Павлова не била разбрана, не говорила за национализация

МРРБ: Става въпрос за защита на държавния интерес зад плаж "Корал"
19 апр 2015 19:52, Анисия Иванова
25
Павлова не била разбрана, не говорила за национализация
Снимка, архив: БТА

Регионалният министър Лиляна Павлова не е говорила за национализация на частни имоти, а единствено е защитила държавния интерес, съобразно Конституцията и законите. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на МРРБ във връзка с "твърдения и внушения в медиите, че "Държавата ще национализира 78 декара частни имоти зад плаж "Корал".

Преди ден БНТ съобщи, че 78 декара частни имоти в района ще бъдат отнети от собствениците им в полза на държавата, тъй като върху тях установено наличието на дюни.

Още по темата

"Всички интерпретации по темата са спекулация, некоректно отношение и погрешно цитиране на думи, които министър Павлова не е произнасяла", заявяват от пресцентъра на министерството.

Става въпрос за частни имоти зад плаж „Корал”, които регионалният министър засегна в брифинга си преди дни.

Общата площ на тези поземлени имоти е 150 дка, от които върху 78 дка са разположени дюни, което представлява 52% от общата им площ, уточняват от министерството. Оттам цитират Закона за устройство на морското крайбрежие /чл. 6, ал. 8/, в който е предвидена възможност, когато в резултат на естествени процеси на взаимодействие на морето със сушата се образуват морски плажове, засягащи един или повече имоти - частна собственост, частта от засегнатите имоти да се отчужди по реда на глава трета от Закона за държавната собственост по предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството".

От думите на министъра не може да се интерпретира, че ще се прави национализация, посочват от МРРБ.

От ведомството цитират и точните думи на Павлова: "На къмпинг "Корал" също имаме възложено допълнително заснемане на дюните. Имаме специализирана карта, на която виждаме обозначени доста навътре дюните. Там също имаме допълнително заснемане, защото от скиците на частните имоти също ще направим необходимото, което за съжаление не е предприето вече две години - намаляване на площта на тези частни имоти, които са собственост на "Ибердрола" , "Прайм пропъртиз" и "Корал Резиденс". В техните имоти имаме навлизане частично от навявания. Знаете морето дава - взима. Имаме установени изключително дюни тук, така че ще бъдат намалени техните площи, на техните имоти, съответно с дюните".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кифла
11
2
 
7
 
! Отговори
Дюните са подвижни. преди 9 години
Оставам с убеждението, че Павлова не прави разлика между недвижима и движима собственост. И ако утре вятърът навее пасъчна дюна върху моя имот, в близост до морето, или пък реша да го насипя лично с пясък, ще се окаже, че държавата може да ми го отнеме!? Даже и в африканските държави си избират държавници с повече правна култура, от тези павета в МРРБ.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приватизацията е с пари. Национализацията - също.
9
2
 
10
 
! Отговори
do Zahari преди 9 години
Ot Gerb sa nai golemite bezzakonnici...
8
15
 
3
 
! Отговори
Захари преди 9 години
Комунистите и аграрните тарикати още не могат да разберат, че при ГЕРБ не се толерира беззаконието и феодалните методи. Който не действа съобразно акона и правилата, подрязват му се крилата и няма хър-мър.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всички хотели до морето да се въведе "еко" такса, за всеки кв.метър бетон на плажа да се плаща огромна такса, както и да се осигури механизъм за редовното й плащане, а не си внесеш таксата, а ти конфискуват хотела.
6
5
 
16
 
! Отговори
tuktu преди 9 години
На тая ***, тлъста кифла дори няма нужда да и се обръща внимание. Пък той кратуна Боко си я разбира сигурно.
5
4
 
17
 
! Отговори
Ццццццццццц преди 9 години
Туй толкова се е самовлюбило, че се питам: Дали се сеща за ТЪНКАТА част.Все си мисля, ЧЕ В СЮБЛЮМНИЯ момент ще бръщолеви за асФФФФалт.Пази боже да еб... такова! ПУ-пу-пу
4
4
 
13
 
! Отговори
гербери преди 9 години
Рекламна кукло на хамбургски салам , хотелите по крайбрежието са ваши а не на болшинството електорален матрял! Цунами за вас!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на оня гергов слънчев ден няма ли да се експреира - и без това е изцяло на плажа!
2
6
 
5
 
! Отговори
няма нищо... преди 9 години
... лошо Държавата да национализира парцелите. Частната собственост не бива да е самоцел и е второстепенна, когато става дума за природни обекти.
1
4
 
16
 
! Отговори
Така се ... преди 9 години
... получава, когато Борисов разсипа тотално държавата през 3.5 годишното си еднолично "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009-март 2013 година. ГЕРП отново бяха хванати в крачка при поредния корупционен проект.