Лили Павлова избута Москов от №1 в кабинета

Борисов най-харесван от лидерите, Бареков и Местан - на дъното
Обновена: 20 апр 2015 14:12 | 20 апр 2015 12:21,
151
Лили Павлова избута Москов от №1 в кабинета
Снимка: архив Булфото

Строителният министър Лиляна Павлова, а не шефа на здравеопазването Петър Москов, вече е №1 в кабинета. Това сочат резултатите от последното проучване на "Алфа Рисърч". То е правено между 7 и 15 април 2015 година сред 1020 пълнолетни граждани. Начело на класацията на рейтингите в кабинета и на партийните лидери излиза отново премиера Бойко Борисов.

Най-голям ръст в доверието на рейтинга сред министрите бележи Павлова. Доверието в нея се е повишило от 21,4% на 26,3%. Недоверието е 3,9 на сто. Личният й рейтинг е 22%.

Скок в одобрението бележи и здравният министър Петър Москов, но въпреки това той отстъпва с няколко пункта първенството сред министрите на Павлова. Ако преди месец двамата са били на изравнени позиции според "Алфа Рисърч", а през февруари Москов е бил първенец според "Галъп", то сега дамата взема преднина.

Здравният министър качва одобрението си с три процента и то вече е 24,3 на сто. Неодобрението към него е малко над 10% и личен рейтинг 13,8 на сто.

Трети в класацията е вицепремиерът Томислав Дончев, който губи подкрепа, но одобрението му остава високо. Рейтингът му е 12,2. Четвърти е социалният министър Ивайло Калфин с 10,6% рейтинг и ръст в доверието с около 4%.

Последен в класацията е министърът на образованието Тодор Танев, който има отрицателен рейтинг минус 15,3%. Доверието в него е едва 1,8 на сто, а недоверието – 17,1%. Втори отзад напред е финансовият министър Владислав Горанов с рейтинг минус 12,9%. Той има едва 3,8% одобрение и 16,7 на сто неодобрение.

Божидар Лукарски е трети в срамната класация на ниските рейтинги с минус 12,6 на сто. На него му вярват 3,7 на сто, а 16,3 на сто не харесват работата му.

Извън класацията на министрите премиерът Бойко Борисов е с най-висок рейтинг. Личният рейтинг на министър-председателят е 33,4 на сто. Според анализа на "Алфа Рисърч" той се покачва леко. С най-висок рейтинг от българските политици традиционно остава еврокомисарят Кристалина Георгиева с доверие от над 44%.

С личния си рейтинг Борисов е начело и на класацията на партийните лидери. Втори остава лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов. Въпреки че запазва позициите си след Борисов, социолозите отчитат спад в доверието към него от – 23% през март на 20 през февруари.

На трето и четвърто място са патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Първият бележи ръст в доверието от 11% на 15%, а вторият – от 13% на 16%.

Радан Кънев остава пети с рейтинг от 14,8%, следван от Меглена Кунева с 14,3% , Михаил Миков – 13,4%, Волен Сидеров – 9,4%, Божидар Лукарски – 9,1%. На дъното са Николай Бареков с 3,9 на сто рейтинг и Лютви Местан – с 6,3 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
защото преди 9 години
Аз могаАко мислиш "сразен съм", сразен си.Ако мислиш " не смея", не смееш.Ако казваш "бих искал", но си мислиш "не мога",просто няма как да успееш.
80
1
 
1
 
! Отговори
съвсем справедливо преди 9 години
В бедстващите райони министър Павлова беше неотлъчно.Слава Богу ,че хората започната да виждат и доброто,защото ако има нещо погубващо е тоталния песимизъм и отричането на всичко качествено!
79
1
 
3
 
! Отговори
клоуни преди 9 години
жал за народа.загиваме,изчезваме
78
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
prili4a mi na klasacia v detka gradina , Ujas!
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо по въпроса за ЛУСТРАЦИЯТА ще споменете ли, другари "антикомунисти" и "антитоталитаристи", или това вече окончателно го заметохте под мекото килимче на властта?Въпросът ми е към "реформаторите", щото останалите сътрапезници им знаем биографиите какви "мастити" антитоталитаристи са...
76
2
 
0
 
! Отговори
да му е преди 9 години
честит рейтинга -догодина им искай 32 милиарда нов дълг -това заслужава този народ
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
де е расло , де е пасло туй моме ,бе
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може това момиче, което не е отгледало и едно дете, което все гледа сърдито, сякаш целият свят и е крив да има най-висок рейтинг в кабинета. Според мен, тези агенции пишат това, за което им плаща Бойко Борисов. Те и него слагат все на първо място. Пропаднала държава. Това е изводът от всички тези социологически данни.
73
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е да се развяваш , да копнеш нещо , да те снимат , да си дадеш оценка и народеца да те гледа колко " работиш". И даже да си на първо място , сред ненормалният кабинет !
72
4
 
14
 
! Отговори
луд за връзване преди 9 години
И все пак аз обичам Родината си...въпреки всички тях,които са в правителството и по снимки разни и безобразни...часовникът тиктака,господа съдебни заседатели !
71
2
 
24
 
! Отговори
Осмият преди 9 години
такива нагласени снимки могат да минат само пред Димитровския Комунистически Младежки Комсомол...докато не видя Лилито Попова хванала здраво клона на магнолиевия храст на Бай Бок...не бих повярвал занищо на света ...хахахахаххааааааааааааааааааааааааааааа
70
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Москов добре ли е?
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е важно каква вършиш, важно е да се развяваш повече и да те виждат камерите на телевизиите, а оглупелият народ гласува - това е философията на Мутрьо и гербаджиите!
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одалиската е новото...лице на кабинета! Хаа хахаха
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропаднала държава
66
2
 
18
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 9 години
ТОЗИ РЕЗИНЛИК ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДОКАЗВА, ЧЕ НЕ СМЕ НАРОД, НЕ СМЕ НАРОД КУПЧИНА ОТ МЪРШИИ, ТЛЪСТИ ФУКНИ И ТЕХНИЯ ДЕБЕЛОВРАТ КОМАНДВАЩ !!!
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно рейтингът се мери по гръдна обиколка и тази на ханша.
64
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
състезание между алчни безродни гьонсуратино винаги втори след пинокио от банкя
63
4
 
22
 
! Отговори
AZI-TOZI преди 9 години
Само дълбочината на оная работа не си мериха.....***...
62
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"... Лиляна Павлова ... вече е 1 ..."----Е, да, Искрето Фидосова вече не участвува в конкурса ....:)