Нови 28 млн. лева за щетите от бедствията

Почти цялата сума отива в общините, реши кабинетът
3
Нови 28 млн. лева за щетите от бедствията
Снимка: Булфото

Нови над 28 млн. лева отпуска правителството за щетите от бедствия. Почти цялата сума – над 27 млн. лв., са трансфери по бюджетите на общини за разходи по овладяването на бедствено положение, ремонти и възстановяване на инфраструктура.

С останалите средства се покриват разходи на министерствата, като половината са за дейности по обезопасяване на язовирите, определени в предаварийно състояние.

Сред одобрените с постановлението разходи са за корекцията на дере и на коритото на р. Отманлийска в община Бургас (3,1 млн. лв.), за аварийно почистване на дерета на територията на община Варна (997 хил. лв.), за изграждане на отводнително съоръжение и подпорни стени в с. Манолич, община Сунгурларе (909 хил. лв.), за възстановяване на мост в Пловдив (856 хил. лв.), за аварийно възстановяване на улици в с. Долище, община Аксаково (811 хил. лв.) и др.

В началото на април кабинетът предостави на общините близо 14 млн. лв. за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията през последните месеци. Парите бяха предназначени предимно за възстановяване на извършените разходи за разчистване на пътната инфраструктура, изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита.

Целевите разходи се осигуряват за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет за 2015 г.


3
Още по темата: МСпарибедствие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали наистина превеждат някакви пари, но дори и така да е те не отиват по предназначение!
1
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 6 години
Да са живи и здрави европейските данъкоплатци