БСП: Свършиха парите, пациенти чакат в листи

"Бъдете здрави, за да не се сблъскате с реформата на Москов"
27 апр 2015 17:03, Анисия Иванова
45
БСП: Свършиха парите, пациенти чакат в листи
Снимка: БСП-Варна

Заради наложените на болниците твърди лимити за финансиране, вече се формират листи на чакащи пациенти, каза днес във Варна зам.-председателят на парламентарната група по здравеопазване депутатът от БСП д-р Емил Райнов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той посочи, че хаосът в системата се увеличава, хората са принудени да пътуват, за да намерят болница, която не е свършила лимита си, за да получат лечение. Ще стане още по-лошо, ако бъдат приети промените в закона, които ще наложат и някои от здравноосигурените българи да си доплащат за медицинска помощ, каза Райнов.

"Миналата седмица стана известен скандалният начин, по който надзора на здравната каса е взел решението за определянето на  тези помесечни бюджети на болниците. Решението е взето с четири на три гласа, при изрично записано в Закона за здравното осигуряване, че решенията се взимат с минимум пет гласа. Затова в БСП обсъждаме да сезираме Върховния административен съд“, каза още Райнов.

Това, което се случва в момента в сферата на здравеопазването, може да бъде променено единствено с обществен натиск, заяви от своя страна варненският народният представител  от БСП Красимир Янков. Той допълни, че шумно прокламираният рейтинг на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов не кореспондира с решенията, които той взима.

Народните представители д-р Емил Райнов и Красимир Янков пожелаха на българските граждани да бъдат здрави, за да не им се налага сблъсък с "реформата" на здравния министър Москов.

"Проблемът с лимитите в онкологичната болница във Варна е чудовищен", заяви на срещата урологът д-р Десислав Тасков от Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков“ в града.

Той допълни, че лимитът за химиотерапията за април е бил изчерпан още на 16-и. 

Специалистът допълни, че от петък няма възможност да изписва дори обезболяващи медикаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
sw. преди 8 години
До До Веско 02БРАВО!!!!!!!!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов,кога ще провериш (е ефективно) по колко часа се работи в "частните" болнички?Или ти плащат да си затваряш очичките
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов ,кога ще смениш крадливия шеф на столичната Спешна помощ Гелев или няма да го пипнеш,защото е "детенце" на комунистикомунистиМай не ни интересува друго,а само далаверките ?
33
1
 
3
 
! Отговори
как ще са... преди 8 години
... свършили парите!? Взеха преди 1 месец 16 милиарда лева външен дълг.
32
2
 
7
 
! Отговори
qaz преди 8 години
Бъдете далеч от България, за да си нямате работа с престъпниците от БСП.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пребоядисани коминисти и роднини обиждат на комунисти, ще умра от смях !!!!Не са ви виновни за всичко комунистите, една мутра сте си избрали, и тя е на равно с тях !!
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са 16те млрд, че няма пари за нищо ???
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Посочете успяла комунистическа държава ... няма такава ;)Не ми казвайте за Китай, защото там фирмите са частни!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое съсипаха на енергетиката сегашните, а ?!Кажи бе, тролски фей ;)
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов е отскоро, я питайте комунистите от бсп, дпа и атака къде са парите!
26
6
 
7
 
! Отговори
:Z преди 8 години
съсипахте енергетиката сега и здравеопазването ли почвате бе некъдърници ?
25
9
 
8
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 години
плащам осигуровки по 190 лева на месец ,а ме третират наравно с тези осигурени по 16.80 на месец-та сега ще съм и в листи на чакащите-ОСТАВКА ЗА МОСКОВ
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 10 г парите за здравеопазване в бюджета бяха 300 милиона.Сега са ТРИ МИЛИАРДА.Десет пъти повече, а хората намаляха ,дакторите и другия медицински персонал също намаля.Е що тъй тогава-парите десет пъти повече ,пък пациентите и докторите са недоволни.Къде отивот тия милиарди бе Москов.Ами къде-в лекарствената мафия и частните клиники дето се нароиха със стотици.Те излапват милиардите.Какво се правите на луди и ни баламосвате с някакви си реформи.В Турция лекарствата са с пъти по-евтини от ту
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В същото време "демократът"-министър наказва лекари ,които насочват болни към "частни" клиники. Това се случва в самата столица по заповед на скандално известния несменяем шеф на спешна помощВ кой век живеете, г-н министър?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
многа са ни способни докторите - всека болница университетска, номер едно сме в европа по университетски болници! требе 10 милиарда за здравеопазване догодина, ама до септември, после ще актуализираме - кой е жив!
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БИЛО СТАНАЛО ПО-ЗЛЕ ....ХАЙДЕ СЕГА ДА ЧУЕМ ПРИ КОГО БЯХМЕ ДОБРЕ ? НИЕ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ СМЕ СИ ВСЕ В ЪГЪЛА ОТ 70 ГОДИНИ....ЕДНИ КРАДЦИ СЕ СМЕНЯТ С ДРУГИ КРАДЦИ И СЕ ОКАЗА ЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ И ВСЕ СА РОДОМ ОТ ПОЗИТАНО ! ПРЪСНАЛИ СА СЕ ПО ВСИЧКИ ПАРТИИ И ВСЕ ТЕ СА НА ТРАПЕЗАТА !
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много саботажи от тия ***, все едно са получили окръжно от коминтерна, както в славните години, току виж и запалиили некоя мандра, след като изяли и продали кашкавала!
19
5
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
До vesko02Пропуснах да отбележа че ГЕРБ също са другари,даже по рафинирани от тези
18
8
 
12
 
! Отговори
Соц преди 8 години
На мен лично ми писна от ГЕРБ, ама ней се
17
2
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
До До Веско 02Проблема да е така дължим на другари като тези