Скандал в НС заради арменския геноцид

Депутатите от ДПС демонстративно напуснаха залата
178
Скандал в НС заради арменския геноцид
Снимка: Архив БТА

Със скандал заради арменския геноцид започна и днешният работен ден на депутатите.

От ПФ поискаха да се почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите на геноцида в Османската империя, защото днес целият свят отбелязва 100 години от тази трагедия.

В отговор на призива депутатите от БСП, АБВ, РБ, ПФ, "Атака", както и някой от ГЕРБ, станаха на крака, докато председателят на парламента Цецка Цачева обясняваше, че това няма как да стане според правилника на работата на Народното събрание.

Депутатите от ДПС пък демонстративно напуснаха пленарна зала.

"Усещате ли колко сме смехотворни и несъстоятелни, когато чуваме, че има някакво си правилниче, което не позволява да почетем паметта на жертвите, когато цял свят го прави", обърна се към депутатите зам.- шефът на ПФ Валентин Касабов.

След това пък депутатите отново разместиха точките в дневния си ред за днес. Вчера отново го подмениха и решиха, че първо ще приемат два закона, а чак след това ще обсъдят предложението за решение на "Атака" за признаването на арменския геноцид. Това на практика означаваше, че въобще нямаше да се стигне до въпроса, защото в петък традиционно има парламентарен контрол от 11 ч.

Изненадващо от ГЕРБ подкрепиха искането на ПФ решението на "Атака" да бъде обсъдено първо и с техните гласове то беше прието.

Може би този път се вслушаха в думите на Десислав Чуколов от "Атака", който ги призова да не мълчат в днешния ден и да не си мислят за американската реалити звезда от арменски произход Ким Кардашиян, а за останалите хора, когато вземат решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
7
 
! Отговори
радикал преди 8 години
добре са напуснали нс *** дано се не връщат никога назрява нов възродителен ритник
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно така - геноцидът е извършен от османците, сбирщина от мюсюлмански главорези без национална идентичност. именно затова внуците на същите тези племена, живеещи в България днес, хора без национална идентичност, толкова се страхуват от темата и злорадстват. защото после ще им се наложи да обясняват присъствието си по нашите земи, а всички знаем какви изверги са дошли на нашия полуостров. и докато един съвременен турчин може и да няма общо с кланетата, ние знаем нашите чии внуци са!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в днешния ден и да не си мислят за американската реалити звезда от арменски произход Ким Кардашиян, а iskam v zadniyai dvor ,togava moje da vidim za tozi genocid
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парламента днес има шанс да поправи една историческа несправедливост и да признае арменския геноцид. Имате пълната ми подкрепа, така че действайте и изобщо не обръщайте внимание на ДПС, те не са българска а турска националистическа партия, така че мнението им е без значение.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TURCITE SA KLALI NARED! VAPROSA E: DALI SEGA BIXA KLALI AKO IMAT TAZI VAZMOGNOST? AKO DA, TURCITE TRQBVA DA BADAT IZBITI !
42
9
 
3
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
БЪЛГАРИЯ И ДПС НАД ВСИЧКО!
41
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Партия ДПС е проводник на руските шовинистични интереси на Балканите!Агент Триш О Конър!ЦРУ!!!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние не сме държава и каквото се разбира под това понятие. БСП, бивша БКП, създала ДПС за балансьор за да краде и лъже. Дали на ДПС да създават обръчи от фирми за да не пречат на краденето но те толкова се ояли, че изритали БСП. Нагъзили се на Турция, и от там идват парички, и оставили електорота си в Средновековието. На фона на тези 2 партии се появил ГЕРБ, пълен с БКПци но от най-простите, излъгали народа за пореден път начело с един пълен параноик с коефициент равен на нула. А Бъдеще, забрави!
39
1
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
Разбирасе че двете турски партии ГЕРБ и ДПС няма да почетат жертвите на арменския геноцид, все пак е хубаво да се види че в ГЕРБ има тук-там по някой българин, но уви това е крайно недостатъчно.Поклон пред жертвите на геноцида!
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бяхме отвърнали със същото, особено на българския геноцид в Тракия през 1913 г., сега нямаше да има никакво ДПС! Помнете това и не забравяйте, че в България днес живеят хора, които се смятат за турци, защото ние позволихме това!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските агенти като ястребката се включиха и започнаха да наричат черното-бяло. ЕП е признал арменския геноцид, Германия днес го призна, момче, думите ти вече нямат стойност. Ти оправдаваш избиването на един милион души, ето каква *** си.
36
0
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
ГЕРБ и Цачева пак се оляха в интимничене с ДПС!Стига бре , срам нямате ли , цяла Европа осъди геноцида на османлийското правителство на Турция от началото на миналия век, ние ще се крием зад Правилника !Гербаджиите се оказаха продажна и подкупна!
35
10
 
2
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Преди османската армия да ги подгони арменците, арменски четници изтребват около 550 000 мюсюлмани, предимно кюрди. Общо 975 000 арменци са подложени на т.н. "принудително изселване". Голяма част от арменците са убити от организиралите се кюрдски чети. Не твърдя, че някои висши служители в османското управление донякъде не са си затворили очите за това, например Талат Паша, масон от 33 степен, тогавашен министър на вътрешните работи и главният архитект на "принудителното изселване".
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те сами са се изклали. Превъртели и се изпотрепали по между си. А турците са ги спасявали! Майките са избили децата, после синовете избили родителите си... Ей така е станала цялата работа!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 58ти вече глътна ли го или още ти тече мазно по устата
32
7
 
3
 
! Отговори
Hitler-18 преди 8 години
сбъркали че не са ги избили всичките , сега никой нямаше да ги помни даже
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато българите сме еднни ДПС няма шанс.
30
8
 
3
 
! Отговори
нaционaль преди 8 години
Много ги плюете ДПС, aмa aко не бяхa те нямaше дa се глaсувa зaемa от 16млрд и великия ГЕРБ и стaбилоносттa и морaлнтa подкрепa щяхa дa колaбирaт!Нaйс, a?Тaкa че кaквп ревете бе оли"""френи?Прaвят с вaс кaквото си поискaт!!
29
13
 
3
 
! Отговори
Компромис преди 8 години
Загинали са много арменци, но и 500 хил турци са загинали в конфликта. Да се почетат жертвите и от двете страни би било най-добро решение, да се гласуват два геноцида.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан е наглия тип. Доган беше по-голям хитряга -взимаше си заплатата, кюташе си, не се появявше, не ходеше на работа . кеф. А този наглее - майчин език език, геноцидс не признава, ралегия да учим, аааааа, разстрел за такива