Признание от БСП: Самоизяждаме се с интриги!

Сред червените имало хора, които работят за други партии
29 апр 2015 11:30,
17
Признание от БСП: Самоизяждаме се с интриги!
Снимка: архив Булфото

БСП се самоизяжда с партийни интриги, които забъркват политици на прехода. Целта е тя да бъде отслабена точно преди местните избори. Това обвинение отправи зам.-председателят на партията и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев пред bTV.

Повод за коментара му станаха атаките към него от страна на енергийните експерти в БСП Румен Овчаров и Явор Куюмджиев. Двамата обвиниха Стойнев, че като министър не е изпълнявал енергийната политика на БСП, а на кръгове около Цветан Василев.

Още по темата

"Това са много тежки обвинения, идващи от политици на прехода", отвърна Стойнев. Той обясни, че най-обидните думи срещу него идвали от хора като Овчаров, Румен Петков и Георги Първанов. "Може би защото не приех тяхното менторство, затова са обидени", каза още бившият министър.

Той обясни, че в кабинета е изпълнявал програмата на БСП и условията на лидера си Сергей Станишев и на премиера, излъчен от БСП Пламен Орешарски. "А те бяха да се въведе ред в енергетиката, да не се обслужват корпоративни интереси и да се върне държавата на мястото. Спомнете си битката с монополите и ВЕИ-тата", каза Стойнев. Той допълни и че докато е бил министър не е имало нито един корупционен скандал за разлика от времето, в което Овчаров е бил министър.

"Ние вътре сами се самоизяждаме, а трябва да дадем кураж на структурите, да не се занимаваме с това партийно интригантстване, което е пример за случващото се през 90-те години", каза Стойнев.

Той обясни, че е готов да подаде оставка, ако това ще помогне на партията. "Но с какво ще помогне?. Не ни трябват хора, които да работят за чужди партии. Това ми прилича на много добре обмислен сценарий – вътре да се изпокараме преди изборите", каза още бившият министър. Той припомни и че най-големите атаки към БСП идват от АБВ и Татяна Дончева.

"Пеевски – Василев" се превърна в едно универсално насилие за натиск. Всеки може да бъде ударен. Това са партийни игри и интриги, за  да се обясняваме пред медиите", каза още Стойнев. Той беше категоричен, че основната цел на атаките срещу него е да се отслаби БСП преди изборите. Иначе нямало обяснение, защо тези обвинения не били дошли след края на мандата му или по време на отминалия конгрес на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
СС преди 8 години
Хайде по-бързо се свършвайте, че 100 години ви чакаме вече, изедници!
12
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Не бил от поколението на интригантите,това знчи ли че в БСП останалите поколения само с интриги се занимават
11
2
 
8
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Ами ще работят за други партии, тя БСП си отива.
10
7
 
7
 
! Отговори
123 преди 8 години
Драгомир е един от най-качествените хора в БСП! Ако го изгонят - БСП я пишете бегала!
9
0
 
12
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 8 години
Ами другари,то ИНТРИГИТЕ са национален спорт в Корумпестан-то там интригант ли си е признак на интелигентност.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
закривай БКП-то! И без това окрадоха каквото могат през прехода, естествено сега ни лук яли, ни лук мирисали. Р.Овч. и Първанката милиардери станаха и съсипаха до каквото се докоснат. Ами нормално да се разпадне вече това недоразумение наречено партия, подкрепиха ДПС мафията да влезе още по-силно във властта, народът няма да прости! Колкото и да купуват вота...
7
1
 
14
 
! Отговори
Е-е-е-е-е-е-е-е преди 8 години
Забравих:::::::: Другарите ПРАВОИМАЩИ доказват, че са ПЕРФЕКТНИ канибали.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде бе, отгога ви чакаме. Унищожавайте този 100г. *** и да се свършва с драмата.
5
2
 
16
 
! Отговори
Е-е-е-е-е-е-е преди 8 години
Открай време КОМУНИСТИТЕ работят предимно за собствените си ГЪ-ОВЕ.
4
0
 
10
 
! Отговори
олеле, преди 8 години
и като се знае, че тези ретрогради, рекетьори са "партньори" на настоящото правителство, а коркорбашията на абв дава все по-агресивни "съвети" как трябва да управлява премиерът...
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде действайте по бързо , че да се свършва . Ако имате нужда викайте ДПС те ще ви до оглозгат .
2
4
 
27
 
! Отговори
кука преди 8 години
Комунистите са най-голямата и зловеща ОПГ /организирана престъпна група/ в историята на човечеството ! Следват нецензурни определения за тях по ваш избор...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то друго какво се очаква