Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!

Бизнес паркът в София – поредната гордост на премиера
Обновена: 29 апр 2015 17:10 | 29 апр 2015 17:10,
131
Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от разрастването на Бизнес парка в София и развитието на инфраструктурата около него.

Министър-председателят посети района, за да открие нова високотехнологична лаборатория на "Хюлет-Пакард" България.

"Преди 10 г. на това място бяха поляни, а сега има "Южна дъга". Вероятно сте дошли по нея до тук. На 8 май ще открием и метрото. По-големи удобства от това не можем и да създадем", каза Борисов преди да вдигне символичната завеса пред новата лаборатория. Той допълни, че с новата отсечка на подземната железница 60 000 души ще пътуват всеки ден до Бизнес парка – само за 1 лев и само за 7 минути от центъра.

Още по темата

Борисов обясни и че за няколко години Бизнес парка се е превърнал в работно място за над 4000 млади българи, които получават едни от най-високите заплати в страната. Това било и мястото, където са установени най-високотехнологичните производства, внасящи най-много ДДС в хазната.

Високотехнологичната лаборатория на "Хюлет-Пакард", която Борисов откри, е уникална за страната ни. Тя е и най-голямата инвестиция от този вид на американска компания в Европа. Лабораторията ще е достъпна както за служителите и клиентите на "Хюлет-Пакард", така и за студенти, обещаха от ръководството.

На откриването присъства и американският посланик Марси Рийс, която обясни, че 500 талантливи българи са се върнали в България, за да работят в НР.

"Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии", обяви на свой ред премиерът Борисов. Той поздрави американското правителство за решението да инвестира във възможно най-доброто място в Европа.

Премиерът обясни и че държавата прави всичко възможно, за да се върнат младите у нас – стабилна държава, климат, инфраструктура и най-ниски данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката виждам единствено самодоволни деби/ли.
1
9
 
24
 
! Отговори
hmm преди 8 години
Нека оплюването (по опорни точки) започне сега...