Паднаха глави в МВР заради обсадата на TV7

Зам.-шефът на СДВР Радослав Сотиров и началникът на Шесто РПУ си тръгват
Обновена: 29 апр 2015 20:34 | 29 апр 2015 20:06, Камелия Цветанова
191
 Паднаха глави в МВР заради обсадата на TV7
Снимка: Булфото

Поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие подадените от тях оставки. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата

По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място в офисите на TV7 със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело от страна на частен съдебен изпълнител, който отиде в телевизията по искане на синдиците на обявената в несъстоятелност КТБ.

"Не ми харесва ситуацията в TV7, мисля, че има някои прекалени мерки, които са създали напрежение", коментира тя, след като се срещна с журналисти от медията и се запозна с хронологията на полицейската работа.

"При превишаване на права или прекомерност, ще има и последици", увери на място Бъчварова.

Веднага бе започната детайлна проверка на полицейските действия, която ще продължи до изясняване на всички детайли.

"Призовавам политиците да не спекулират със случая", коментира вътрешният министър и напомни, че всички са равни пред закона.

Бъчварова каза още, че преди 14 дни до TV7 е изпратено уведомление за акцията по Закона за собствеността.

"Медиите, както и хората, са равни пред закона. Много моля никой да не спекулира с тази ситуация. Опитваме се да решим един много съществен проблем. Има задължения на медията", каза тя.

По-рано пък премиерът Бойко Борисов разпореди на Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7.

Той бе категоричен, че не иска нито държавата, нито институциите да бъдат замесвани в частен съдебен спор.

"Не бих позволил МВР или която и да е друга институция да бъде използвана за подобно нещо", заяви министър-председателят в коментар за случващото се през деня в TV 7.

Според председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките /ФГВБ/ Радослав Миленков действията на частния съдебен изпълнител в TV7 са законосъобразни.

Няма умисъл и тенденциозност в действията на синдиците на КТБ спрямо TV7, коментира той на извънредна пресконференция след опита днес да бъде иззето заложено по кредит към КТБ оборудване, което предизвика остра реакция от страна на работещите в телевизията.

Според Миленков по този начин синдиците се опитват да защитят обезпеченията по кредита, отпуснат на телевизията.

След скандала пък синдиците на КТБ изпратиха съобщение до медиите, с което информират, че за да се избегнат всякакви спекулации за целенасочен акт срещу медия, са указали на частния съдебен изпълнител да отложи с една седмица изпълнението, свързано с активи, заложени в полза на банката в несъстоятелност.

"Това едноседмично отлагане е по изключение. Надяваме се в този срок длъжникът на банката да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания от него кредит и да уреди взаимоотношенията си с КТБ. След изтичането на едноседмичния срок, ще продължим всички позволени от закона действия, да защитаваме имуществото и кредиторите на КТБ, на които се дължат милиарди. На първо място сред тях е Фондът за гарантиране на влоговете, т.е. българският данъкоплатец", посочват още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камелио то като по Византийско време с мечове падат глави , *** колко си проста ***
125
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Да дойде Сретан Йосич...тогава и една друга глава ще падне- на бившия му оттак Борисов
124
3
 
2
 
! Отговори
Каубоеца преди 8 години
Това българина е страшно животно...Като фалира банката - не била фалирала - трябвало просто да си събере кредитите.Като тръгне да си събира кредитите - не можела - къде била държавата?Като се появи държавата - ауууу 85 полицаи...Нищо не ставало от тази държава - трябвало ред, дисциплина и силово управление (нещо като сталин и хитлер).Като се появи Бойко и уволни двама полицай - ауууу автократизъм...Абе съграждани ПРОСТИ - ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ИСКАТЕ?
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ропона си изми ръцете с оставките на двама милиционера. Както винаги *** като него си мисли, че хората мислят като него. За щастие не е така. И възниква въпроса, кои са съветниците на Рапона? Няма ли поне ЕДИН който да му каже какво ще се получи. Рапона се издаде, разболяли му детенцето. А той не разболя ли цял един народ с просташкото и крадливо управление? Не унищожи ли Малкия и Среден бизнес, не остави ли без работа 400 000 човека? Да се организираме и разкапаме този маймун.
122
3
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
На Борисов трябва да падне главата- и то до кръста. И на всички държавни изменници. Предателите на стадиона и разстрел
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така,ЧСИ не присъства на изземването,как делегира права на 3то лице,което е заинтересована страна по случая? Как така 85 униформени ***,помагат на 30 *** по анцузи,а там даже не присъства съдия-изпълнител?
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бикоЩо се ядеш с жената,тя тъкмо си купувала блузки,от къде да знае,какво става в някакво си министерство
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията действаше по мутренски, но това не е изненада, като се знае кой я ръководи.
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бушончетата изгоряха, а шефовете им, които са наредили тази акция, ни лук яли, ни лук мирисали.
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера си казаха,че главния секретар на МВР,през цялото време е ръководил "операцията",защо горят бушони
116
3
 
3
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Тодор Живков:На 25 февруари 1991 г. започва процес за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 год. лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева. През януари 1994 г. присъдата е потвърдена. На 9 февруари 1996 г. общото събрание на наказателните колегии отменя присъдата му.На 8 юни 1993 г. е образувано делото за т.нар. лагери на смъртта.Привлечен е като обвиняем и по делото за отпускане на несъбираеми кредити и помощи на развиващи се държави и комунистически партии, с
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последната медия,която следя е tv7,само,че опита за силовото и затваряне е поредната крачка,към тоталитарно управление
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА и ИЗБОРИ 2016
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитът да се спре ТВ7 засега не успя, но ГЕРБ ще го направят.
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка на Бъчварова!За какъв дявол е пратила 85 полицаи там?
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години след 1989-та някои още сънуват ДС агенти. Явно голям страх са брали от тях преди 1989-та, заради далаверите, които са въртяли и тогва, както и сега. МВР е строго йерархична структура, а най-отгоре е министъра, който носи отговорността за такива акции. Те едва ли се правят без разрешение и одобрение на министъра.
110
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДС агентите в МВР искаха да се вдигне шум и правителството да отговаря за това.Бойко, махай наред !
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бъчварова, ченгетата ще видят какво е Желязна лейди !
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показаха тази изцепка по телевизиата - от ТВ7 оказваха съдействие и не беше ясно защо има полиция там. Нито един полицай не трябваше да е там, а Бъчварова пратила 85 полицаи. Кой трябва да подаде оставка - министъра.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бивши комунисти, *** и ченгета няма.Те си остават такива за цял живот !