Скандал в НС заради арменския геноцид

Депутатите от ДПС демонстративно напуснаха залата
178
Скандал в НС заради арменския геноцид
Снимка: Архив БТА

Със скандал заради арменския геноцид започна и днешният работен ден на депутатите.

От ПФ поискаха да се почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите на геноцида в Османската империя, защото днес целият свят отбелязва 100 години от тази трагедия.

В отговор на призива депутатите от БСП, АБВ, РБ, ПФ, "Атака", както и някой от ГЕРБ, станаха на крака, докато председателят на парламента Цецка Цачева обясняваше, че това няма как да стане според правилника на работата на Народното събрание.

Депутатите от ДПС пък демонстративно напуснаха пленарна зала.

"Усещате ли колко сме смехотворни и несъстоятелни, когато чуваме, че има някакво си правилниче, което не позволява да почетем паметта на жертвите, когато цял свят го прави", обърна се към депутатите зам.- шефът на ПФ Валентин Касабов.

След това пък депутатите отново разместиха точките в дневния си ред за днес. Вчера отново го подмениха и решиха, че първо ще приемат два закона, а чак след това ще обсъдят предложението за решение на "Атака" за признаването на арменския геноцид. Това на практика означаваше, че въобще нямаше да се стигне до въпроса, защото в петък традиционно има парламентарен контрол от 11 ч.

Изненадващо от ГЕРБ подкрепиха искането на ПФ решението на "Атака" да бъде обсъдено първо и с техните гласове то беше прието.

Може би този път се вслушаха в думите на Десислав Чуколов от "Атака", който ги призова да не мълчат в днешния ден и да не си мислят за американската реалити звезда от арменски произход Ким Кардашиян, а за останалите хора, когато вземат решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народното Събрание не Съди Възродителен Процес който беше само преди 25 години а тръгнали да се занимават с неща преди 100 години , това което се случва в Парламента е абсолютно непрофесионална компетентност
6
1
 
39
 
! Отговори
една българка преди 8 години
депутатите от ДПС най-добре да напуснат залата завинаги.След като не могат да отдадат почит на жертвите на турския геноцид ,а реват как ние трябва да им се извиняваме за смяната на имената,нямат място в политиката .това не е политическо държане ,все едно Ангела Меркел всяка година да се сърди на 09.05 когато се чества победата над фашизма .Така че фанатиците вън от парламента
5
0
 
11
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Кардашянката пак сте я вкарали в статията хаха :)
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ДПС е ясно, но защо не са станали всички на крака, не ми харесва това залитане.
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Депутатите от ДПС пък демонстративно напуснаха пленарна зала."ДПС не са ли българска партия в българския парламент,какво ги интересува Турция?
2
1
 
12
 
! Отговори
макето преди 8 години
имало ли е геноцид имало е целата пръва световна си е геноцид тогай що тия от ду *** се то це праят на ощипани в геополитически план искат да направят раздор за турски поток и да го нема ся ясно ли ви е що тоя арменски геноцид излиза на преден план
1
20
 
4
 
! Отговори
край преди 8 години
Какъв геноцид бе знаете ли какво беше лошо при възродителния процес. Това на арменците, това в Батак нищо не е. Братя турци пропускате да се проявите като цивилизовани люде.