Задават се избори без битка: ГЕРБ без конкуренция

Манолова и Нинова са с повече доверие от Михаил Миков
21 апр 2015 16:45,
242
Задават се избори без битка: ГЕРБ без конкуренция
Снимка: архив Ройтерс

Избори без битка се задават през октомври, сочат резултатите от поредното социологическо проучване. Според изследването на "Екзакта Рисърч Груп" ГЕРБ се откъсва със значителна преднина пред останалите основни партии. Данните показват, че ако изборите са днес, ГЕРБ биха получили 25,1%, БСП – 12,2%, ДПС – 7,5%, РБ – 5,5%, ПФ – 5%, "Атака" – 3%, АБВ – 2,5%.

Проучването е правено между 1 и 9 април, 2015 г.

Още по темата

Че ГЕРБ има двойно повече подкрепа от втората в класацията БСП, обяви и друга социологическа агенция вчера - "Алфа Рисърч".

И двете агенции са категорични, че при нов вот сегашното статукво в парламента би се възпроизвело. Единствената разлика е, че партията на Николай Бареков не би излъчила депутати.

В същото време "Екзакта Рисърч Груп" обяви, че независимият депутат Велизар Енчев събира подкрепа от 15%. Преди по-малко от месец той създаде партията "Българска пролет", а интерес към нея проявяват привърженици на "Атака", БСП и АБВ, обявиха социолозите.

"Екзакта Рисърч Груп" е измерила и доверието сред отделните политици в БСП след конгреса им в началото на април. Столетницата бележи ръст с 1%. Без промяна пък остава доверието в в лидера Михаил Миков – 16%.

Рейтингът му е по-нисък от този на други политици в БСП като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Георги Кадиев и Янаки Стоилов, сочат данните.

Според изследването 37 на сто от българите посочват, че са оптимисти за бъдещето на страната, а 44% са оптимисти за собственото си бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
САМО АТАКА----БЬДЕЩЕТО НА БЬЛГАРИЯ НАРОДЕН СЬД ЗА УПРАВНИЦИТЕ ОТ 1989 ДО СЕГА
124
0
 
2
 
! Отговори
ак47 преди 8 години
Има само две партии-Атака и всички останали.Всички останали ги видяхме, затова избора се налага сам по себе си.
123
3
 
5
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
Хора, ако ви харесва запалянковщината във форума - продължавайте!Превъзходството на ГЕРБ е факт с 10 годишна продължителност. Признаването на изборните резултати от всички партии е гаранция за редовноста на всички проведени досега избори.Нещо повече - ГЕРБ е Партията, която инициира наесен Референдум за задължително гласуване, с което да се преодолее силата на корпоративния и купения вот. Само с клетви и заклинания не става! Излезте на избори и кажете какво искате! Форума не е представителен!
122
1
 
3
 
! Отговори
БРАВОС преди 8 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОБЕДИ КОМУНИСТИТЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ,САМО ЧЕ ТЕ НА ТЕЙ НЕ ИМ ПУКА ПОНЕЖЕ СА ТЪЪЪПКАНИ С МАНГИЗИ,ДАЛИ ШЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЛИ НЕ НА КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП ИМ Е ВСЕ ТАЯ.ВИЖТЕ ИМ НАГЛИТЕ ВИЗИОНОМИИ.
121
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ХОРА, ЗАЩО СЕ ВРЪЗВАТЕ ОЩЕ НА НИЯ ПРОУЧВАНИЯ, ТЕ СА ПЛАТЕНИ И ИМАТ ЗА ЦЕЛ ЕДИНСТЕВЕНО ДА МАНУПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ. ГЕРБ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ 25% - ДА ИМТ-НЯМАТ 10 В МОМЕНТА.
120
6
 
5
 
! Отговори
друг гражданин преди 8 години
Не лъжете хората, АТАКА набира скорост, а ГЕРБ вече са пътници!
119
6
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
дрън дрън лъжи власт кражби единствената опозиция АТАКА
118
6
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
45 години имахме избори без конкуренция. И видяхме до къде я докарахме.Трябва ли да се връщаме към тошовото време, само защото шутът от Правец е ментор, патрон и кумир за Рапона?
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои от тайните на семейство Клинтън около и в "Оралния кабинет" на Белия дом в САЩ: през гугъла: Секретные материалы. Месть первой леди (2015)
116
6
 
8
 
! Отговори
иван преди 8 години
не знам колко % имат мутрафоните на Герб но в нашата община всички сме обединени срещу некадърното управление на нашата си местна тиква и съм сигурен че ще го пометем още на първи тур ако ще Екзакта да им дава и 102%.Ако БСП бяха само споменали че искат да гепат не 16 млрд. а 5 Борко и бандата му щяха да са в постоянен транс край парламента и щяха да напуснат плажовете на които отдъхваха докато парламента работеше без тях.Но на тиквата медиите позволяват всичко защото и за тях има за папкане!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите правят изборите и не е важно колко и как гласуват, а кой брой гласовете и кой му е платил за това. ДПС отдавна да са първа партия, само обществените нагласи ги спират! Нищо, че от създаването си е противоконституционна. Те и конституцията ще променят, и турския полека ще го въведат като официален. Паси в ефир нали нали каза, че нямало лошо да се агитира на турски, значи големият брат е "за". Започват с Македония, оставаме в обръч, после сме ние. Пълзяща ислямизация на Европа.
114
4
 
7
 
! Отговори
Клоун от нс преди 8 години
Жал за държавата умираща!
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой кой е в българската политика? И в частност " Кой в същност е ГЕРБ-еро и "българо-водещия" не само "яйцекрадлив" генерал-лейтенант,който и за пожарникар не става?През гугъла: Незваный гость хуже, а не явившийся в собственной луже!
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче според добре осведомени източници на Боко вече му стягат багажа и ни готвят нов сценарий. Ще поживеем, ще видим
111
3
 
14
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 8 години
Когато един народ е без водачи и фигури и мършата може да го управлява...
110
2
 
12
 
! Отговори
до 165 преди 8 години
Е какво като гласуваш за ПФ. Нали ги видя какви продажни *** излязоха. Продадоха се на Боко мутрата, на Корман и Касим!!! Симеонов и Каракачанов влязоха в парламента за да лапат. Зае*аха всичките си предизборни обещания, измамиха избирателите си подменяйки вота им.
109
2
 
10
 
! Отговори
Е има си хас преди 8 години
само *** все още не са вдянали, че всички тези соц.агенцийки получават субсидии от американските НПОта и стъкмяват "прогнози" угодни на американското посолство.
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след 10 години като тук останат само старци, заблудени олигарси, държавни служители и политици какво ще правите? как ще съществувате? а, герб? защото например аз се подготвям да се изнеса и няма никога да се върна честно казано, нагледах се на простотии, не мисля повече да си губя времето тук, нещата са обречени, убеден съм, че мн други млади, които все още са тук като мен, ще постъпят по същият начин, от кой ще крадете тогава, как ще си правите "бизнес"?
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според изследването 37 на сто от българите посочват, че са оптимисти за бъдещето на страната, а 44% са оптимисти за собственото си бъдеще.КОЙ ВЯРВА НА ТИЯ ГЛУПОСТИ ? ДРУГИЯ ПЪТ НАПРАВО ПИШЕТЕ ЧЕ 98 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ ЖИВЕЯТ В РАЯ, ЧЕ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ Е 100 % И ЧЕ ТИЯ ДЕТО СА В ПАРЛАМЕНТА СЕГА, ЗАВИНАГИ ЩЕ ОСТАНАТ ТАМ, РАЗБИРА СЕ ЗАЩОТО НАРОДА ТАКА ИСКА !?ДА СЕ МАНИПУЛИРА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ С ЦЕЛ ДА СЕ ОБСЛУЖВА ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ИЗМАМА, ОБСЛУЖВАЩА ГРАБЕЖ !!!!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Геновева ДживджановаА Бойко не беше ли също комунист? Дори напусна МВР, за да не напусне БКП! Всички са клонинги на столетницата и ни го нахакват дружно вече 25г.Хайде трийте сега!!!Явно за това ви плащат.