Облекчението на визите за Канада било логично

Имиджът на страната се подобрява, отбеляза Митов
23 апр 2015 15:27,
19
Облекчението на визите за Канада било логично
Снимка: архив Булфото

Облекченият визов режим за български граждани, който правителството на Канада ще въведе от 2016 г., е логично следствие на подобрения имидж на България в международната политика и свидетелство за качеството и професионализма на българските дипломати.

Това е заявил министърът на външните работи Даниел Митов по повод обявеното вчера решение на канадското правителство от 15 март 2016 г. българските граждани, които през последните 10 години са имали виза от Канада или неимигрантска виза за САЩ, да бъдат освободени от кандидатстване за разрешение за пътуване до Канада. За тях ще е необходима само регистрация по Електронната система за разрешение за пътуване (eTA) на Канада, съобщиха от МВнР.

Още по темата

Постигнатият успех е резултат от последователните усилия на българското правителство в изпълнение на една от целите, заложени в управленската ни програма - изграждане на устойчив двустранен политически диалог с Канада и достигане на решение за визовия въпрос за българските граждани, е посочил Митов.

Решението на канадското правителство е закономерен акт, който потвърждава увереността ми, че българските граждани заслужават справедливо визово отношение и административно обслужване, е казал още министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: канадаМитоввизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИТОВ МИТОВ ЩО НЕ СИ ОДИШ НА СЕЛО ДА СИ ПАСЕШ ГОВЕДАТА? ХОРАТА АКО ЧАКАХА НА ВАС ДА ЗАМИНАТ ЗА КАНАДА ИЗОБЩО НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ЗАМИНЕ. ОЩЕ 92 ГОДИНА НАД 10 000 ЧОВЕКА ЗАМИНАХА ЗА КАНАДА ПРЕЗ КУБА. ОТ ТОГАВА ДОСЕГА СА ЗАМИНАЛИ ОЩЕ ТРИ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Язък, мислех утре да отида до Канада, да ама НЕ! И като не съм бил там ще ми дадат ли виза? Я да си остана дома.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който има желание,винаги ще намери начин да иде !!!И без Вашите "усИлия". ....половината от трудоспособното население на БГ е там !!!А,този на снимката,сигурно изобщо го е нямало ,когато масово се заминаваше за там !!!Егати трагикомедията !!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквахме въобще да отпаднат, не да се смекчат... :(((
9
0
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Облекченият визов режим за български граждани, който правителството на Канада ще въведе от 2016 г., е логично следствие на подобрения имидж на България в международната политика и свидетелство за качеството и професионализма на българските дипломати. - ТОВА МЕ РАЗБИ... :))))
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9Ние сме горди от "успеха", защото по-големи членове в ЕС от нас няма;)
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое му е нормалното бе *** ..Ако беше така нямаше да има визи за щатите , защо никой не повдига този въпрос , уж има споразумение между САЩ и ЕС за взаимно свободно предвижване , ама не съвсем .Само ние , румънците сме прецакани .Но никой няма топки да повдигне въпроса , ние пълноправен член на ЕС ли сме и след като САЩ искат визи за нас , защо не се въведе реципрочност и американците да ползват визи за ЕС
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРОДА НЯМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ ТА ЩЕ НАМЕРЯТ ПАРИ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО КАНАДА ЛИ? ТОВА ОБЛЕКЧЕНИЕ НЕ Е ЗА НАРОДА. ОБЛЕКЧЕНИЕТО Е ЗА БАНДИТИТЕ И МУТРИТЕ. САМО СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ КАНАДЦИТЕ ЩЕ ИЗПИЩЯТ ЧЕ СА ИМ ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ ОТ БАНКОМАТИТЕ.
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли е цената за ГМО-то в TTIP ?!
3
2
 
18
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Този човек рaботи кaто вол вижте колко рaботa свърши зa товa крaтко време !!! СAМО ДЕТО НЕ РAБОТИ В ПОЛЗA НA БЪЛГAРИЯ НО ИНAЧЕ ПРОФЕСИНAЛНA РAБОТA !!!
2
3
 
23
 
! Отговори
Неви преди 8 години
Поредното замазване на очи!!!Нищо няма съществено да произлезе от това,който си е имал виза за Канада,значи е преценен вече като надежден и това "облекчение" така или иначе не го касае,а хората,които тепърва искат да отидат пак ще духат супата!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще си говорим за качество и професионализъм на българските дипломати, когато визите налагани ни от САЩ и Канада изчезнат. Това, че малко са отпуснали синджира, не е повод за хвалби.