Кабинетът заменя реалната политика със силно медийно присъствие!

Миков разкритикува правителството и за социалното осигуряване
25 апр 2015 13:12, Елка Василева
61
Кабинетът заменя реалната политика със силно медийно присъствие!
Михаил Миков. Снимка: архив, Булфото

Правителството продължава да заменя реалната политика, реалните политически действия, законодателството и управленските решения със силно медийно присъствие. Това каза председателят на БСП Михаил Миков в началото на днешния Национален съвет на партията.

В икономическата област правителството е реализирало прогнозата за бюджета, каза Миков. Той добави, че очевидно есента умишлено прогнозата за 2015 г. е била занижена, за да се обоснове орязването на социални плащания, намаляване на средствата за образование и за други социални сфери.

Председателят на БСП посочи, че в областта на социалното осигуряване правителството не е изпълнило поетия ангажимент до края на март да има ясно виждане за необходимите промени в социално-осигурителното законодателство.

Михаил Миков заяви, че предстои много работа и всички - Националният съвет, областните председатели и общинските ръководства имат своя ангажимент по отношение на политическата декларация на конгреса и по отношение на разясняване на резолюцията за участие в местните избори.

Депутатът от БСП Корнелия Нинова посочи пред журналисти, че процесът по издигане на кандидатури и номинации за предстоящите местни избори тепърва започва. На днешния Национален съвет ще бъдат обсъдени коалиционните партньори по места, каза Нинова. Тя добави, че се дава възможност на местните структури и на общинските съвети да преценяват на място кое е най-удачно за тях и да правят коалиции. В коалициите няма да участват крайнодесни и крайнонационалистически партии. Попитана за коментара на Георги Първанов и Ивайло Калфин, че АБВ и БСП могат да издигнат обща номинация за президент, Нинова заяви, че президентските  избори са далече.

Янаки Стоилов коментира същата тема, като заяви, че от АБВ са много подранили. "Да не би да са решили да се завръщат в БСП", добави Стоилов. Той посочи, че сега от БСП имат задачата да решат въпроса с местната власт, а до президентските избори могат да възникнат нови партии или някои да престанат да съществуват.

Атанас Мерджанов каза, че АБВ е възможен партньор само там, където се споделят леви политики и политиката се простира до подкрепа на кандидати и кметове, които са съобразили своята политика с левите стандарти, пише БТА.

Националният съвет на БСП обсъжда на закрито заседание как ще бъдат оценявани и издигани кандидатите за кметове и общински съветници на предстоящите местни избори. Социалистите ще коментират и възможните коалиционни партньори на “БСП – лява България” за вота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: БСПМихаил МиковАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 8 години
Социалната политика на държавата ни трябва да се финансира . Трябва да се подпомогнат гражданите на държавата . Да имат нормален начин на живот . Да има висок висок стандарт на живот в държавата . Целта е висок праг на живот .
24
0
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Bulgarskoto chovechestvo ne e uzrialo oshte za narzizma
23
0
 
1
 
! Отговори
belgiiskidomati преди 8 години
mediini ataki po 24h x 7 day s mediini magii...:-)
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен37Да бе,ей така ги раздаваха,а още по-лесно се влизаше в школата "Симеоново",та дори и пожарникарски профил,ако си природно ***
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До любопитенМоже би не знаеш или така са ти казали,***,но преди 89-та партиините книжки ги раздаваха заедно с паспортите,така че кой има или е имал партиина книжка няма никакво значение.По делата ще ги познаете.
20
2
 
4
 
! Отговори
Еврикааааа преди 8 години
1923-та година преврат наречен фашистки-Дамян Велчев и Кимон Георгиев 1934-та година преврат наречен фашистки-Дамян Велчев и Кимон Георгиев1944-та година преврат наречен социалистическа революция-Дамян Велчев и Кимон Георгиев
19
4
 
6
 
! Отговори
любопитен преди 8 години
Има ли един знаков ГЕРБер без партийна книжка?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво разбира тоя пияндурник от политика?
17
2
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Ние рова си го знаем мноого отдавна и се забавляваме.Психарите от милиционерската школа в Симеоново се учат как да манипулират масите под ръководството на *** от САЩ и ЕС.Просто се забавляваме и ги будалкаме ,че имат успехи в манипулацията.Пример:Ако някой куманяга ,мутра,агент от ДС или *** поиска виза за САЩ получава я без проблем,но ако си анти куманяга следва отказ.Нека посланника на САЩ поясни целта?
16
2
 
1
 
! Отговори
do 24 преди 8 години
A kakav e spored teb BB
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам и се надявам един ден да изринем всички партий, които са в парламента и никога повече да не ги видим. Независимо кой е бил на власт / все същото - глад, мизерея, дупки по улиците, корупция, нерви... Само крадат и не могат да се наситят. 90 години източиха банките, 2014 същото.Вместо да се делим на цветове, да вземем да ги махнем тези бандити вече. Без тях едва ли ще е по зле...
14
3
 
3
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Ние още помним медийните изяви на екс марионетката Орешко..то не бяха едни измъквания през задния вход, то не бяха едни "символични" протести, то не бяха едни леки предупреждения за спиране на фондове...
13
2
 
3
 
! Отговори
do 22 преди 8 години
A sega BB e marionetka na USA i EC.ne podkrepam BSP no politikata na segachnoto pravitelstvo ne samo ni obricha na glag-giznenia stsndart na naroda pada za smetka na upravlavachite i tehnite marioneki
12
6
 
1
 
! Отговори
Еврикааааа преди 8 години
до 18идеята е мнооого добра,поне в братска Турция *** от Кюрдите ги трепят турците без да се замислят.Минем ли към Турция и нещата ще се оправят за секунди.БСП-ДС ще бъде извън закона и ще ги трепят по улиците за кеф.
11
0
 
5
 
! Отговори
Ако преди 8 години
Политиката е обещано място за печелене на много пари за сметка на "избирателите"
10
1
 
4
 
! Отговори
дървено желязо преди 8 години
Кога да очакваме назначените капиталисти от БСП да поведат масите пролетариат срещу себе си?
9
2
 
5
 
! Отговори
ЛЕВИДЕСНИДС преди 8 години
В България всички партии са родени от една майка и работят съвместно със организираната престъпности и мафията. Затова е абсолютно безсмислено да се гласува докато не се разтури целия този бардак. Като измрат и последните отрочета на БКП, и ДС, чак тогава ще влязат по нормални хора в политиката. А дотогава само една дума - ОСТАВКА!
8
0
 
1
 
! Отговори
дървено желязо преди 8 години
марксистите обясняват обществените противоречия, които наричат класова борба. В марксисткия възглед за капиталистическия начин на производство класовата борба е конфликт между малцинство, притежаващо т.нар. средства за производство и наричано буржоазия, и голямото мнозинство от населението, което произвежда стоки и услуги и е наричано пролетариат. Според тази теория неизбежен резултат от тази борба би бил пролетарска революция.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре,другарю Миков,това ли е новата опорна точка?Реално се заговори за реформи в здравната и съдебната система,реално метрото стига вече до летището,реално пак отпуснаха парите по еврофондовете,реално ще се ремонтират пътища и магистрали непипани повече от 35 години...Все неща табу за вашата крадлива партия,която реално оставя винаги хиперинфлация,Виденови зими,фалити,протести,серГейчета бегълци,гьолове за милиарди в Белене,"приватизации"...Колкото по-скоро се разпаднете,толкова по-добре за БГ.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП и Герб са едно и също *** антибг продажници.