Готвим се и за бежанци, идващи по Средиземно море

Нямаме интерес от скрита информация за КТБ, твърди Бъчварова
26 апр 2015 14:53,
53
Готвим се и за бежанци, идващи по Средиземно море
Снимка: архив, Булфото

Европейският съюз е реагирал изключително бързо на трагедията с бежанците в Средиземно море. Това каза пред БНР вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Нашата позиция е, че европейските граници, особено южните, трябва да включват и границите, които охраняваме и ние, каза тя. Бъчварова посочи, че на последния Съвет на Европа, свикан заради беженците, сме заявили готовност да се включим в операция "Тритон" с няколко експерти. Търсят се и политически мерки, и политически решения за справяне с проблема с миграцията, каза тя.

На въпрос дали пресичането на трафика през Средиземно море ще насочи потока от мигранти през България, вицепремиерът отговори: "Готвим се за една такава опасност, изграждаме съоръжение, което да спира мигрантите физически“.

Бъчварова допълни, че основно усилията трябва да бъдат насочени към разкриването и неутрализирането на трафикантскте мрежи и в България усилено се работи в тази посока. Хуманният подход е в основата на всички предприети от Европейския съюз мерки, подчерта тя.

Попитана дали Турция дава някакъв сигнал по повод факта, че посланикът ни е повикан във външното министрество в Анкара след декларацията на Народното събрание от петък за изтребването на арменския народ преди 100 години, Румяна Бъчварова отговори: "Това е позицията на основните европейски държави. Наше право е да имаме собствена национална позиция“.

По съдебната реформа тя каза, че се надява до края на годината да са окончателно приети промените в Конституцията, в Закона за съдебната власт и в някои наказателни закони и така българското правосъдие да стане по-ефективно.

Тя подчерта, че никой от правителството няма интерес да укрива информация около фалита на КТБ.

На въпрос за промените в Закона за движение по пътищата вицепремиерът отговори, че се скоро ще се възобнови видеонаблюдението по пътищата.
 
Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Готвим се за бежанци идващи по Средиземно море... Отново ислямити, отново стремеж към ислямизация и подмяна на населението... И всичко това за наша сметка, за сметка на децата ни.
39
0
 
1
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
А защо не вземете да ограничите бежанската вълна и разходите, които правите за всеки бежанец, а вместо това да направите нещо за сигурността, намаляване престъпността и повишаване доходите на българите? Защото не бежанците плащат данъци, не на тях се внасят осигуровки. Това го правим ние...за да можете вие да получавате тлъстите си заплати
38
0
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
35лв детски надбавки за дете, чиито родители не надхвърлят 350лв месечен доход на човек от домакинството.1350лв месечно за "отглеждане" на чужди елементи- в повечето случаи ислямити, без значение от това какъв доход имат, дали са радикални ислямисти, дали са криминално проявени. Добре дошли в държавата на абсурдите.
37
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Отново чужденци, отново бежанци...Кога ще започнете да се грижите и за българите, а не само за бежанците? Станахме чужденци в собствената си държава
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това умопомрачително заключение в Лувъра ли те осени
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** господжа , какви ги дрънкаш ,те по това де средеземно море одят по гръцко , *** неде тъй , ела да ги видиж тия африканци по площадите спят и ги направиха и на туалетни , ти си нямаш представ за какво става въпрос ,*** що лъжите народа тука след 5ч следобед неизлизаш *** то ечудо на чудесат от болести и мрасотия , вземете само хриситияни и ако найстена има нужда , а ви тая убават земя я направихте на като вашите мутри
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A "velikiat"BB kaza v novimite che ogradata na granicata bila za da pazi ot givotni...ami ti kato si otvoren cho ne napravich necho za zachita na granicata ni
33
1
 
11
 
! Отговори
хуч преди 8 години
"Готвим се Средиземно море само". Или за Карибите. Много ви дреме за нас!
32
0
 
14
 
! Отговори
Лилит преди 8 години
А граничари, някакви, останаха ли ни или и по този въпрос ше чакаме на еврофондовете?
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"..идващи ПО Средиземно море". От Църквата твърдят, че само Христос е ходел ПО водата. Значи и други ходят ПО СРЕДИЗЕМНО МОРЕ! Абе, едно заглавие имате да напишете, но и това рядко ви се удава!
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Готвим се и за бежанци, идващи по Средиземно море"...........нали оправихте българите, сега мислете и за бежанците!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излаз на Средиземно море нямаме от 1918-та. Тая какво иска да каже, да не нападаме Гърция ?
28
3
 
19
 
! Отговори
Пауер преди 8 години
Заради такива като тая държавата е на никъде, ГЕРБ ни разказа играта, затова и има тегави случай с убити и инциденти в болницата.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тогава защо криете и замаскирвате истината с КТБ,,,
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзНещо като има само две позиции , грешната и МОЯТА ,сФанах ли правилно?
25
2
 
3
 
! Отговори
ййй преди 8 години
На някои хора им е добре тук. На други - не. Аз не съм човек.
24
1
 
14
 
! Отговори
ПМ преди 8 години
Че кой иска да дойде в България? Дори бежанците само минават.Ако тук е много хубаво, сигурно щяха да си идват нашите емигранти от чужбина.Ама няма такова нещо!
23
1
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
А от Каспийско море да очакваме ли бежанци, че като гледам на картата не е много далече, а и е доста размиренн район
22
1
 
4
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Помивайте се ..... и сте готови ...
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Imame li veche izlaz na Sredizemno more,che mai necho izpusnah.