Масларова сигурна: Няма от какво да се срамувам!

Критиките за тоалетите ми бяха жълт пиар, смята бившият министър
Обновена: 5 апр 2015 10:14 | 5 апр 2015 10:14,
58
Масларова сигурна: Няма от какво да се срамувам!
Емилия Масларова Снимка: архив, Булфото

Нямам от какво да се срамувам в своята работа – никога не са се повишавали доходите, както по мое време; не са получавали майките толкова, колкото по мое време, заяви бившият социален министър Емилия Масларова в  „Тази неделя” по bTV.

Тя определи като позитивни доста от нещата, които прави вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. "Много от нещата са бленувани и разработени в програмата на социалистическата партия”, коментира ексминистърът.

Според Масларова социалният министър винаги е опозиционерът в правителството и „всяко едно непреодоляно препятствие е провал”.

„Може би ще ви учуди, но сега се чувствам малко реабилитирана във връзка с новите предложения на министър Калфин за социалното подпомагане и за раждането на деца от деца”, отбеляза тя. По думите й през 2005 г. – 2006 г. заедно с тогавашния здравен министър Радослав Гайдарски са отворили темата, но тогава обществото не било готово и реакцията била: „Това са традиции, това е дискриминация на ромския етнос”.

Според нея в момента консенсусът за пенсионната реформа е възможен, но освен това не бива с нея да се правят опити за решаването на всички проблеми на държавата. „Не може с ниски доходи, с малко заети, с ниски осигуровки да имаме пенсионна реформа и да искаме високи пенсии”, категорична е Масларова.

Тя се обяви за поне 10-годишно замразяване на пенсионната възраст и решение дали ще се набляга на нея, или на осигурителния принос.

По време на последното си участие във властта тя беше критикувана заради тоалетите си, които според някои не са подходящи за министър, който се грижи за бедните. „Това беше преекспонирано, беше жълт пиар. Това, че аз се старая да изглеждам добре, не означава, че това е скъпо и е разточително”, подчерта Масларова.

„Аз и сега плача, когато видя дете в тежка ситуация или видя дом, в който има деца или възрастни хора”, сподели още бившият социален министър.

Емилия Масларова не мисли за връщане в голямата политика и вече е в пенсия. Бившият министър на труда получава максималния размер, като при липса на таван би вземала и повече – осигурявала се е на висок доход.

Тя все още е подсъдима по дело за злоупотреби, но е уверена в невинността си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
12
 
! Отговори
wiki преди 9 години
Бившата социална министърка е обвиняема за това, че в периода от ноември 2007 г. до май 2009 г. като длъжностно лице е присвоила малко над 11 млн. лв. държавни средства.Според прокуратурата точната сума е 11 038 405,55 лв. [7]
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
възможно ли е едно нагло същество да се срамува от действията си.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не казва,че има чанта Hermes Birkin чиято цена започва от 7000 и достига до 15 000 долара
22
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Дебелоочието не изпитва срам
21
0
 
15
 
! Отговори
MP преди 9 години
Aма тази Масларова не е ли в дрънголника
20
0
 
24
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Тази осъдена престъпница с поставена осъдителна присъда за кражба на милиони, защо не е в затвора?
19
0
 
31
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
А това, че даде на мъжа си държавна поръчка за 11 МИЛИОНА ЛЕВА! (ремонтни дейности) при цена на квадратен метър 6000 лева, и това ли е жълт ПР, крадло???? Или че имаш БЕНТЛИ и те снимаха как слизаш от него, пък ти каза, че бил на твои познати и те ей така, само да се изфукаш ти го дали? 100% и това е жълт ПР
18
0
 
27
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
тая уж в затвора щеше да влиза,странна работа
17
0
 
16
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Крадци и измамници-олигарси,се роят всяка година,затова старите се забравят.Без здравеопазване и образование и прогнила съдебна система отвсякъде...справедливостта чрез затвор и отнемане на откраднатото се отдалечава на светлинни години от нас.Можем само да мечтаем за Румъния.Поне на този етап е така,защото ни управлява ДС повече от 25 години,а тя не позволява демократични промени.На честните, добрите и кадърни хора в България път не се дава.Затова те бягат в белите държави.Видовден идва бавно.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престанете вече с тези партии-червени, сини, жълти, ***, кафяви! Политиците отдавна са от едно котило наречено МАФИЯ, която се интересува само от собствения си интерес. Всички разсъждават като Масларката-невинни са и са по-честни и от Дева Мария! Няма за какво да се срамуват..естествено-те са богопомазани, отдавна са забравили "Приказката за стълбата" на Смирненски. Изпълняват поръчките на ЕС и американците-България да стане 3 млн. И ще го направят.А вие ходете, гласувайте и ги осигурявайте!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по природа помакините са рекалено скромни и добри това нагло комунистическо творение бие рекорд на вичко омирзено и отвратително,,,,,,,,
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TE SAMO OT BSP KRADAT,A TEZI OT GERB HIC NISHTO NE SA GEPILIIVAN KOSTOV EDVA PREGIVIAVA S PENSIATA SI,A ZARIA GIV DA GO OPLACESH GORKIA..
13
1
 
17
 
! Отговори
* преди 9 години
А има ли от какво да се страхуваш? Защото все се надявам да настигнеме Румъния.
12
8
 
9
 
! Отговори
user преди 9 години
аз няма да гласувам, а ти?
11
1
 
20
 
! Отговори
бг бг дурак преди 9 години
срам и позор другарко масларова неможа да прибереш цялото имущество на министерството сега и твоите от бсп даже се гнусят от теб
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От какво да се срамува - парите не миришат
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До нефтохимикVSICKO POSTROENO V BALGARIA ZAVODI,FABRIKI E POSTROENO OT NARODA POD MADROTO RAKOVODSTVO NA BKP I DR. TODOR GIVKOV.V REZULTAT NA MADRATA APRILSKA LINIA NA BKP NARODA STANA GOSPODAR NA SADBATA SI.
8
1
 
26
 
! Отговори
Закон преди 9 години
Който има много пари и то откраднати... НЕ ВЛИЗА В ЗАТВОРА!!! Просто си плаща за свободата на когото трябва...
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZAPLATITE NA RABOTESHTITE V NEFTOHMA SA OT 3500 LV NAGORE.I TOVA BESHE V REZULTAT NA MADRATA POLITIKA NA BSP.
6
0
 
28
 
! Отговори
нефтохимик преди 9 години
Ей тази, трябва да бъде утрепана с камъни.Заради нейните далавери с правешкият изедник работниците в Нефтохима са на 12 часа и *** на 55 години.