Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!

Бизнес паркът в София – поредната гордост на премиера
Обновена: 29 апр 2015 17:10 | 29 апр 2015 17:10,
131
Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от разрастването на Бизнес парка в София и развитието на инфраструктурата около него.

Министър-председателят посети района, за да открие нова високотехнологична лаборатория на "Хюлет-Пакард" България.

"Преди 10 г. на това място бяха поляни, а сега има "Южна дъга". Вероятно сте дошли по нея до тук. На 8 май ще открием и метрото. По-големи удобства от това не можем и да създадем", каза Борисов преди да вдигне символичната завеса пред новата лаборатория. Той допълни, че с новата отсечка на подземната железница 60 000 души ще пътуват всеки ден до Бизнес парка – само за 1 лев и само за 7 минути от центъра.

Още по темата

Борисов обясни и че за няколко години Бизнес парка се е превърнал в работно място за над 4000 млади българи, които получават едни от най-високите заплати в страната. Това било и мястото, където са установени най-високотехнологичните производства, внасящи най-много ДДС в хазната.

Високотехнологичната лаборатория на "Хюлет-Пакард", която Борисов откри, е уникална за страната ни. Тя е и най-голямата инвестиция от този вид на американска компания в Европа. Лабораторията ще е достъпна както за служителите и клиентите на "Хюлет-Пакард", така и за студенти, обещаха от ръководството.

На откриването присъства и американският посланик Марси Рийс, която обясни, че 500 талантливи българи са се върнали в България, за да работят в НР.

"Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии", обяви на свой ред премиерът Борисов. Той поздрави американското правителство за решението да инвестира във възможно най-доброто място в Европа.

Премиерът обясни и че държавата прави всичко възможно, за да се върнат младите у нас – стабилна държава, климат, инфраструктура и най-ниски данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 8 години
Преди градини с тикви сега тикви на власт!
101
0
 
4
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Преди поляни- сега 4000 раб. места. Преди МК Кремиковци с десетки хиляди работни места- сега купчина скрап. Преди Стомана Перник с 10 000 раб. места- сега Стомана Перник с 800 раб. места. Преди работеща икономика- сега потънали в междуфирмена задлъжнялост, преди ограничена безработица- сега стотици хиляди без препитание, хора ровещи в кофите за смет за да има какво да ядат и т.н.
100
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Само за няколко години Бизнес паркът е осигурил работа на 4000 българи.... А само за няколко години управление на Бат Бойко колко хиляди българи останаха без работа? Колко хиляди българи напуснаха страната? Колко хиляди българи обедняха? Колко стотици фирми фалираха?
99
2
 
1
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Защо някой си мисли, че ГЕРБ има нещо общо с това??Бойко се появява на всички възможни откривания и създава илюзията, че ГЕРБ правят това.Много евтин трик за маймуни. Орешарски просто не правеше така, а си гледаше работата както всички МП на запад.Плюс това за пълнота на информацията - НР е сериозно закъсала фирма. Дано не станем свидетели на закриване. Разбира се, Баце няма да е там за закриването
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв беше съвета на премиера към IT специалистите от HP. Да отглеждат овце или да отглеждат биволи? Не стана ясно от статията.
97
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом троловете плюят, значи Борисов си е свършил работата!Браво на ГЕРБ!
96
7
 
5
 
! Отговори
колио преди 8 години
Бизнес парк 500 работни миста ала бала преди 30 години 3 ТКЗСТа имаха 500 работника саздаваха повече продукт в пари от тия телефони централи.по пет каруци две праги им стигаха за метро.Боче дедоти Тооше нивга нема да гостигнеш.В тия "ЛАБОРАТОРИИ"Син камък ли ще бъркат НР или амониева силитра.Изабщо боче както казваше тато тая година полупроводници догодина цели.
95
1
 
8
 
! Отговори
novina преди 8 години
в повечето български сайтове има само един човек, който генерира новините/други важни неща са изключени/ в страната, портретите му са денонощно на първите страници, т.е. може да се премине и на директни срещи пред министерския съвет или всяка сутрин да се събират хората там и да им се казва, какво ще правят вождовете през деня и автоматично отпада необходимостта от толкова много медии и сайтове да тиражират едно и също нещо..
94
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ !
93
9
 
15
 
! Отговори
Антон Кутев преди 8 години
Плюйте бре! В България не трябва нищо хубаво да се случва!Плюйте , за какво ви плащам?
92
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето затова ще гласувам за ГЕРБ ! Писна ми от крадливата ви злоба ,гнусни червени ***!
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призовават се всички български милиардери да се завърнат у нас - "стабилна държава, климат, инфраструктура и най-ниски данъци" !
90
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
105 Пръснете се хейтърчета , хубавото си е хубавоОдисей 1
89
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НР е компания пълна с ***!Благодарим за рекламата, ама нямаше нужда!
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди поляни с развито селско стопанство ,жъвотновъдство сега цимент ,хотеи *** наркотици ,убийства престъпници 240на едно място но не и в затвора ,преди спокойствие сега стрес и бум на ракови заболявания
87
8
 
17
 
! Отговори
горски преди 8 години
по добре поляни
86
3
 
16
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 8 години
Тоя се мъчи да прилича на Живков...
85
2
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Наистина е неузнаваема обстановката, в сравнение с това, което беше преди 10-тина години... Но Борисов няма никаква заслуга за това. Направо ми се гади като му гледам ухилената физиономия на чобанин, избиващ комплекса си за малоценност, гордеещ се с невежеството и ограничеността си.
84
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същата простотия и лъжа като ,,Построени от ГЕРБ,хиляди ,опери , театри, училища ,,.... или ,,аз съм гасил хиляди пожари ,,Луд ,умора няма! Но неусетно за Тиквата ,гнева от простотиите,едни и същи от години отново се надига .Омразата срущу простащината на ЧервеноГербера с Фес от Банкя,нараства. Скоро ,,неочаквано ,,за него и *** от ГЕРБ ще има ,камъне и дърве.,,-Пожара на бунта отново гори.
83
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80 % телефонисти , 20% системни администратори.. Какво му е толкова високо-технологичното в САЩ , Израел сисадмин се става със средно образование. не нищо повече от техник или механик