Лили Павлова избута Москов от №1 в кабинета

Борисов най-харесван от лидерите, Бареков и Местан - на дъното
Обновена: 20 апр 2015 14:12 | 20 апр 2015 12:21,
151
Лили Павлова избута Москов от №1 в кабинета
Снимка: архив Булфото

Строителният министър Лиляна Павлова, а не шефа на здравеопазването Петър Москов, вече е №1 в кабинета. Това сочат резултатите от последното проучване на "Алфа Рисърч". То е правено между 7 и 15 април 2015 година сред 1020 пълнолетни граждани. Начело на класацията на рейтингите в кабинета и на партийните лидери излиза отново премиера Бойко Борисов.

Най-голям ръст в доверието на рейтинга сред министрите бележи Павлова. Доверието в нея се е повишило от 21,4% на 26,3%. Недоверието е 3,9 на сто. Личният й рейтинг е 22%.

Скок в одобрението бележи и здравният министър Петър Москов, но въпреки това той отстъпва с няколко пункта първенството сред министрите на Павлова. Ако преди месец двамата са били на изравнени позиции според "Алфа Рисърч", а през февруари Москов е бил първенец според "Галъп", то сега дамата взема преднина.

Здравният министър качва одобрението си с три процента и то вече е 24,3 на сто. Неодобрението към него е малко над 10% и личен рейтинг 13,8 на сто.

Трети в класацията е вицепремиерът Томислав Дончев, който губи подкрепа, но одобрението му остава високо. Рейтингът му е 12,2. Четвърти е социалният министър Ивайло Калфин с 10,6% рейтинг и ръст в доверието с около 4%.

Последен в класацията е министърът на образованието Тодор Танев, който има отрицателен рейтинг минус 15,3%. Доверието в него е едва 1,8 на сто, а недоверието – 17,1%. Втори отзад напред е финансовият министър Владислав Горанов с рейтинг минус 12,9%. Той има едва 3,8% одобрение и 16,7 на сто неодобрение.

Божидар Лукарски е трети в срамната класация на ниските рейтинги с минус 12,6 на сто. На него му вярват 3,7 на сто, а 16,3 на сто не харесват работата му.

Извън класацията на министрите премиерът Бойко Борисов е с най-висок рейтинг. Личният рейтинг на министър-председателят е 33,4 на сто. Според анализа на "Алфа Рисърч" той се покачва леко. С най-висок рейтинг от българските политици традиционно остава еврокомисарят Кристалина Георгиева с доверие от над 44%.

С личния си рейтинг Борисов е начело и на класацията на партийните лидери. Втори остава лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов. Въпреки че запазва позициите си след Борисов, социолозите отчитат спад в доверието към него от – 23% през март на 20 през февруари.

На трето и четвърто място са патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Първият бележи ръст в доверието от 11% на 15%, а вторият – от 13% на 16%.

Радан Кънев остава пети с рейтинг от 14,8%, следван от Меглена Кунева с 14,3% , Михаил Миков – 13,4%, Волен Сидеров – 9,4%, Божидар Лукарски – 9,1%. На дъното са Николай Бареков с 3,9 на сто рейтинг и Лютви Местан – с 6,3 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
20
 
! Отговори
нарцис преди 9 години
Това е изкуствен рейтинг,вижте какво качество е ново изградената магистрала Тракия,тази жена е за бесене за това че е допуснала в експлоатация такава смъртоносна пътна отсечка, а не да и за дига рейтинга и то по изкуствен начин !Това е гавра с хората водачи на МПС та!!!!!!
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялото ми семейство,както и близки гласувахме за Б.Но това никога повече няма да се повтори.Как го качва този рейтинг,като губи електорат?Тези които никога не са гласували за него-никога няма да гласуват,губи привърженици,а вдига рейтинг.Чудно.Нещо май има под шлифера.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е на дъното защото анкетирате хората от София.Елате в Кърджали,Разград,Силистра,Шумен,Руен,Дулово,Родопите
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Личният рейтинг на министър-председателят е 33,4 на сто. Според анализа на "Алфа Рисърч" той се покачва леко."Покачва се и клони към плюс безкрайност...
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-старите, да виждате разлика с времето на партията майка и Първият виден и държавен ръководител др.Тодор Живков и сегашният бащица на българите др. Бойко Борисов??? Каква прилика с тъпотата на онова измислено време и сегашната разруха причинена от ГЕРБ и бившите *** - ръководители й. Смешници на квадрат.
36
1
 
19
 
! Отговори
0 преди 9 години
КОЛКОТО ПО ГИ НЕНАВИЖДАТ ТОЛКОВА ПО-ВИСОК РЕЙТИНГ ИМАТ, КАК СТАВА ТОВА ГОСПОДА СТАТИСТИ? КЪДЕ Е ИСТИНАТА.......
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алфа Рисърч, сложете експериментално анкета и на сайта си да видим какви ще бъдат резултатите!
34
1
 
3
 
! Отговори
ахмед до 60 преди 9 години
за жените така не се говори бъди кавалер е за класацията малко е преувеличено,но какво да се прави дават път вече на старите мадами
33
1
 
14
 
! Отговори
да да преди 9 години
Ако сте забелязали в България много обичаме статистиките.
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикваров пак е развързал кесийката за да пишат дитирамби, че е най-харесвания управник. Съгласин съм, че е харекван. Да проверим, искате ли? Нека походи по Царя от Банката до ЦДНА без охрана да видим колко е обичан и смел. Без тези двадесетина охранители. Ще смее ли? Той отдавна живее с параноята си която му е променила психиката така, че си е заживял във въображаемият си свят далече от трудностите на хората които той не разбира и не усеща.
31
2
 
26
 
! Отговори
1 преди 9 години
Само позата на пикаеща крава,я класира на първо място,то бива простотия,ама чак толкова не бива.
30
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и Орешарски взе 5 млрд но нищо не направи.
29
0
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 9 години
Нито един можещ а тия от УЖ патриотите аве на дъното още дълги години освен ако патриотите не решат да я погребат
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая да не са я надували с масур бе ?
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво му гледат толкова на тоя трап и се чудят, въпрос колко човека са нужни за да се копне с лопата ако туй е номер 1 то аз съм космонавт.
26
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най- работния министър който България в близката си история помни - Лили Павлова.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това просто не е вярно.
24
1
 
9
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
какво е лошото на жената ще отслабне така ако работи,само че ще почернее още повече могат да си помислят че от Столипиново
23
1
 
18
 
! Отговори
ХАХАХА.... преди 9 години
ТАКА ЛИ ВИ КАЗАХА ДА НАПИШЕТЕ ??????????? В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е КУПЕНО И НАГЛАСЕНО И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТЛЕПИМ ОТ ДЪНОТО
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътищата - трагедия,дюните - трагедия,плажовете - трагедия,прескъпите ремонти -трагедия,санирането - трагедия,ЗУТ-трагедия! Но Лилето си е отличник! А ние исински ***!