуалните нарушители.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименHorata ako biagat ot voinata da im pomognem , ama tezi hora biagat ot turcia
28
3
 
17
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
А с тези, които успеят да я преодолеят как ще се процедира - като с нарушители на границата или като със скъпи гости?
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За кво е тая ограда ве?Да пази емигрантите да не се изтепат по магистралите ли?То тук по-зле от Сирия стана ве и то без война.Long live king Боце!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бъгларите само демокрацията ги оправя... и турците, и ***, и бежанците и те. Абе всички оправиха България..
25
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е нали все някой трябва да остане в България. След 15 години всички бездетни българи ще стоят в България, ама нали трябва да има все пак някви хора. Като спрат бежанците, кой ще живее в България?!
24
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HORATA BIAGAT OT VOINATA POMOGNETE IM.
23
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо си направете оградата около София, и без това скоро само там ще останете като индианци в резерват.
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ти пък прави деца и живей до оградата !
21
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо, вие не правете деца, бягайте в чужбина, тикайте се в София.Тя оградата ще ви пази. ***.
20
6
 
102
 
! Отговори
SmurfietKa преди 9 години
Много ми е жал за тези,които бягат от войната в Сирия и Ирак и най-вече за децата.Обаче не е редно да идват тук.Дори и крайната цел да е зап.Европа.Имат си Турция,Ливан,Иран,Саудитска,Катар,Кувейт,Бахрейн,ОАЕ,Индонезия+всички бивши съветски републики завършващи на 'стан'. Ето там да бягат и търсят убежище.Същият манталитет,бит,религия и разбирания.Защо да ги приема Европа по която плюят нон стоп и искат да се превърне в ***,като техните страни от които бягат.Много сорри..ама Не!Оградата е ОК
19
13
 
34
 
! Отговори
Черен дявол преди 9 години
Ключовата дума за голямото източване на пари е "спешно". Ако си спомняте от Банкя "спешно" тръгна да ремонтира мостове, "спешно" се форсира Дунав мост 2.....спешно се изнесоха бали със Софийски *** в Силистра....Когато нещо е спешно...значи има спешна нужда от парички.
18
5
 
48
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
В България се вливат реки от всякакви амуджи .....а реки от Българи се изливат навсякъде по света и всичко това заради управниците ни евро*ейски марионетки ............Във едно бистро езеро ако се влива само кална вода, а бистрата изтича .....какво ще се случи след време ? От Атака не знам луди ли са какви са .....но се моля на бог доста от нещата които искат , да се случат ! Онзи дето го дава тежкар и вместо да отговаря на въпроси пита "това щъркели ли са ?" до никъде няма да ни докара !
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше и граница и граничари и клъон. който премахна границата, сега да си събуе гащите и да се наведе с д.то към турската граница.