Узакониха Паяците! Яка глоба и за кола на тротоара

Занапред нарушителите на пътя ще плащат по 200 лева
Обновена: 8 апр 2015 14:01 | 8 апр 2015 12:05,
198
Узакониха Паяците! Яка глоба и за кола на тротоара
Снимка: архив Булфото

Депутатите узакониха платеното паркиране в "Синя" и "Зелена" зона и сложиха 200 лева глоба за паркиране на тротоари, на зелени площи и в парка. Парламентът прие на първо четене промени в закона за движение по пътищата.

С изменения, внесени от Реформаторите и ГЕРБ, беше решено, че общините вече ще определят цена, а не такса за платено паркиране. Таксата беше незаконна, защото трябва да се определя върху определен разход на общината за паркирането, който не съответства на размера й. Това беше атакувано в съда и платеното паркиране беше обявено за незаконно.

С изменението обаче недоразумението се изглажда.

Депутатите промениха закона за движение по пътищата и за да въведе солена глоба за паркиране на непозволено място. Досега актът беше за по 20 или 30 лева, а с днешните промени става 200 лева.

Измененията предизвикаха сериозни дебати в пленарна зала.

"Къде да паркират хората", попита депутатът от БСП Георги Свиленски. Той припомни, че в някои от големите райони на областните градове има 10 000 места за паркиране и 60 000 автомобили. Според него в закона трябвало да се направи разграничение за паркиране на тротоар и зелена площ и да се намали глобата за малките населени места. "Там заплатата сигурно е 200 лева", каза Свиленски.

Според Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт пък глобата трябвало да стане поне 300 лева.

Депутатите не приеха предложения за промени, касаещи светофарите. Реформаторите настояваха да се запише изискване всички семафори да примигват преди да се сменят светлините. Светлин Танчев от БДЦ пък настояваше да се позволи завоят на дясно при червен светофар, за да се избегнат задръстванията. Мнозинството обаче гласува против.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички реват, че нямало паркоместа, но са гадни лицемери! В Редута има десетки къщи с гаражи и широки дворове, чиито собстевници си паркират трошките на тротоара отпред, щото им е по-лесно! То е същото като с пушенето по ресторантите - уж не можело, ама като се въведе и се следи за изпълнението бързо-бързо се научават, и места си намират, и всичко.
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 167Не знам кой е ***,но ти,"гражданино",се научи как се пише правилно,запетая се слага преди "заради които ",ей,*** народ, достоен за стригане!
141
1
 
3
 
! Отговори
рънте преди 9 години
И за да не пълните гуши - не паркирай на тротоара.
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BB dnes kaza che Mitnicite cheli da minavat kam NAP avno se chudat kak da skubat me koi da e a naroda mi
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova li e nachina da palnite haznata...sega kazaha che pak che vzimame zaem..a be dokoga che tarpim...da slagat globi kato npeavat parkingi..
138
1
 
9
 
! Отговори
Гойко Митич преди 9 години
А защо не вдигнете минималната работна заплата да стане 500 евро ? Само за вземане от хората мислите ! Убийци !
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей сега вече ги съсипах. Селяците заради, които се налага да вървя по шосето (тротоара е препълнен с коли) всеки божи ден.
136
0
 
1
 
! Отговори
amerikaneca преди 9 години
Ako mi dignat kolata napravo shte I'm q podaria
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те се чудят как да вземат повече, не какво да построят и да направят удобно. Ей това е Тиква Тиквов, великия премиер, който историята ще помни !
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога ще въведат глоба за дупките по пътя,трошим си колите и все ние виновни!Плащаме данъци,винетки,такси,акцизи,а на среща-само глоби и санкции!Обаче и народа ***,вика "евала",значи така трябва да се процедира,тупай брашнения чувал,още може !Щом има мазохисти,дето им харесва да бъдат глобявани,то така правят законите,че и да искаш не можеш да ги спазваш
133
1
 
12
 
! Отговори
V преди 9 години
Абсурдно. Не е нормално глобата да е почти равна на нетната минимална раб. заплата. В същото време цари пълно безхаберие да се създадът парко места и да се адаптира средата към необходимостта от повече такива. Преди глобата е създаване на парко места, превенция и ако тогава някой наруши нека са има глоба.
132
2
 
9
 
! Отговори
u6ko преди 9 години
Пак гласувайте за ББ .ТОЯ като дойде на власт ВСИЧКО ПО 3 прави.Нали Сталийски му е пръв приятел.ПАК за НЕГО ГЛАСУВАЙТЕ
131
0
 
3
 
! Отговори
321 преди 9 години
Ще стане като със цигарите.................
130
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народените представители трябва да работят за народа а не срещу него. Ама те са се превърнали в бирници кръвопийци и освен за грабежи и джоба си за друго не могат да мислят. Измислете и пенбяна зона дано се наплюскате.
129
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОнзиЗа спирането по тротоарите съм съгласен, че не е хубаво.Но с това, че общината не е длъжна да прави разни неща, не съм - длъжна е и то много, за това я аз, ти и останалите граждани я храним с данъци и такси. Длъжна е и да плаща обезщетения, когато не си свършила работата, както става обикновено.
128
12
 
6
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
Супер, сеаг трябва и да се прилага закона. Не може по тротоарите наспрели коли, няма откъде да минеш с детска количка, ако я буташ по пътя път - свирят ти и те псуват че си *** с количката на асфалта, а селяците си дали гаражите под наем за магазини и спират на тротоара.Ако не можеш да си позволиш да плащаш данъците, винетките, застраховките и т.н. - не си купувай кола, особено ако и няма къде да я паркираш. Държавата/кметството не са длъжни да ти осигурят паркомясто.
127
0
 
20
 
! Отговори
Мале мале преди 9 години
Кога ще оправите дупките,?Само се чудите какви глоби и такси да сложите, а имаме най-разбитите пътища в Европа.
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, така се прави икономически разтеж, с рекет над народа! Като регистрираш кола и им плащаш еко такси, номера и какво ли още не им е добре. Като си плащаш данъци, винетки, акция чрез бензина за същата тази кола им е добре. Като си сложат и глоба за неправилно паркиране, при положение, че паркоместата са в пъти по-малко от регистрираните коли, е това направо им е прекрасно. Защо се позволява регистрацията на коли в пъти повече от броя на паркоместата???
125
1
 
20
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Забележете! Премигването на светофарите не гласувано, за да не знаят шофьорите кога свършва зеленото и да ги хващат в нарушение! Особено пред Университета - пускат РУ , гледаш зелено, после за части от секундата се сменя с жълто и червено. И камерите те снимат моментално, че си минал на червено! Пълна подигравка с водачите! Машина за пари!
124
0
 
7
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Само си пълнят гушата допълнително, докато строят с пари от евро-проектите :D