Проект в НС иска край на Комисията по досиетата

Велизар Енчев предлага и отмяна на закона за досиетата
Обновена: 17 апр 2015 17:26 | 17 апр 2015 17:21,
3
Проект в НС иска край на Комисията по досиетата
Снимка: архив Булфото

Дебатът за закриването на Комисия по досиетата отново излиза на дневен ред. Независимият депутат Велизар Енчев е внесъл проект в Народното събрание, с който органът спира и законът за досиетата се отменя.

Подобна идея се появява периодично. За последен път тя се лансираше в мнозинството на БСП и ДПС по време на управлението на Пламен Орешарски.

Още по темата
В проекта на Енчев е записано, че правителството трябва да назначи ликвидационна комисия, която да извърши ликвидацията на закритата комисия до три месеца от влизане на промяната в сила.

В мотивите си депутатът пише, че Комисията по досиетата трябва да се закрие, защото е сформирана партиен принцип и това поставя под съмнение обективността на работата й. Според Енчев и в архива на Комисията има секретни документи, които ако бъдат разсекретени, ще увреди интересите на България в международен план.

Той критикува и намерението да бъдат осветени офицери на военното ни разузнаване, защото това ще изложи на показ и методи на съвременното ни разузнаване.

Енчев е изчислил и че през изминалите 9 години Комисията по досиетата е изхарчила 30 млн. лева на данъкоплатеца, които, според него, могат да бъдат спестени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТози не знам дали е ченге,но Методи Андреев сигурно е станал милионер,а сега и депутат за изпълнени поръчки!!!
1
3
 
0
 
! Отговори
steak преди 9 години
ooops, bibi paddleboard morge?