Концерт на мюфтийството в парламента ядоса ПФ

Турция провокира ЕС, упрекна Валери Симеонов
Обновена: 22 апр 2015 12:14 | 22 апр 2015 12:11, Камелия Цветанова
28
Концерт на мюфтийството в парламента ядоса ПФ
Валери Симеонов. Снимка: Булфото

Концерт в зала "Света София“ в сградата на парламента на Народното събрание пл. “Батенберг” 1, организиран от Главното мюфтийство, ядоса депутатите от ПФ.

Заради случаят те се заканиха, че ще искат промени в Правилника за дейността на парламента, с които да се забрани възможността залата да бъде наемана за религиозни прояви.

След като патриотите са постави въпроса как така в залата се провежда концерт в чест на пророка Мохамед, от администрацията на парламента са им отговорили, че всеки може да наеме "Света София“, ако плати 1600 лева за цял ден или 900 лева за половин.

"Това е провокация на Турция към ЕС, че контролира българското мюфтийство“, възмути се съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, а съпартиецът му Искрен Веселинов добави, че НС не може да е обект на религиозни актове, на което и да е вероизповедание.

Концертът се е състоял на 18 април. В него е взела участие и официална делегация от Турция, като зам.-министърът на отбраната Охран Исмаилов е придружил около 40 души, които са участвали в това мероприятие, обясни Симеонов.

На първия ред са били наредени представители на ДПС, Народна партия Свобода и достойнство и мюфтии, а до посланика седяха Лютви Местан и Корман Исмаилов, продължи той.

За него е недопустимо, че медиите не са били информирани за концерта, но пък е имал за медийни партньори БНТ, БНР и БТА.

Според зам.-председателя на ПФ Валентин Касабов всичко това сее случило под диктовката на ДПС.

Симеонов пък припомни, че ислямът е само едно от общо 130-те официално признати вероизповедания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи бях потресена от излъченото в " Паралакс" . Това не е ли продажно правителство и държава, която заради парите от този нещастен наем за залата в Парламента ни продаде на Турция. Този секретар на Народното събрание е за линч! Имам предложение:сега в навечерието на 6-ти Май да наема залата , като обявявам, че ще докарам цяло стадо с овци и кочове да заблеят в чест на празника и да покажат символично, какво и кой населява тази държава и нейните управляващи!!! ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО ЩЕ Е ПО-СТОЙНОСТНО ОТ ТОВА, КОЕТО НИ ПОДНЕСОХА ДЕРВИШИТЕ!!
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Дасикане Ром горе на снимката цели Етническа война в мирно време
14
0
 
6
 
! Отговори
Коста преди 8 години
Прави са от мюфтийството, свирят им на парламента и на парламентистите да се сетят, кой юрка парада де факто. Който пее зло не мисли, подсетиха ги - признаване на арменския геноцид - НЕ, агитация на майчин език - ДА, прецакване на българските тираджии-ДА, поощряване на турските тираджии - ДА. Аферим на концертмайсторите и да не забравим и родните ни ***.
13
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 8 години
ДПС определено "помага" за повишаването на рейтинга на НС. Сега на принципа за реципрочност колегите от турция да съдействат на БПЦ да организира концерт в турския парламент. Ако БПЦ не може да го финансира, дарения за финансирането му ще се намерят със сигурност.
12
2
 
10
 
! Отговори
кроманьонец преди 8 години
едно време плюехте атака сега ПФ. изхитрихте се вие турците. почнахте на кирилица да пишете за да ви се вържат хората. но всеки защитаващ исляма и същевременно плюещ православието сам се издава какъв е. потенциален терорист!
11
7
 
6
 
! Отговори
Безименен преди 8 години
Виж ако свириха руснаци щеше да получи ерекция!
10
14
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Когато си ***, когато си ксенофоб, когато си с две гънки в мозъка единственото което можеш да правиш е да измисляш ограничения. Няма как да се сетиш ти да създадеш нещо градивно. Като ти е проблем концерта запретни ръкави и направи ти "български-православен", само че те мързи и не го можеш.
9
13
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Много комплекси, много нещо! Защо ако свирят англичани, французи, немци и т.н. не е проблем, а като свирят турци е скандал?!?!?!-----------Защото българите след 45 години руско робство станаха ксенофоби!
8
11
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Поговорката "Не е важна на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" е измислено заради *** като този на снимката. Значи не е проблем, че никой от Православната ни църква не се е сетил да направи някакъв концерт, а това, че Мюфтийството е направило. Като си *** и мързелив българин, трябвали цялата държава да те чака на теб да ти щукне нещо за да го направи!!!!
7
6
 
1
 
! Отговори
отговор на въпроса преди 8 години
Никой не иска до отговори на въпроса: Кои са Дасикане Рома-християни в България и от къде са дошли в България?
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паричен фонд бере дини от БОСТАН-а и се коалира с Касим Дал, а сега реве.Защо?!
5
5
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 8 години
Ми че то това Народно събрание ли е ,това си е чиста проба един"турлю гювеч", в който някой като тоя предател избиват комплекси за малоценност.Като е много ербап защо не забрани новините на турски по БНТ,или пък турските филми.То бива "патриотизъм" бива ,ама не с "душата на народа".
4
4
 
8
 
! Отговори
akud преди 8 години
само дпс те ограбват данъците на Българите
3
28
 
8
 
! Отговори
интересно преди 8 години
Много комплекси, много нещо! Защо ако свирят англичани, французи, немци и т.н. не е проблем, а като свирят турци е скандал?!?!?!
2
27
 
9
 
! Отговори
художника преди 8 години
Тука вече се преекспонират нещата. Какво лошо има в някакъв концерт, бил той и на турски? Що бъркате културата с политиката?Да сезираме Валери Симеонов и за Турските сериали по телевизията. Да направи и там промени.Против съм за агитацията на Турски език, но тук вече прекаляват.
1
24
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Да не се окаже Патриотичен фронт бъдещ коалиционен партньор на ДПС? И Атака проведе кампания против ДПС, но видяхте всички какво се случи и как Волен стана златен пръст на коалицията БСП и ДПС, която издържа една година.