Плевнелиев иска ясни правила за пенсиониране в армията

Доволен е от намерението за съдебна реформа
Обновена: 17 апр 2015 18:55 | 17 апр 2015 18:33, Елка Василева
20
Плевнелиев иска ясни правила за пенсиониране в армията
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Българската армия очаква държавата да застане на нейна страна и аз ще се застъпя за личния състав, който има своите претенции, каза пред журналисти президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев в Пловдив, където посети военно формирование 44220, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Надявам се на предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност да се получи качествен дебат за изграждането на способности, съвместимост с партньорите от НАТО и адаптивност към динамично променящата се среда на сигурност, посочи държавният глава.

Президентът наблюдава демонстрация на екипировка и техника на формированието за овладяване и преодоляване на последиците от наводнения и земетресения.

Още по темата

„Крайно време е да има ясни правила за пенсионирането в Българската армия. Ако се променят правилата, то това трябва да стане веднъж завинаги или със съответния гратисен период“, заяви държавният глава в отговор на журналистически въпрос.

По думите на Плевнелиев държавата трябва да има коректни отношения към военнослужещите и да не променя условията, при които те постъпват в редиците на армията ни.

„Аз съм оптимист - Българската армия ще получи една ясна заявка от Министерството на труда и социалната политика за дългосрочно и устойчиво решение на въпроса в интерес на военнослужещите. Надявам се до провеждането на заседанието на КСНС това да се случи“, посочи президентът.
 
"Вярвам, че пропуските в охраната на стратегически важни обекти, които станаха очевидни за всички, ще бъдат отстранени“, каза още Плевнелиев в отговор на въпрос за причините за взривовете в Иганово и апелира виновните да понесат отговорност. „Българската прокуратура е институцията, която най-добре ще прецени, и аз очаквам отговорни действия“, каза още Росен Плевнелиев.
 
По повод заявеното от министър-председателя намерение за конституционни промени, свързани със съдебната система, президентът посочи, че това е възможност за осъществяване на смислена реформа в интерес на народа и справедливостта в държавата.

Приветствам заявеното намерение за реформа в сектор правосъдие и не само Брюксел, но и българският народ отдавна чака ефективно и справедливо правосъдие, каза държавният глава.

„Надявам се от политически декларации да минем към действие и да се поздравим към края на тази година с добри резултати”, каза Росен Плевнелиев. Според президента е очевидно, че реформата в българското правосъдие трябва да бъде дълбока и тя не изключва и конституционни промени.

Плевнелиев припомни, че още миналата година е заявил своето категорично намерение да се възползва от правото си да инициира изменения в основния закон, ако те са необходими и ако не се постигне политическа воля и споразумение в тази насока. „Това трябва да стане след публично обсъждане и добра подготовка. Затова приветствам министър–председателя за намерението да се проведе дълбока реформа, която включва и промени в Конституцията“, допълни президентът Плевнелиев.
 
Държавният глава бе категоричен, че тези промени трябва да се подготвят внимателно чрез обществен дебат и чрез съгласуване с всички браншови организации. „Радвам се, че главният прокурор и председателят на Върховния касационен съд също дадоха такава заявка”, допълни президентът Росен Плевнелиев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
защо ходи... преди 9 години
... да се излага и да говори само глупости? Защо не изчака да му изтече времето и Борисов да тури друг?
11
0
 
1
 
! Отговори
Най-учтиво преди 9 години
помолих: НЕ публикувайте снимки с тази Росен Плевналиев.Изповръщах си червата от отвращение.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIE NIAMAME PREZIDENT--IMAME KOMSOMOLSKI SEKRETAR.TOZI COVEK E ISTINSKA PARODIA.PREDATELIAT GELEV DAVASHE CAST OT ZAPLATATA SI ZA BEDNI,A KOM. SEK.ROSEN NE.
9
1
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ВЗЕМЕТЕ СИ ПРИМЕР ОТ ВАШИЯТ КОЛЕГА РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН.ПУТИН Е ПРИМЕР ЗА ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо бре Росене ти е тая голяма заплата!?Защо не даваш част от нея на нуждаещите се, както правеше Желев
7
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 9 години
каде е армията тук няма
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пустият му комсомолски секретар, как се пребоядиса само.
5
2
 
16
 
! Отговори
ами преди 9 години
...........повдига ми се!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
roska slujba ne ostana.UVO 2015
3
1
 
18
 
! Отговори
хублев преди 9 години
АЗ СЪМ ДОВОЛЕН ЧЕ НЕ ОСЪДИХА НИКОГО ЗА КУФАРЧЕТАТА,ХА,ХА,ДОВОЛЕН СЪМОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НЯКОИ СЕ НАЛАПАХА,КАТО *** С ЛАПАТ,ХА,ХА,ДОВОЛЕН СЪМ НЯМА ВИНОВНИ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ,ХА,ХА,ДОВОЛЕН СЪМ ЧЕ 500000БЮЛЕТИНА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ПО ГРАДОВЕ,НЯМА ВИНОВНИ,ХА,ХА,ДОВОЛЕН СЪМ УСВОЯВАТ ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ ПО ДОКУМЕНТИЧЛ.212ОТ НК,ПЪК НИЩО НЕ СЕ СТРОИ,ХА,ХА,ХА,ДОВОЛЕН ЧЕ ВСИЧКО ОКОЛО МЕН СЕ РАЗРУШИ,СТОПАНСТВО,ТЪРГОВИЯ,НЯМА ВИНОВНИ,ХА,ХА,ХА,ДОВОЛЕН СЪМ,ЧЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА,А ЕВРОТЕРИТОРИЯ,ТРИ ПРОЕКТА ЗАРОБЕНИ,ХА,ХА,ХА
2
3
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Докарали са специално за Росенчо ЗИЛ -а от 70-те години , с който той трябваше да влезе в Брюксел ! Но сега комунистите са на яхнали атлантическа вълна и ако не се удавят най-вероятно ще видят калъчката на ИДИЛ !
1
0
 
10
 
! Отговори
Шенген преди 9 години
То и аз съм доволен от намерението да ни приемат в шенген ама 5 година само съм доволен